Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 6. 2014,
16.57

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Po Sloveniji RusVelo

Torek, 17. 6. 2014, 16.57

8 let

Na dirki Po Sloveniji tudi zmagovalec dirke po Azerbajdžanu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Znana je tudi zasedba osmih kolesarjev ruske ekipe RusVelo za dirko Po Sloveniji. Po številu zmag v letošnji sezoni je od nje boljša le ekipa Orica-GreenEdge.

Ekipa RusVelo je nastala pred začetkom sezone 2012. Ima profesionalno kontinentalno licenco in je bila ustanovljena kot del ruskega globalnega kolesarskega projekta. Na dirki bo nastopila tudi ekipa Katjuša in zanimivo bo videti predvsem, ali bosta ekipi, ki sta financirani iz istega vira, med seboj sodelovali.

V letošnji sezoni je v ekipi RusVelo registriranih 16 ruskih kolesarjev, ki nastopajo tako na dirkališču kot cestnih dirkah. Glede na rezultate v letošnji in lanski sezoni vse kaže na to, da vodstvo ekipe pošilja na dirko Po Sloveniji svoje najboljše kolesarje. Letos so ti na kategoriziranih dirkah Mednarodne kolesarske zveze slavili že 18 zmag.

Od osmerice kolesarjev, ki prihajajo v Slovenijo, slasti zmage niso okusili le Firsanov, Serov in Ovečkin. Lagutin je letos slavil tri, Boev štiri, Solomennikov dve, Maikin eno in Zakarin tri zmage. Zadnji je nedavno zmagal v skupnem seštevku dirke po Azerbajdžanu. Poleg tega so kolesarji ekipe letos osvojili še 16 drugih ter devet tretjih mest. Sicer so kolesarji ekipe večino zmag dosegli na dirkah druge kategorije, kar pa ne zmanjšuje njihovega uspeha, saj se vsi dobro zavedamo, kako težko je priti do vrha.

Nastop na dirki Po Sloveniji bo za rusko ekipo drugi zaporedni. Lani je dirko na 10. mestu v skupnem seštevku končal Aleksander Ribakov, a tokrat ne bo nastopil. Glede na rezultate v letošnji sezoni je osmerica kolesarjev, ki bo nastopila na dirki, zagotovo sposobna izboljšati uvrstitev moštvenega kolega. Od ekip, ki bodo tekmovale na letošnji dirki Po Sloveniji, je po številu zmag boljša le avstralska Orica-GreenEdge, katere kolesarji so letos slavili že 23 zmag.

Ne spreglejte