Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 7. 2012,
8.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 12. 7. 2012, 8.00

8 let

Moser zadržal rumeno majico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Italijanski kolesar Moreno Moser ostaja vodilni v skupnem seštevku tudi po 2. etapi 69. kolesarske dirke po Poljski (2.WT). Etapne zmage se je veselil Britanec Ben Swift.

Že na petem kilometru, najdaljše etape na letošnji dirki, je glavnina dovolila pobeg štirim kolesarjem. Lukasz Bodnar, Damian Walczak (oba Reprezentanca Poljske), Adrian Kurek (Utensilnord Named) in Diego Caccia (Farnese Vini-Selle Italia) so bili nemogoč boj z glavnino in skušali v cilj prikolesariti pred slednjo. Dobrih 50 kilometrov do cilja etape je bil na sporedu zadnji (tretji) leteči cilj v etapi kjer je Lukasz Bodnar počakal glavnino. Poljak je pobral vse tri leteče cilje ter prevzel vodstvo v skupnem seštevku tega točkovanja. Ostala trojica ubežnikov je bila ujeta v zaključnih krogih v mestu Opole. Pred tem je bil 30 kilometrov do cilja na sporedu edini kategorizirani gorski cilj v etapi na katerem se je glavnina prepolovila na dva dela. V prvi skupini je ostalo 100 kolesarjev, ki so se nato na treh zaključnih krogih med seboj pomerili za etapno zmago.

Pred ciljnim šprintom je se je krog do cilja v padec zapletel vodilni v skupnem seštevku Moreno Moser. Italijan je uspel uloviti glavnino, a ni imel dovolj moči in časa, da bi lahko sodeloval v ciljnem šprintu. V slednjem se je zmage veselil Ben Swift, ki je bil hitrejši kot Elia Viviani in Tom Boonen, ki sta osvojila 2. in 3. mesto. ''Uspel nam je sijajen zaključek etape. Juan Antonio Flecha je opravil izjemno delo, da nas je obdržal v ospredju. Nato sta me Ian Stannard in Mat Hayman pripeljala skoraj do ciljne črte kjer sem brez težav dokončal izjemno delo moštvenih kolegov,'' je za spletno stran ekipe Sky povedal Ben Swift, ki je slavil prvo zmago v letošnji sezoni. Jure Kocjan je v cilj prikolesaril v prvi skupini in osvojil 43. mesto, medtem ko je Gregor Gazvoda zaostal dobro minuto in osvojil 149. mesto. V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb. Moreno Moser ostaja odet v rumeno majico vodilnega.

Ne spreglejte