Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 12. 2011,
10.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 13. 12. 2011, 10.33

8 let

Selan: Prvič ali desetič, vedno se je treba dokazovati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Med izbranci Matjaža Kopitarja se je tudi na drugem zboru sezone na seznamu znašel 23-letni branilec Maks Selan, ki se po odhodu iz Slovenije zadnje tri leta dokazuje v francoskem Brianconu.

Francija je že lep čas hokejska destinacija, kjer si vsako leto kruh služi kar nekaj slovenskih igralcev, ki so tam cenjeni. Ledino sta začela orati Edo Terglav in Mitja Šivic, v tej sezoni pa v najmočnejši francoski ligi igra pet Slovencev, med njimi tudi Maks Selan, ki je v deželi ''galskih petelinov'' že tretjo sezono.

Prvo leto je nosil dres Briancona, ki pa ga je lani poslal na kaljenje v drugo ligo v Valence, v tej sezoni pa se je znova vrnil v Briancon. ''Razlika med prvo in drugo ligo je očitna. V tej sezoni mi trener kar zaupa, imam veliko minutažo, na ledu sem tudi ob igralcu več na ledu, kar je velik plus za moj napredek in dokazovanje. Hkrati je večje število priložnost eden izmed razlogov, da sem zbral tudi kar nekaj točk,'' je o svojih predstavah dejal 23-letni branilec, ki je nato pojasnil, koliko mu je pri adaptaciji pomagal soigralec Edo Terglav: ''Prvo leto v Brianconu mi je Edo veliko pomagal z vidika ureditve vseh potrebnih dokumentov, pri privajanju na okolje, na francoski jezik in tako naprej. Sedaj sem že tretje leto v Franciji, tako da lahko rečem, da sem se že kar privadil na okolico in nimam večjih težav.''

V Belorusiji prvič za člansko izbrano vrsto

Hokejist, ki je v Sloveniji igral za Bled in Jesenice, je v nižjih selekcijah nosil reprezentančni dres v vseh kategorijah, v članski je prvič prejel vabilo za novembrski nastop v Belorusiji, selektor Matjaž Kopitar pa ga je povabil tudi za turnir pred domačimi navijači.

''Vsekakor pomeni vabilo v reprezentanco veliko čast za vsakega. Zmeraj se je potrebno znova in znova dokazovati, ni pomembno, ali si v reprezentanco povabljen prvič ali desetič. Vedno je potrebno igrati na visokem nivoju, delati minimalno število napak, da si zaslužiš igranje v dresu izbrane vrste,'' se Selan zaveda, kaj je potrebno, da prejmeš reprezentančno vabilo, pred obračuni v Ljubljani pa pravi: ''Turnir je izjemno kvaliteten. Nasprotniki igrajo v eliti, zato bomo morali igrati 100-odstotno oziroma še malo več. Dokazovati se bomo morali iz tekme v tekmo, dati bomo morali vse od sebe in če nam bo to uspelo, bodo prišli tudi rezultati.''

Ne spreglejte