Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 9. 2023,
4.00

Osveženo pred

8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,77

Natisni članek

mehanski doping Jumbo-Visma Richard Plugge

Sreda, 13. 9. 2023, 4.00

8 mesecev

Odziv prvega moža Jumba-Visme na obtožbe o mehanskem dopingu: Bizarna situacija

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,77
Jonas Vingegaard Richard Plugge | Richard Plugge zavrnil obtožbe glede mehanskega dopinga v ekipi Jumbo-Visma.  | Foto Guliverimage

Richard Plugge zavrnil obtožbe glede mehanskega dopinga v ekipi Jumbo-Visma.

Foto: Guliverimage

Direktor ekipe Jumbo-Visma Richard Plugge se je ostro odzval na izjave nekdanjega francoskega kolesarja Jérôma Pineauja, ki je v podkastu za Les Grandes Gueules du Sport na RMC Sport izjavil, da se nizozemska ekipa, ki je tik pred zmago tudi na zadnji tritedenski dirki v sezoni, poslužuje mehanskega dopinga.

"Bizarna situacija," se je na obtožbe nekdanjega francoskega kolesarja Jérômeja Pineauja odzval direktor ekipe Jumbo-Visma Richard Plugge. "Čudi me tudi, da je dobil toliko medijske pozornosti, brez da bi ponudil kanček dokazov," je bil oster Plugge. In še: "Očitno so že vsi pozabili, kako veliko škodo je Pineau lani povzročil kolesarstvu," se je odzval za WielerFlits, ciljal pa na dejstvo, da je Pineau s svojimi potezami in lažmi lani uničil kolesarsko ekipo B&B Hotels-KTM, zraven pa na dno potegnil še številne kolesarje in člane osebja.

Na obtožbo Pineauja, da uradni organi oz. Mednarodna kolesarska zveza (UCI), dopuščajo marsikaj in ne opravljajo nadzora, je Plugge ponudil daljši odgovor. "UCI dnevno preverja, če gre za mehanski doping. Kolesa še vedno skenirajo z nekakšnim ipadom, medtem ko je za ciljno črto redno tudi rentgen, skozi katerega morajo zapeljati kolo. Včasih celo razstavijo kolo. Spomnite se samo incidenta z Merijnom Zeemanom (glavnim športnim direktorjem moštva) na Touru leta 2020, ko je komisar to storil s kolesom Primoža Rogliča. Za vsa preverjanja smo na voljo, in želimo komisarjem pri tem pomagati," je zatrdil Plugge, ki se precej raje kot o sumu tehnološke prevare pogovarja o rezultatskih dosežkih na letošnji Vuelti.

Kolesarji Jumbo-Visme gospodarijo na letošnji Vuelti. | Foto: Guliverimage Kolesarji Jumbo-Visme gospodarijo na letošnji Vuelti. Foto: Guliverimage

"Ključ uspeha izvira iz sofisticiranega pogleda na prehrano in višinske priprave"

"Osredotočeni smo na zmago na Dirki po Španiji. Vsak, ki spremlja našo ekipo, ve, da si vseskozi prizadevamo za čim večjo transparentnost. Naša vrata smo široko odprli za tudi za snemanje dokumentarnih filmov, od Netflixa do Amazona. Pineau očitno še vedno ne ve, kako kolesarstvo deluje leta 2023. Ključ našega uspeha izvira iz naših metod dela, ki vključuje zelo sofisticiran pogled na prehrano in višinske priprave. Ničesar več nimam povedati glede izbruha Pineauja," je s temo zaključil Plugge.

Preberite še:

Jonas Vingegaard Vuelta 2023
Sportal Kuss: Stavili smo na Rogliča, a se je načrt nekoliko spremenil
Nathan Van Hooydonck
Sportal Zadnje novice o zdravstvenem stanju pomembnega člana ekipe Jumbo-Visma
Sepp Kuss
Sportal Hude obtožbe na račun Jumbo-Visme: Francoz sumi na uporabo mehanskega dopinga
Ne spreglejte