Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 11. 2013,
21.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jure Kocjan

Ponedeljek, 25. 11. 2013, 21.03

8 let

Jure Kocjan v ameriški ekipi SmartStop

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Tudi 29-letni slovenski kolesar Jure Kocjan je našel novega delodajalca. Za Kocjanom je sezona, ki jo bo zaradi zdravstvenih težav in razpada ekipe Euskaltel-Euskadi skušal čim prej pozabiti.

Kocjan, ki je preteklega oktobra dopolnil 29 let, ni imel veliko izbire oziroma ponudb za prihodnjo sezono. Direktor ekipe SmartStop Michael Creed je za avstralsko spletno stran Cyclingnews dejal, da je za podpis pogodbe zaslužna želja po igri golfa s Tigerjem Woodsom, do katere je lahko prišel le prek Facebooka. "Svoj profil na Facebooku sem izbrisal, a sem zdaj želel igrati igrico golfa s Tigerjem Woodsom. Edini način, da pridem do tega, je bilo aktiviranje računa na Facebooku. Ko sem ga znova odprl, je bilo na njem nekaj sporočil. Eno je bilo tudi od Jureta," so bile prve besede Creeda za omenjeno spletno stran. Čeprav je imel Creed ekipo že polno za prihodnjo sezono, mu je vseeno uspelo najti dodatna sredstva, da je v ekipo, ki ima kontinentalno licenco, pripeljal Kocjana. Vodstvo ekipe je prihoda Kocjana izjemno veselo, saj se zavedajo, da je to kolesar, ki zna zmagati dirko. "Seveda sem vesel. Predvsem me veseli, da sem dobil novo priložnost in se mi je uspelo pozdraviti. Počutim se dobro, kar kažejo tudi krvni testi. Trenutno se sprehajam po hribih in uživam," je za Sportal podpis pogodbe potrdil Kocjan, ki je zadnjo dirko zmagal 16. avgusta lani, ko je zmagal 3. etapo dirke Tour du Limousin. Na zadnji je zmagal že 1. etapo in oblekel rumeno majico vodilnega v skupnem seštevku. V zadnjih devetih članskih sezonah je zmagal 11 dirk.

"Delamo na tem, da bomo sezono začeli na dirki po Dominikanski Republiki in dirki po Mehiki," je dejal Creed, ki je potrdil, da bo ekipa večinoma nastopala na dirkah v Združenih državah Amerike. S prihodom Kocjana so se povečali tudi apetiti vodstva ekipe, ki se nadeja, da bi ob morebitnih dobrih rezultatih dobili povabilo kakšnega organizatorja najbolj poznanih etapnih dirk v Ameriki. Trenutno je v ekipi 13 kolesarjev, ki bodo nastopali s kolesi italijanskega proizvajalca Wilier. Za ameriško ekipo (UnitedHealthcare) nastopa tudi Slovenec Aldo Ino Ilešič.

Ne spreglejte