Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 7. 2012,
19.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 16. 7. 2012, 19.33

8 let

Moser zmagovalec dirke po Poljski

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Enaindvajsetletni Italijan Moreno Moser je zmagovalec 69. kolesarske dirke po Poljski (2.WT). Na 2. in 3. mestu sta dirko Svetovnega koledarja končala Michal Kwiatkowski in Sergio Luis Henao.

Letošnja dirka po Poljski se je končala s 131 kilometrov dolgo krožno etapo, ki je potekala v Krakovu. Kolesarji so morali prekolesariti sedem krogov po ulicah Krakova. V izredno hitri etapi je glavnina dovolila pobeg skupine dvanajstih kolesarjev, ki so si uspeli prikolesariti največ 3 minute prednosti. Glavnina je v zaključku etape močno pospešila in ubežna skupina dvanajstih kolesarjev je zadnji krog (12.4 kilometra) pričela le z dobre pol minute prednosti pred glavnino. Osem kilometrov do cilja je prednost ubežnikov znašala 24 sekund. V ospredju so se pričeli vrstiti pobegi in v ospredju so ostali Lars Boom (Rabobank), Juan Antonio Flecha (Sky), Aleksander Porsev (Katjuša), Mickael Delage (FDJ-BigMat) in Jaroslaw Marycz (Saxo Bank-Tinkoff Bank). Tri kilometre do cilja so bili ubežniki ujeti. Dva kilometra do cilja je pričelo močno deževati. Sledil je ciljni šprint glavnine v hudem nalivu. Etapne zmage se je veselil John Degenkolb, za katerim sta se na drugo in tretje mesto uvrstila kolesarja ekipe Sky Hayman in Swift.

Degenkolb se je veselil svoje šeste letošnje zmage. Svoje največje zmage v kratki profesionalni karieri se je veselil nečak slavnega Francesca Moserja, Moreno Moser. Le enaindvajsetletni član ekipe Liquigas-Cannondale (od 1. avgusta lani) je slavil peto zmago v letošnji sezoni. Na dirki sta nastopala le dva Slovenca. Jure Kocjan, ki je dirko končal na 26. mestu, se počasi a vztrajno vrača med najboljše. Gregor Gazvoda ima za seboj peklenski prvi del sezone in rezultat slednje je viden na dirki, kakršna je bila dirka po Poljski. Zahtevna teden dni dolga dirka bo Slovencem ostala v lepem spominu. Leta 2010 jo je na 2. mestu v skupnem seštevku končal Grega Bole.

Ne spreglejte