Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 4. 2016,
20.58

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Natisni članek

svetovno prvenstvo v hokeju risi hokej slovenska hokejska reprezentanca

Sobota, 16. 4. 2016, 20.58

6 let, 7 mesecev

Japonci občutili moč risov, od katerih sta se poslovila še dva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Slovenska hokejska reprezentanca je v Podmežakli odigrala zadnje domače pripravljalno srečanje za SP divizije I, skupine A, ki se bo prihodnjo soboto začelo v Katovicah, in Japonce premagala s 4:0.

Varovanci Nika Zupančiča tako po treh pripravljalnih tekmah ostajajo neporaženi, na prvih dveh so visoko premagali Hrvate (8:3 in 9:1).

Gledalci so na prvi zadetek v mreži Japoncev, ki se pripravljajo v Sloveniji in se bodo z risi pomerili tudi na SP (reprezentanci bosta odprli prvenstvo), čakali do 28. minute, ko je udaril branilec Sabahudin Kovačević. V 32. minuti je vodstvo z 2:0 prav tako zrežirala prva peterka, gostujočega vratarja je premagal Andrej Hebar. V zadnji tretjini sta slovensko zmago potrdila še Jan Urbas in mladi Nik Simšič, ki je v 56. minuti s prvencem v članskem dresu postavil končnih 4:0.

 

Med slovenskima vratnicama je delo brezhibno opravil Gašper Krošelj, ki je zaustavil vse poskuse Japoncev, drugi vratar je bil Andrej Hočevar, medtem ko je Robert Kristan tekmo spremljal ob ledeni ploskvi.

 

Konec za Simšiča in Tavžlja, na Saboliča in Štebiha bo čakal

Po obračunu – za Žigo Panceta je bil to že 100. reprezentančni spopad – je selektor s seznama potnikov za Katovice prečrtal Simšiča in Andreja Tavžlja. Izkušeni branilec je brez nastopa na SP ostal zaradi zdravstvenih razlogov (v zadnjem mesecu je prejel dva udarca v glavo).

Selektor Nik Zupančič je s seznama prečrtal še dva hokejista, in sicer Nika Simšiča in Andreja Tavžlja, ki na Poljsko ne bo potoval zaradi zdravstvenih težav. | Foto: Sportida Selektor Nik Zupančič je s seznama prečrtal še dva hokejista, in sicer Nika Simšiča in Andreja Tavžlja, ki na Poljsko ne bo potoval zaradi zdravstvenih težav. Foto: Sportida

Zupančič je ob tem poudaril, da bo do zadnjega čakal na napadalca praške Sparte Roberta Saboliča in branilca Dukle Jihlave Miho Štebiha. Oba še drsata na Češkem in bi se risom lahko pridružila šele na SP. Sabolič je v finalu Extralige, v katerem je serija izenačena na 1:1, kar pomeni, da bo 22. aprila zagotovo igral vsaj še peto tekmo (Slovenci bodo prvo na SP odigrali 23. aprila). Štebihov klub pa se bojuje za napredovanje med elito, zadnjo tekmo bo odigral 24. aprila.

Slovenska reprezentanca za SP*:

Vratarji (3): Robert Kristan (Pirati Chomutov, češka Extraliga), Gašper Krošelj (Medveščak Zagreb, liga KHL), Andrej Hočevar (Epinal, Ligue Magnus).

Branilci (7): Sabahudin Kovačević, Aleš Kranjc (Graz 99ers, liga EBEL), Luka Vidmar (Stjernen, Getligaen, Norveška), Blaž Gregorc (Pardubice, češka Extraliga), Jurij Repe (Kladno, liga WSM, druga češka), Klemen Pretnar (Vienna Capitals, liga EBEL), Jakob Milovanovič (Grenoble, Ligue Magnus).

Napadalci (13): Jan Urbas (Västeras, Allsvenskan, druga švedska liga), Rok Tičar, Žiga Jeglič (oba Slovan Bratislava, liga KHL), Žiga Pance, Miha Verlič (oba VSV Beljak, liga EBEL), Andrej Hebar (Grenoble, Ligue Magnus), Ken Ograjenšek, Anže Kuralt (Epinal, Ligue Magnus), Žan Jezovšek (HK ECE Celje), Aleš Mušič, Žiga Pešut, Anže Ropret, Gregor Koblar (vsi HDD Olimpija, liga EBEL).

