Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 8. 2014,
9.27

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 13. 8. 2014, 9.27

6 let, 7 mesecev

Kocjan zadovoljen s prikazanim, čeprav mu je zmanjkala pika na i

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Jure Kocjan je zadovoljen z izkupičkom Dirke po Utahu, na dveh etapah je vozil v rumeni majici, na koncu pa bil nagrajen z belo, a hkrati priznava, da zastavljenega cilja ni uresničil v celoti.

"Z izkupičkom sem zadovoljen, čeprav nisem dosegel cilja, ki sem si ga zastavil pred dirko, in sicer etapne zmage. Zelo blizu sem bil v prvi in drugi etapi, a v kolesarstvu potrebuješ tudi nekaj športne sreče. Pričakoval sem, da bom v 4. etapi rumeno majico izgubil, zato sem moči raje hranil za naslednjo etapo, ki mi je bila bolj pisana na kožo," je za Sportal povzel 29-letni kolesar, ki je na enotedenski etapni dirki po ameriški zvezdni državi Utah kar trikrat zasedel drugo mesto, dve etapi vozil v rumeni majici, na koncu oblekel tudi belo majico najboljšega šprinterja, v končni razvrstitvi pa končal na 54. mestu.

Glavni cilj: vrnitev tja, kjer je že bil

Kocjan, ki je na letošnjem državnem prvenstvu v cestnem kolesarstvu v Gabrju zasedel 6. mesto, si je kot glavni cilj letošnje sezone zastavil vrnitev na raven, kjer je pred zdravstvenimi težavami, ki so ga pestile preteklo sezono, že bil. "Zdaj mi je to uspelo in upam, da najdem dogovor s kakšno uglednejšo ekipo," je napovedal član ameriške kontinentalne ekipe SmartStop, kamor se je preselil iz propadlega baskovskega moštva Euskaltel-Euskadi in ki tekmuje večinoma na dirkah po Združenih državah Amerike.

Ameriški navijači s smislom za humor za tiste v "grupetu"

Kocjan, ki je zimo preživel v Arizoni, pomlad v Severni Karolini, trenutno pa je v Colorado Springsu, je zdaj že dodobra spoznal in okusil navijaško atmosfero, ki jo znajo pričarati le ameriški navijači. "Navijači so izjemni in navijajo tudi za tiste, ki na klancu zaostanejo. Imajo smisel za humor za tiste v 'grupetu'. Razumejo, da so nekateri opravili delo v prvih 150 kilometrih in gredo zato v zadnji klanec bolj počasi. Oblečeni so v razne kostume, ponujajo nam hot dog, krofe, banane, celo mrzlo pivo, kolesarji pa jih nagradimo z bidonom, kapico ali vožnjo po zadnjem kolesu."

V ekipi kot bratje

Zadovoljen je tudi z vzdušjem v ekipi. "Izjemno dobro se razumemo in smo kot bratje. Za sezono 2015 imam odprtih nekaj možnosti, med njimi je tudi ta, da ostanem pri ekipi SmartStop in da se z družino preselimo v ZDA. V klubu podpirajo vse moje odločitve glede programa dirk, saj vedo, da imam zelo profesionalen odnos," pravi kolesar, ki na lestvici Tour America trenutno zaseda prvo mesto in tam želi tudi ostati.

Ne spreglejte