Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 11. 2013,
8.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

HDD Olimpija

Ponedeljek, 4. 11. 2013, 8.53

8 let

Premor in skupščina varovana kot vojaška skrivnost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po novem katastrofalnem tednu bo reprezentančni premor za Olimpijo prišel kot naročen. Lahko pa bi bil poln pretresov. Obeta se skupščina kluba, odločalo se bo o usodi Iva Jana,tu je še Jerry Kuhn ...

Enaindvajset tekem, dve zmagi in pet točk. To je izkupiček Olimpije v ligi EBEL v tej sezoni. Ali z drugo besedo – katastrofa. Prejšnji teden so "zeleno-beli" odigrali štiri tekme in prav tolikokrat izgubili. Če so bili na treh gostujočih tekmah blizu do samega konca, so pred domačimi navijači doživeli petardo. A tudi v Tivoliju so lep čas držali korak s češkimi tekmeci, dosegli tudi gol, a so ga sodniki spregledali. Delivci pravice so nato napako skušali popraviti, si šli ogledat posnetek, vendar kamera ni delovala. Da, pregovor Ko ima hudič mlade, jih ima veliko drži. Nato je sledil hladen tuš v obliki zadetka, ob koncu pa so se zmaji po petminutni kazni Nicka Rossa povsem razleteli.

Jan si želi ostati glavni trener, skrbi odziv Kuhna

Premor bo resnično koristil, vprašanje pa je, kaj se bo spremenilo v klubu. Prav Janu naj bi se iztekla preizkusna doba, njegova usoda naj bi bila znana že v ponedeljek. Kdaj točno bo direktor Matjaž Sekelj sporočil odločitev, ni znano. V ponedeljek bo namreč na sporedu tudi skupščina kluba, ki pa je trenutno najbolj varovana skrivnost. Kdaj in kje bo, ni znano. No, vsaj Jan in tiskovni predstavnik Tomaž Langerholz ne vesta nič. A skrivanje skupščine pred javnostjo, ne glede na to, da je delovanje društva kot skupščine javno, je že stalnica pri Olimpiji. Le kaj Sekelj in druščina skrivajo? Oziroma zakaj takšna paranoja? Dolgovi pač niso nobena skrivnost, le višina teh je …

Kakorkoli že, nobeno presenečenje ne bo, če se bodo odločili tudi za kakšno igralsko rokado. Predvsem ni nikomur ušel odziv Jerryja Kuhna, ki je bil proti koncu tekme vedno bolj nervozen, ob zadnjem pisku sirene pa je le podrl gol na tla in zalučal palico stran od sebe. "Razumljivo. Deset minut do konca je bila tekma povsem odprta. Mi nismo naredili vsega, kar bi morali, da bi mu pomagali. Je pa Jerry zelo čustven človek, ki čustva tudi pokaže. Dolgo nas je držal v igri, sami nismo izkoristili priložnosti," je odziv Kuhna komentiral ljubljanski strateg, o sebi pa pravi: "Še vedno si želim ostati glavni trener Olimpije. Fantje so na zadnjih treh tekmah na gostovanju pokazali izjemno voljo za uspeh in srce, zato bi si zaslužili, da skupaj dosežemo želeni cilj. Kot pa sem že omenil, o tem ne odločam sam. Bi pa tudi sam rad čim prej vedel, kako naprej."

Vrnitev Panceta?

Reprezentančni premor pa bi lahko prinesel tudi kakšno okrepitev. Po tivolskih hodnikih se omenja predvsem ime Erica Panceta, ki bi bil tako po Anžetu Ropretu drugi povratnik v garderobo zmajev. Dvojici namreč ni uspelo najti primernega dela v tujini, to pa je tudi pokazatelj, koliko sta pravzaprav vredna. Med govoricami po tivolskih hodnikih se je omenjalo tudi ime Gašper Kopitar, vendar pa za kaj takega ne obstajajo realne možnosti. Je pa Jan sporočil svoje želje, če bi seveda ostal na klopi zmajev: "Fantom bi dodal še dva ali tri igralce. Manjka nam predvsem en dober strelec. Priložnosti si priigramo, a jih ne znamo izkoristiti. Manjka pika na i. A moramo se zavedati položaja v klubu. Sem pa prepričan, da bo vodstvo naredilo vse, kar je treba, da rešimo sezono."

Ne spreglejte