Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 4. 2011,
18.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 13. 4. 2011, 18.26

8 let

Gilbertu Brabantska puščica

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Belgijec Philippe Gilbert je zmagovalec 51. kolesarske dirke Brabantska puščica (1.HC). Na 2. in 3. mesto sta se uvrstila Bjorn Leukemans in Anthony Geslin.

Dirka se je pričela odvijati 65 kilometrov do cilja, ko so glavnini uspeli pobegniti Bjorn Leukemans, Johnny Hoogerland (oba Vacansoleil-DCM), Bram Tankink (Rabobank), Romain Zingle (Cofidis), Dries Devenyns (Quick Step) in nekdanji zmagovalec dirke Anthony Geslin (Francaise des Jeux). Le nekaj kilometrov kasneje je glavnini pobegnil še Philippe Gilbert (Omega-Pharma Lotto), ki je zelo hitro ulovil ubežnike. Hitro je postalo jasno, da imajo ubežniki zelo veliko možnosti, da v cilj prikolesarijo pred zasledovalci.

V zadnjem krogu sta v ospredju ostala Gilbert in Leukemans. Belgijca sta složno narekovala tempo vse do zadnjih tristotih metrov. V ciljnem sprintu je Gilbert suvereno premagal Leukemansa in potrdil, da je za dirke Amstel Gold Race, Valonska puščica in Liege-Bastogne-Liege odlično pripravljen. Leukemans se je moral zadovoljiti z 2. mestom, medtem ko se je 3. mesta veselil Geslin, ki je na tej dirki slavil pred dvema letoma.

Na dirki je kot edini Slovenec nastopil Jan Tratnik. Član belgijske ekipe Quick Step danes ni imel svojega dne. ''Ko sem se peljal na štart dirke, sem zaradi nepazljivih gledalcev grdo padel. Zaletel sem se v obcestni količek in padel na koleno. Sicer so bolečine v prvem delu dirke minile, a so se nato v samem zaključku zopet pojavile. V tem trenutku komaj hodim,'' so bile prve besede Tratnika za Sportal po dirki. ''Sicer nisem imel velikih pričakovanj pred dirko, saj sem po dirki po Kataloniji naredil le štiri treninge. Vsekakor si želim, da ne bo hujšega s kolenom, saj bom prihodnji teden nastopil na dirki Valonska puščica. Sledi dirka po Romandiji, kjer bi rad že kaj pokazal,'' je zaključil Tratnik.

Ne spreglejte