Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 12. 2023,
20.34

Osveženo pred

5 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,08

Natisni članek

Primož Roglič Primož Roglič Visma - Lease a Bike Cian Uijtdebroeks BORA - hansgrohe

Sobota, 9. 12. 2023, 20.34

5 mesecev, 1 teden

Cian Uijtdebroeks

Mladi belgijski up zanetil spor med Rogličevimi in Rogličevimi nekdanjimi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,08

Nadarjeni kolesar Cian Uijtdebroeks se je, kot kaže, znašel v središču pogodbenega spora. Potem ko so iz nekdanje Jumbo-Visme sporočili, da se Belgijec iz Bora-Hansgrohe seli k nizozemski ekipi, je nova ekipa slovenskega asa Primoža Rogliča Bora novico o prestopu zanikala.

Cian Uijtdebroeks
Sportal Pri Jumbo-Vismi potrdili zanimanje za moštvenega kolega Primoža Rogliča

V popoldanskem sporočilu za javnost je ekipa Jonasa Vingegaarda in Wouta Van Aerta navedla, da so mladega Uijtdebroeksa zaposlili za štiri leta od 1. januarja.

"Cian je in bo ostal kolesar moštva Bora-Hansgrohe, tudi v prihajajoči sezoni 2024," je nemška ekipa hitro zanikala v sporočilu za javnost in dodala: "Z nami je pogodbeno vezan do 31. decembra 2024."

"Sem navdušen, ker sem se pridružil ekipi. Gre za preverjeno najboljše moštvo zadnjih sezon, še posebej odlično pa je bilo letos, ko je osvojilo vse tri tritedenske dirke. V čast mi bo dirkati ob Jonasu, Woutu in Seppu. Komaj čakam, da začnem delo v tej zasedbi," je po napovedanem prestopu dejal Uijtdebroeks. Nato je prišlo do zapleta. 

Uijtdebroeks je bil že prej na radarju Nizozemcev, spremljali pa so ga vse od mladinskih let, je za spletno stran dejal eden od direktorjev ekipe Merijn Zeeman. Zdaj so poskušali izkoristiti priložnost, da si zagotovijo njegove usluge, potem ko je pri Bora-Hansgrohe konkurenco zaostril Roglič.

Pri 20 letih Uijtdebroeks velja za obetavnega kolesarja, ki je sposoben zablesteti na etapnih dirkah. Leta 2022 je zmagal na dirki l'Avenir, ki je rezervirana za mlajše od 23 let, ob prvencu med profesionalci pa je letos na Vuelti zasedel osmo mesto.

Nekdanja ekipa Jumbo-Visma, ki se je po koncu sezone preimenovala v Visma | Lease a Bike, je letos strla konkurenco na vseh treh največjih dirkah. Na Giru je zmagala s Primožem Rogličem, na Touru z Jonasom Vingegaardom, na Vuelti pa je Sepp Kuss zmagal pred omenjenima.

Po koncu sezone pa je izgubila enega od največjih v ekipi, piše francoska tiskovna agencija AFP. Po osmih sezonah v njenem dresu je 34-letni Slovenec Roglič prestopil v moštvo Bora-Hansgrohe.

Ta bo imel pri nemški ekipi proste roke, zaradi česar bi manj priložnosti za dokazovanje na največjem odru ostalo letos osmouvrščenemu v skupnem seštevku dirke po Španiji.

Preberite še:

Tadej Pogačar
Sportal Pri Pogačarju v slogu "boy bandov" razkrili drese za sezono 2024
Ne spreglejte