Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 4. 2022,
18.02

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

Natisni članek

IceHL VSV Beljak Robert Sabolič

Sreda, 27. 4. 2022, 18.02

2 leti

prihodnji dve sezoni bo nosil dres beljaka

Robert Sabolič se vrača v bližino doma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21
Slovenija Litva olimpijske predkvalifikacije Robert Sabolič | Robert Sabolič bo po več kot desetletju spet igral v ICEHL (nekoč EBEL). Prihodnji dve sezoni bo nosil dres Beljaka. | Foto Peter Podobnik/Sportida

Robert Sabolič bo po več kot desetletju spet igral v ICEHL (nekoč EBEL). Prihodnji dve sezoni bo nosil dres Beljaka.

Foto: Peter Podobnik/Sportida

Slovenski hokejski reprezentant Robert Sabolič, ki se z rojaki pripravlja na majsko domače svetovno prvenstvo, je razrešil vprašanje klubske prihodnosti. Po debelem desetletju se vrača v ICEHL (nekdanja liga EBEL), v kateri je zadnjič igral leta 2011 z Jesenicami. Prihodnji dve sezoni bo nosil dres Beljaka, pri katerem vlogo pomočnika trenerja opravlja Marcel Rodman, s katerim sta bila nekoč soigralca.

slovenska hokejska reprezentanca Robert Sabolič
Sportal Zahtevna sezona Roberta Saboliča: Ni bilo tako, kot sem si zamislil

Po zahtevni sezoni v Nemčiji, kjer je s Krefeldom končal na zadnjem mestu in izpadel v drugo ligo, je Robert Sabolič izrazil željo, da bi v prihodnje zaradi družine rad igral bližje domu. Danes je postalo uradno, da si bo v naslednjih dveh sezonah kruh služil na Koroškem, natančneje pri Beljaku.

"Robert je odličen drsalec in izjemno hiter igralec, ki natančno ve, kako zadeti. Ob vseh napadalnih veščinah ne pozablja na obrambo in pridno dela tudi zadaj. Gre za dobrega strelca, ki ima značaj zmagovalca, kar je že dokazal v več vrhunskih mednarodnih ligah. Našo ekipo bo naredil močnejšo in nevarnejšo. Veselimo se ga," je za uradno spletno stran kluba, ki nastopa v ICEHL, dejal generalni direktor Andreas Napokoj.

HK Olimpija Dornbirn
Sportal Dornbirn zapušča ICEHL: Raje zdaj kot prepozno in z dolgovi

"Beljaku želi pomagati narediti korak naprej"

"VSV je vrhunski klub, ekipa se je letos uvrstila v polfinale. Želim mu pomagati, da naredi še korak naprej. Naš cilj mora biti finale, pa tudi osvojitev prvenstva. Imel sem obširen pogovor s trenerjem Robom Daumom in tudi s pomočnikom trenerja Marcelom Rodmanom, ki ga zelo dobro poznam in s katerim sem igral na Jesenicah. Zelo se veselim Beljaka, ekipe in navijačev," pa je ob tem dejal 33-letni slovenski napadalec.

Sabolič se tako po sezoni 2010/11 vrača v ICEHL (prej liga EBEL). 

Naveza Marcel Rodman - Rob Daum bo tudi v prihodnji sezoni sestavljala trenerski štab Beljaka. | Foto: Grega Valančič/Sportida Naveza Marcel Rodman - Rob Daum bo tudi v prihodnji sezoni sestavljala trenerski štab Beljaka. Foto: Grega Valančič/Sportida

Beljak je v zadnji sezoni zaigral v polfinalu, v katerem ga je zaustavil Fehervar. Korošci so pred tem v četrtfinalu po sedmih tekmah strli novinca iz Ljubljane.

Že pretekli teden so v svoje vrste vrnili vratarja Jeana-Philippea Lamoureuxa, zanimali pa naj bi se tudi za Guillaummeja Leclerca, ki je bil v zadnji sezoni najvidnejši tujec Olimpije.

Ken Ograjenšek
Sportal Ken Ograjenšek nadaljuje zgodbo z Gradcem
Petri Matikainen Andrej Hočevar
Sportal Andrej Hočevar ostaja del celovškega trenerskega štaba
Zbor slovenske hokejske reprezentance, Bled
Sportal Slovenci dočakali okrepitve, Rusom odvzeli prvenstvo
Ne spreglejte