Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 4. 2012,
10.50

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Edo Terglav Mitja Šivic

Torek, 24. 4. 2012, 10.50

8 let, 1 mesec

Terglav med trenerje, Šivic se vrača v Briancon

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nekdanji slovenski reprezentant Edo Terglav, ki v zadnjih letih ni imel sreče z zdravjem, je končal z igralsko kariero. Odslej se bo preizkusil kot trener. Mitja Šivic se vrača v Briancon.

Če je imel kdo izmed slovenskih hokejistov v zadnjih letih ogromno nesreče s poškodbami, je to brez dvoma Edo Terglav, ki je vrsto svetovnih prvenstev izpustil prav zaradi navedenega razloga. Zaradi pretresa možganov je moral preskočiti tudi zadnje prvenstvo pred domačimi navijači v Stožicah, ki je suvereno pripadel ''risom''. Težja poškodba kolena ga je prikrajšala za lansko prvenstvo elitne divizije v Bratislavi in tako naprej. Nazadnje je zaigral na svetovnem prvenstvu leta 2005, od tedaj pa je največkrat sodelovanje odpovedal prav zaradi različnih poškodb. In slednje so ga pripeljale do odločitve, da športno pot konča pri 32-letih.

V Kranju rojeni napadalec je največji del članske igralske kariere preživel v francoskem Brianconu, katerega dres je nosil osem sezon, od tega je bil zadnjih šest let kapetan. Z odličnimi predstavami je odprl vrata tudi številnim drugim slovenskim igralcem, nekateri so se izkazali bolj, nekateri manj. V prvo kategorijo sodi Mitja Šivic, ki že pet let igra v Franciji, njegov prvi klub v deželi ''galskih petelinov'' pa je bil prav Briancon, za katerega je odigral eno sezono, nato pa za štiri leta preselil v Grenoble, s katerim je v tej sezoni prišel vse do finala, a tam klonil. Sedaj se vrača 32-letni napadalec k ''hudičem'', s katerimi je podpisal enoletno pogodbo. To je potrjeno tudi na klubski spletni strani, medtem ko naj bi bil Terglav pomočnik trenerja, hkrati pa naj bi imel pregled tudi nad mladinskim pogonom.

Terglav je že v nižjih starostnih kategorijah zapustil Slovenijo in se preizkusil onkraj Atlantika, kjer je največ časa preživel v ligi QMJHL (Quebec Major Junior Hockey League), leta 1998 je bil izbran v devetem krogu nabora kot 249. s strani Buffalo Sabres, a se v najmočnejši hokejski ligi na svetu nikoli ni dobil priložnosti za dokazovanje. V sezoni 2002/03 se je vrnil v Slovenijo in oblekel dres Tilie Olimpije, za katero je igral vse do odhoda v Francijo.

Ne spreglejte