Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 9. 2023,
16.03

Osveženo pred

7 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,06

Natisni članek

Sepp Kuss Jonas Vingegaard Primož Roglič Primož Roglič Dirka po Španiji Dirka po Španiji Vuelta Vuelta

Nedelja, 17. 9. 2023, 16.03

7 mesecev, 2 tedna

Roglič, Jonas in Kuss spregovorili o dvomih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,06
Primož Roglič Sepp Kuss Jonas Vingegaard | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Za zmagovalnim konjem se vedno praši, pravi rek, in nič drugače ni v kolesarskem svetu, ko gledamo zgodbo Jumbo-Visme. Nizozemsko moštvo je v letošnjem letu osvojilo vse Grand Toure, zadnjega pa celo s trojno zmago Seppa Kussa, Jonasa Vingegaarda in Primoža Rogliča. Veliko se govori o premoči kolesarjev Jumbo-Visme, nekateri celo dvomijo o tem, da je vse čisto, zato je omenjena trojica na Vuelti odgovarjala na neprijetna vprašanja, povezana s to temo.

Sepp Kuss
Sportal Drama tudi zadnji dan, junaki prešteti

Spomnimo se, kako je nedavno nekdanji kolesar in športni direktor Jerome Pineau v enem od podkastov javno uperil puščice proti ekipi Jumbo-Visma ter jih obtožil mehanskega dopinga.

Nadvlada nizozemskega moštva se je nadaljevala vse do konca Vuelte. Nekoliko presenetljivo jo je osvojil Sepp Kuss, na drugem in tretjem mestu pa sta bila zmagovalca preteklih Grand Tourov Jonas Vingegaard (Tour de France) in Primož Roglič (Giro). Veselje v taboru Jumbo-Visme je nepopisno.

Na novinarski konferenci po koncu 20. etape je beseda tekla tudi o dvomih o prevladi, prvi pa je za mikrofon poprijel Danec, ki je o tej temi povedal: "Zagotovo razumemo skepticizem, vendar bi morali ljudje vedeti, koliko žrtvujemo za vse, koliko se spuščamo v podrobnosti. V ekipi naredimo vse popolno in to je ta velika razlika. Mislim, da se ljudje ne zavedajo, kaj te malenkosti pomenijo v resnici."

Primož Roglič, Jonas Vingegaard, Vuelta 2023
Sportal "Sobivanje Jonasa in Primoža je zdaj oteženo, ampak daleč od tega, da bi bilo nemogoče"

"Vedno je dobrodošlo, da je nekdo skeptičen, še posebej, ko gre ekipi dobro, le da ne gre za obtožbe. Dokler govorimo o tem, je dobrodošlo, zlasti zaradi tega, kar se je zgodilo pred 20 leti, in da preprečimo, da bi se kaj takšnega ponovilo. Stoodstotno sem prepričan, da moja kolega (Roglič in Kuss, op. a.) ne jemljeta ničesar. Tudi sam ne," je še dejal Jonas.

Nato je besedo dobil Roglič: "Vsi imajo možnost dvomiti in imeti svoje mnenje. S svojega stališča lahko rečem, da smo v preteklosti vložili ogromno dela, se žrtvovali. Lepo je, ko zmagamo. Ko zmagaš prevečkrat, je za koga preveč, ko ne zmagaš, ni dobro. V tem trenutku uživamo v zmagoslavju."

Neposreden je bil tudi novi junak Vuelte Kuss: "Pri meni doping in goljufanje ne prideta v poštev. Sploh ne spadata v šport. Del športa je izgubljanje, kar je razumljivo, če želiš zmagati. Če narediš kaj prepovedanega, se po mojem mnenju bojiš izgubljati. In to je najpomembnejši vidik v športu: sprejeti, da včasih nisi dovolj dober."

Primož Roglič Sepp Kuss Jonas Vingegaard
Sportal Junak Kuss se je zahvalil Rogliču, šef ekipe ponosen
Sepp Kuss Jonas Vingegaard Primož Roglič
Sportal Zgodovinski dan za Jumbo-Vismo, Kuss junak Vuelte
Ne spreglejte