Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Torek,
7. 7. 2015,
17.41

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Cleveland Cavaliers San Antonio Spurs Joe Ingles

Torek, 7. 7. 2015, 17.41

2 leti, 2 meseca

Cleveland in San Antonio se ne ustavljata

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po štirih sezonah se v vrste Clevelanda vrača Mo Williams, še eno pomembno okrepitev pa je dobil San Antonio, ki se je dogovoril z Davidom Westom. Beno Udrih ostaja pri Memphisu.

Clevelandu še vedno ni uspelo doseči dogovora s prvim zvezdnikom LeBronom Jamesom, so pa med tem dobili pomembno okrepitev v spremljevalnem orkestru. Dveletno pogodbo, vredno 4,3 milijona dolarjev (štiri milijone evrov), je sklenil 32-letni Mo Williams.

Izkušeni košarkar se bo tako vrnil na kraj zločina, saj je bil član Clevelanda že član med letoma 2008 in 2011, vendar mu takrat ni uspelo osvojiti šampionskega prstana, čeprav je verjetno prikazal najbolje predstave v ligi NBA. V prvi sezoni pri Clevelandu (2008/09) je dosegal 17,8 točke (najvišje v karieri) in 6,3 podaje na tekmo, zadnjo sezono je začel pri Minnesoti, nato pa so ga zamenjali v Charlotte kjer je znova spomnil na najbolje čase.

Pri Clevelandu še vedno iščejo tudi možnosti, kako se znebiti pregrešno drage pogodbe Brendana Haywooda, ki ima ob mizernem učinku (le 22 tekem in nekaj več kot ena točka povprečja) pogodbo, vredno kar 10,5 milijona dolarjev (9,5 milijona evrov), klub pa ima do 1. avgusta možnost za spremembo. Po dogovarjanju z Brooklynom in menjavi za Joeja Johnsona (vanjo naj bi bil vključen tudi brazilski Anderson Varejao) je zdaj aktualna tudi ponudba Los Angeles Clippers, ki ponujajo Jamala Crawforda.

Zastrašujoča izbira Ostrog pod košem

Veliko pridobitev je naznanil tudi San Antonio, ki je na letošnji NBA tržnici zelo aktiven in nedvomno eden od zmagovalcev. Po podaljšanju sodelovanja s pomembnimi člani (Danny Green, Kawhi Leonard, Petty Mills) in prepričanju izkušenih legendTima Duncana in Manu Ginobilija ter največjemu ulovu na trgu (LaMarcusu Aldridgu) so zdaj podpisali pogodbo še z Davidom Westom.

Izkušeni, 34-letni krilni center bo pri Ostrogah verjetno v eni od najmočnejših centrskih linij v ligi NBA, v želji po borbi za naslov pa je sprejel minimalno pogodbo, vredno le 1,4 milijona dolarjev (1,2 milijona evrov), medtem ko je pred začetkom dogovarjanja pretrgal pogodbo z Indiano, vredno kar 12 milijonov dolarjev (11 milijonov evrov) na sezono.

Postava San Antonia je na papirju videti verjetno najmočnejša v eri Duncna, ta je pri Ostrogah že od leta 1997 in je v tem času osvojil pet šampionskih prstanov.

Ne spreglejte