Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 8. 2012,
16.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 10. 8. 2012, 16.24

8 let

Začaran jeseniški krog

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na Jesenicah je Slavko Kanalec s svojimi ožjimi sodelavci poskrbel za novo udarno novico, saj je znova odstopi. Tudi tokrat nepreklicno. Bo njegov odstop obveljal, ali nas čaka novo presenečenje?

''Potrebno bo zavihati rokave, sestaviti moštvo za novo sezono ter se odločiti, kje bomo igrali. Zaradi vseh zadev nas v EBEL ne bodo lepo gledali, zato so pred nami težki tedni. Na dlani pa je eno. Če smo pred štirimi leti upali, da bomo ob tekočih obveznostih lahko plačevali tudi pretekle, to sedaj ne bo več mogoče. Finančne situacije se bomo lotili rigorozno. Prisilna poravnava je eden izmed možnih instrumentov,'' je 21. maja na občnem zboru ''železarjev'' dejal Slavko Kanalec, a še enkrat več se je izkazalo, da so to le prazne besede in da prvi mož Acronija dela s figo v žepu.

Na prste ene roke lahko preštejemo, kaj je od tedaj postoril upravni odbor, a hitro pridemo do spoznanja, da nič. Vse kar je bilo postorjeno, je bil poskus registracije novega društva, s katerim bi ugasnili dosedanji pravni subjekt, s tem pa bi upniki ostali brez dolgovanih poplačil. No, te bodo tako ali tako težko dobili, saj klub nima finančnih sredstev oziroma premičnin ali nepremičnin, katere bi lahko zarubili in prodali na dražbi.

Na uradni spletni strani gorenjskega ponosa je tako moč zaslediti sporočilo, v katerem je zapisano, da je upravni odbor nepreklicno odstopil. Deležen naj bi bil groženj. Sedaj vrli možje že ponujajo dve rešitvi za jeseniški hokej. Zanimivo, da prav tisti, ki so krivi za vse črne dneve ponujajo rešitve, saj doslej sami niso bili sposobni spraviti barko na varno. Je pa Kanalec zagotovil, da Acroni ostajajo sponzor.

''Grožnje so bile resnično prehude. Prav zaradi tega smo se odločili prepustiti komu drugemu, da spelje tisto, kar smo si zamislili. Na nadzornem oboru HK Acroni Jesenice je sedaj, da čim prej skliče izredni občni zbor, na katerem bo določen nov upravni odbor. Ob tem posebej želim poudariti, da bo imel mojo podporo, saj jeklarska družba Acroni ostaja sponzor jeseniškega hokeja. Morda bo sedaj precej lažje, ker so se pri HD Mladi Jesenice odločili igrati v Erste bank young stars legaue. Ta korak pozdravljamo, saj smo tudi sami želeli sodelovati v tem tekmovanju, vendar do dogovora ni prišlo. Ne vidim tudi nobenih zadržkov, da člansko moštvo ne bi igralo v ligi INL. Vse je dogovorjeno. Priprave so se začele, dogovorjeni so tudi nastopi na nekaterih turnirjih, tako da novo vodstvo s tega stališča ne bi imelo nobenih težav. Še enkrat želim poudariti, da smo odstopili zaradi velikih pritiskov, moja podpora jeseniškemu hokeju, tako članskemu, kot tudi mlademu moštvu HD Mladi Jesenice in podpora jeklarske družbe Acroni, ostajata. Naša želja je, da hokej na Jesenicah prebrodi krizo in si dvigne kakovost, kot jo je nekoč imel,'' je za uradno spletno stran dejal Kanalec.

Bo nad Podmežaklo končno posijalo sonce, ali je to še en izmed manevrov Kanalca in njegovih sodelavcev?

Ne spreglejte