*Selektor bo čakal še na dogajanje na Češkem, kjer sta v klubskem pogonu še napadalec Robert Sabolič in branilec Miha Štebih.

V sredo še nad Madžare, v soboto gre zares

Risi bodo v torek odpotovali proti Madžarski. Z vzhodnimi sosedi, ki so danes s 3:1 premagali Avstrijce, bodo palice na pripravljalni tekmi prekrižali v sredo, nato pa se bodo odpravili na Poljsko, kjer bodo v soboto odigrali prvo srečanje prvenstva z Japonci.

Pripravljalne tekme slovenske reprezentance za SP:

Sobota, 16. april, Jesenice:
Slovenija :
Japonska 4:0 (0:0, 2:0, 2:0)
Strelci: 1:0 Kovačević (Tičar, 28.), 2:0 Hebar (Kovačević, Tičar, 32.)., 3:0 Urbas (Gregorc, 45.),4:0  Simšič (Ograjenšek, Kuralt, 56.)

Kazenske minute: Slovenija 10, Japonska 16

Poročilo s tekme




Sreda, 20. april, Budimpešta:
Madžarska – Slovenija


Torek, 12. april, Bled:

Športna dvorana Bled, gledalcev 250, sodniki: Kralj, Lešnjak (glavna), Bergant, Bohinc (vsi Slovenija).
Slovenija : Hrvaška 9:1 (3:0, 4:1, 2:0)

Strelci: 1:0 Repe (Pance, Urbas, 6.), 2:0 Kovačević (Tičar, Kranjc 16.), 3:0 Tičar (Kranjc, Kovačević, 20.), 4.0 Kovačević (Kranjc, Jeglič 24., PP1),  5:0 Unuk (Simšič, Jezovšek, 25.), 6:0 Jeglič (Tičar, Hebar, 35.), 7:0 Tičar (Jeglič, Hebar, 35.), 7:1 Jarcov (Blagus, Vukoja 40.), 8:1 Kovačević (Tičar, Kranjc, 42.), 9:1 Tičar (Jeglič, Ograjenšek, 48.)

Kazenske minute: Slovenija 6, Hrvaška 10

Postava Slovenija: Kristan, Hočevar; Kovačević, Kranjc, Hebar, Tičar, Jeglič; Vidmar, Milovanovič, Verlič, Urbas, Ograjenšek; Pretnar, Repe, Pance, Kuralt, Leber; Čepon, Simšič, Jezovšek, Unuk

Postava Hrvaške: Rosandić, Tomljenović; Jačmenjak, Ljubić, Jarcov, Brine, Vukoja; Puzić, Tadić, Šakić, Janković, Miličić; Plesko, Silović, Mirić, Blagus, Mikulič; Kegalj, Smolec, Kalep, Brencum


Petek, 8. april, Zagreb:
Hrvaška : Slovenija 3:8 (0:4, 2:2, 1:2)

0:1 Ograjenšek (Kranjc, 6.), 0:2 Tičar (11.), 0:3 Tičar (Hebar, Jeglič, 14.), 0:4 Urbas (Simšič, 18), 1:4 Jačmenjak (Janković, 22.), 1:5 Ograjenšek (Simšič, 25.), 2:5 Janković (35.), 2:6 Pance (Urbas, Vidmar, 38.), 2:7 Pance (47.), 3:7 Perkovich (Jačmenjak, Janković, 55.), 3:8 Leber (Milovanovič, 58.).

 

Slovenske tekme na SP divizije I, skupine A (Katovice, 23.–29. april):

Sobota, 23. april:

13.00 Japonska – Slovenija

Nedelja, 24. april:

13.00 Slovenija – Italija

Torek, 26. april:

20.00 Slovenija – Poljska

Sreda, 27. april:

16.30 Slovenija – Južna Koreja

Petek, 29. april:

16.30 Avstrija – Slovenija

Ne spreglejte