Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 6. 2012,
18.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 9. 6. 2012, 18.38

8 let

Sagan prvi vodilni v Švici, Slovenca slaba

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovak Peter Sagan je zmagovalec uvodne 1. etape 76. kolesarske dirke po Švici (2.WT). Premoč sta morala Saganu priznati tudi Fabian Cancellara na 2. in Moreno Moser na 3. mestu.

Lansko zmago na dirki brani Američan Levi Leipheimer, ki je 7.3 kilometra dolg kronometer odpeljal kar 41 sekund počasneje kot 22 letni Sagan, ki se je v cilju lahko veselil svoje devete letošnje zmage. Poleg tega bo Sagan v nedeljski drugi etapi že na četrti letošnji etapni dirki kolesaril v rumeni majici vodilnega. V slednji je kolesaril že na dirki po Omanu, dirki Trije dnevi De Panna in dirki po Kaliforniji. "Zelo sem vesel te zmage saj je potrdila, da priprave na dirko po Franciji potekajo v redu. Ne vem, kako bo na daljšem kronometru, a na tako kratkem, kot je bil danes, lahko v celoti izkoristim svojo moč. Trasa je bila tehnično zelo zahtevna, a sem jo dopoldne do potankosti naštudiral. Bilo je zabavno in nikoli nisem bil blizu padca. Vsekakor bom tudi v naslednjih etapah dal vse od sebe z namenom priprave na Tour, ter da pomagam ekipi do dobrih dosežkov," je po zmagi dejal Sagan.

Trasa uvodnega kronometra je bila povsem ista kot lani in predlani, ko se je zmage veselil Fabian Cancellara. "Dosegel sem dober rezultat. Kot kaže sem na dobri poti v pripravah na Tour. Zelo sem bil nervozen pred štartom saj nisem vedel kako dober sem v tem trenutku. Dirka se zares prične šele jutri," je po etapi povedal Fabian Cancellara. Na dirki nastopata tudi Slovenca Grega Bole in Simon Špilak, ki nista blestela. Pogoji so bili za vse kolesarje isti. Njuna dosežka vsekakor nista spodbudna za nadaljevanje dirke. Špilak ima težave s hrbtom, medtem ko Bole nikakor na najde forme po operaciji pred dvema mesecema.

Ne spreglejte