Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 4. 2016,
21.40

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,68

1

Natisni članek

Nik Zupančič

Petek, 8. 4. 2016, 21.40

6 let, 6 mesecev

Risi prerešetali hrvaško mrežo. Sladko-grenke novice iz Češke – bo na SP manjkal tudi Sabolič?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,68

1

slovenska hokejska reprezentanca | Foto Sportida

Foto: Sportida

Slovenska hokejska reprezentanca je na prvem pripravljalnem srečanju pred svetovnim prvenstvom divizije I, skupine A, z 8:3 premagala Hrvaško. Robert Sabolič s Sparto iz Prage v finalu češke Extralige.

Četa Nika Zupančiča, ki od prvega preizkusa ni pričakovala povsem izpiljene igre, saj so risi sredi priprav na svetovno prvenstvo v Katovicah, je bila v Zagrebu zelo učinkovita. Po dva zadetka so dosegli Ken Ograjenšek, Rok Tičar, Žiga Pance, po enega pa tokratni kapetan Jan Urbas in Rok Leber.

 

Bolj kot za Slovenijo je bil preizkus pomemben za južne sosede, ki nimajo več tako težkih nog in bodo od 17. aprila gostili svetovno prvenstvo divizije I, skupine B.

 

Na Poljsko brez Saboliča?

Zupančič na ledu še ni mogel računati na vse hokejiste, na katere bi lahko na Poljskem, saj nekateri še igrajo klubske tekme. Med temi je Robert Sabolič, ki je s Sparto Prago na šesti polfinalni tekmi danes po podaljšku izločil Plzen in se uvrstil v veliki finale Extralige. Tam jim bodo nasproti stali hokejisti Libereca, ki so v polfinalu zaustavili Mlado Boleslavo Mitje Robarja.

Se bodo risi morali znajti tudi brez Roberta Saboliča? | Foto: Se bodo risi morali znajti tudi brez Roberta Saboliča?

To pomeni, da ga bo selektor, če sploh, dočakal zelo pozno. Če bi bilo finalne serije konec na najhitrejši mogoč način (po štirih tekmah), bi bil prvak znan 19. aprila. Če bi se serija zavlekla na sedem tekem, pa bi Saboličevi zadnjo tekmo odigrali 26. aprila, ko bo Slovenija na Poljskem odigrala že tretje srečanje od petih.

 

V torek spet s Hrvati

Slovenska reprezentanca, ki bo na SP nastopila okrnjena (poškodovani so Jan Muršak, Marcel in David Rodman, Boštjan Goličič, Rok Pajič, Nik Pem), bo po večerni tekmi palice s Hrvati spet prekrižala v torek na Bledu. V soboto jo na Jesenicah čakajo še Japonci, 20. aprila pa se bo v Budimpešti pomerila še z Madžari.

 

Pripravljalne tekme slovenske reprezentance za SP:

Petek, 8. april, Zagreb:
Hrvaška : Slovenija 3:8 (0:4, 2:2, 1:2)

0:1 Ograjenšek (Kranjc, 6.), 0:2 Tičar (11.), 0:3 Tičar (Hebar, Jeglič, 14.), 0:4 Urbas (Simšič, 18), 1:4 Jačmenjak (Janković, 22.), 1:5 Ograjenšek (Simšič, 25.), 2:5 Janković (35.), 2:6 Pance (Urbas, Vidmar, 38.), 2:7 Pance (47.), 3:7 Perkovich (Jačmenjak, Janković, 55.), 3:8 Leber (Milovanovič, 58.).

Poročilo s tekme 



Torek, 12. april, Bled:
Slovenija – Hrvaška

Sobota, 16. april, Jesenice:
Slovenija – Japonska

Sreda, 20. april, Budimpešta:
Madžarska – Slovenija

 

Kdo je bil v ponedeljek na zboru?

Vratarji: Robert Kristan (Pirati Chomutov, češka Extraliga), Gašper Krošelj (Medveščak Zagreb, liga KHL), Andrej Hočevar (Epinal, Ligue Magnus).

Branilci: Sabahudin Kovačević, Aleš Kranjc (Graz 99ers, liga EBEL), Luka Vidmar (Stjernen, Getligaen, Norveška), Blaž Gregorc (Pardubice, češka Extraliga), Jurij Repe (Kladno, liga WSM, druga češka), Klemen Pretnar (Vienna Capitals, liga EBEL), Jakob Milovanovič (Grenoble, Ligue Magnus), Mark Čepon (Red Bull Salzburg II, liga EBEL).

Napadalci: Jan Urbas (Västeras, Allsvenskan, druga švedska liga), Rok Tičar, Žiga Jeglič (oba Slovan Bratislava, liga KHL), Žiga Pance, Miha Verlič (oba VSV Beljak, liga EBEL), Andrej Hebar (Grenoble, Ligue Magnus), Nik Simšič (Södertälje U20, Švedska), Ken Ograjenšek, Anže Kuralt (Epinal, Ligue Magnus), Žan Jezovšek (HK ECE Celje), Jan Drozg (Leksands U18, Švedska), Rok Leber (Mörrums, tretja švedska liga).

 

 

Slovenske tekme na SP divizije I, skupine A (Katovice, 23.–29. april):

Sobota, 23. april:

13.00 Japonska – Slovenija

 

Nedelja, 24. april:

13.00 Slovenija – Italija

 

Torek, 26. april:

20.00 Slovenija – Poljska

 

Sreda, 27. april:

16.30 Slovenija – Južna Koreja

 

Petek, 29. april:

16.30 Avstrija – Slovenija

Ne spreglejte