Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 12. 2012,
9.27

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 7. 12. 2012, 9.27

6 let, 7 mesecev

''Zmaji'' v podaljšku do tretje zmage nad ''medvedi''

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V 28. krogu so ''zmaji'' prvič v sezoni gostili Medveščak in ''medvede'' še tretjič v letošnji sezoni premagali. Blestel je Jerry Kuhn, v podaljšku je odločilni gol dosegel Aleš Mušič.

Prvo tretjino so bolje začeli Zagrebčani, ki so ''Ljubljančanom'' tudi ob igri z igralcem več preprečevali resnejše priložnosti in bili tudi v razmerju strelov (15:10) krepko boljši od domačinov. A sta tako Jerry Kuhn kot Robert Kristan poskrbela, da sta na prvi odmor ekipi odšli brez zadetkov. Je pa bila zato toliko bolj razgibana druga tretjina, v 25. minuti je Medveščak v vodstvo popeljal Brandon Buck, le dve minuti kasneje pa je za izenačenje poskrbel Žiga Pance. V 32. minuti so gostje zopet premagali Kuhna, in sicer je bil natančen Dennis Bozic, ki je postavil tudi rezultat druge tretjine. Razmerje v strelih pred zadnjo tretjino je bilo krepko na strani ''medvedov'', in sicer so proti ljubljanskim vratom ustrelili 41 strelov, medtem ko so jih hokejisti Olimpije zmogli 22. V zadnji tretjini je izenačenje in podaljšek izsilil Kevin DeVergilio, ki je ploščico za hrbet Kristana spravil v 46. minuti. Odločilni gol je v prvi minuti podaljška dosegel Aleš Mušič, ki je plošček v mrežo nasprotne ekipe pospravil točno po dveh mesecih in tako zabeležil drugi gol v letošnji sezoni. Ključni mož tekme pa je bil ljubljanski čuvaj mreže Jerry Kuhn, ki je zaustavil kar 44 strelov.

Zanimiva tekma se je odvila v Beljaku, kjer so ''orli'' z 2:1 premagali Dunaj, ki kljub porazu ostaja na vrhu. Aktualni prvaki z novim NHL-ovcem Shawnom Matthiasom so z 2:3 zabeležili poraz proti madžarski Sapi, hokejisti iz Mozartovega mesta pa so brez težav s 4:1 premagali povratnike v ligi EBEL oklepnike Innsbrucka. Dornbirn je vknjižil visok poraz, češki Orli iz Znojma so jih premagali s kar 6:1, graški ''panterji'' pa so se z zmago s 4:2 proti celovškemu KAC-u povzpeli na četrto mesto.

Pari prihodnjega kroga (nedelja, 9 december):

Red Bull Salzburg – HDD Olimpija, Innsbruck – KAC Celovec, Orli Znojmo – VSV Beljak, Medveščak Zagreb – Sapa Fehervar, Graz 99ers – Dornbirn, Black Wings Linz – Vienna Capitals

Ne spreglejte