Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 1. 2024,
16.02

Osveženo pred

3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,67

Natisni članek

Red Bull Primož Roglič Primož Roglič BORA - hansgrohe

Ponedeljek, 29. 1. 2024, 16.02

3 mesece

Ni več dilem: Red Bull bo združil moči z Rogličevo BORO - hansgrohe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,67
Primož Roglič | Ekipa BORA - hansgrohe bo tudi uradno združila moči z Red Bullom.  | Foto Matthis Waetzel/BORA - hansgrohe

Ekipa BORA - hansgrohe bo tudi uradno združila moči z Red Bullom.

Foto: Matthis Waetzel/BORA - hansgrohe

Iz kolesarske ekipe BORA - hansgrohe so sporočili, da je avstrijski zvezni organ za konkurenco, ki nadzoruje združitve in prevzeme, prižgal zeleno luč za združitev s podjetjem Red Bull. Več podrobnosti bodo predstavili med sezono. 

Anton Palzer je eden redkih kolesarjev, ki že zdaj nosijo čelado z logotipom rdečih bikov. | Foto: Red Bull Content Pool Anton Palzer je eden redkih kolesarjev, ki že zdaj nosijo čelado z logotipom rdečih bikov. Foto: Red Bull Content Pool Ralph Denk, vodja ekipe BORA - hansgrohe, je v sporočilu za javnost izrazil prepričanje, da so v ekipi z današnjo odločitvijo odpravili pomembno oviro. "Temelji našega partnerstva z Red Bullom so zdaj uradno postavljeni. To je zelena luč, na katero smo čakali, da nadaljujemo s formalnostmi in številnimi posebnimi deli sodelovanja."

Dejal je še, da vsak v kolesarstvu ve, kako pomembne so osnove in priprava za uspeh. "Zato se zdaj tega koraka lotevamo s potrebnim premislekom in odločnostjo. Nadaljnje podrobnosti našega partnerstva bomo predstavili tekom sezone."

Red Bull, avstrijski proizvajalec energijske pijače, je postopke za pridobitev 51-odstotnega deleža nemške kolesarske ekipe BORA -hansgrohe, katere član je po koncu lanske sezone postal tudi slovenski as Primož Roglič, začel v začetku leta 2024.

Red Bull, ki ima v lasti ekipo formule 1 in več evropskih nogometnih moštev, tradicionalno pa se osredotoča na sponzoriranje na stotine posameznih športnikov in produkcijo lastnih večplatformnih medijskih vsebin, s posameznimi kolesarji že sodeluje.

Tako ima individualno pogodbo z Britancem Tomom Pidcockom, olimpijskim prvakom v gorskem kolesarstvu in cestnem kolesarjem ekipe Ineos. Pod njegovim okriljem sta tudi belgijski zvezdnik nekdanje Rogličeve ekipe Visma-Lease a Bike, Wout van Aert, in nemški kolesar Anton Palzer.

Preberite še:

Primož Roglič
Sportal Napovedi strokovnjaka: Za Rogliča bo najtežje po mentalni, za Pogačarja po fizični plati
Rogla
Sportal Benjamin Karl za Sportal: Navdušen nad mentaliteto Pogačarja in fokusom Rogliča
Tadej Pogačar
Sportal Kaj si Primož Roglič misli o novi pričeski Pogačarja?
Alberto Contador
Sportal Španska legenda: Pogačar bo napadel trojček, pričakujem ga na Vuelti
Ne spreglejte