Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 12. 2023,
8.48

Osveženo pred

5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,56

Natisni članek

Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić Kyrie Irving NBA Liga NBA

Nedelja, 10. 12. 2023, 8.48

5 mesecev

Kakšno je zdravstveno stanje Kyrieja Irvinga?

Dallas sporočil težko pričakovano novico glede Kyrieja Irvinga

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,56
Irving Dončić | Kyrie Irving se na srečanju v Portlandu ni težje poškodoval, a Dallas za zdaj še ni postregel s konkretnejšo oceno, koliko časa bo odsoten z igrišč. | Foto Reuters

Kyrie Irving se na srečanju v Portlandu ni težje poškodoval, a Dallas za zdaj še ni postregel s konkretnejšo oceno, koliko časa bo odsoten z igrišč.

Foto: Reuters

Navijači Dallas Mavericks si lahko vsaj malce oddahnejo. Črne slutnje, da je ob poškodbi Kyrieja Irvinga na nedavnem gostovanju v Portlandu šlo za zlom, ki bi 31-letnega zvezdnika lige NBA oddaljil od parketa za več mesecev, se niso uresničile.

Los Angeles Lakers
Sportal Zgodovinski uspeh v ligi NBA in zelo lep zaslužek

Ko je Dallas v noči na soboto v gosteh odpravil Portland (125:112) in zmagal 13. v tej sezoni, ni bilo toliko govora o novem uspehu Luke Dončića in soigralcev kot o nesrečni poškodbi Kyrieja Irvinga. Drugi najboljši strelec Dallasa jo je skupil štiri minute pred koncem druge četrtine. Nad njim je storil prekršek center Portlanda Duop Reath, ko pa je bil na tleh, je nanj nesrečno padel soigralec Dwight Powell.

Kako je Powell padel na Irvinga:

Irving je obležal v bolečinah, v nadaljevanju srečanja še stopil na črto prostih metov, nato pa končal tekmo. Do takrat je bil v izjemni formi, ob metu 4/6 iz igre je v 13 minutah prispeval 11 točk, dodal dva skoka in dve asistenci, v nadaljevanju srečanja pa so se morali njegovi soigralci znajti brez njegove pomoči.

Košarkarsko javnost je zanimalo le eno: kako huda je poškodba Irvinga? Si je kaj zlomil, zaradi česar bi sledilo okrevanje in v tem primeru bi moralo moštvo Dallasa iskati drugačne rešitve za nadaljevanje sezone?

Iz tabora Dallasa Mavericks so težko pričakovano novico o zdravstvenem stanju Irvinga sporočili v noči na nedeljo in osrečili navijače. Pregled z magnetno resonanco je namreč potrdil, da ni nič zlomljenega. Irving ima "le" kontuzijo desne pete. Poškodba je posledica tope sile, ko je nanj stopil soigralec Powell. Kontuzija mu še vedno povzroča bolečine. Irving je v Dallasu začel postopek okrevanja, iz kluba pa niso poslali konkretnejših ocen o tem, koliko časa bi moralo preteči, preden bi se lahko 31-letni zvezdnik vrnil na parket.

Kobe Bryant, Jack Nicholson
Sportal Popolna osredotočenost? Komikove šale mu niso prišle do živega.

Najprej v Memphis, nato poslastica proti zmagovalcu medsezonskega turnirja

V noči na sredo bodo v Dallasu gostovali Los Angeles Lakers. | Foto: Guliverimage V noči na sredo bodo v Dallasu gostovali Los Angeles Lakers. Foto: Guliverimage Soigralci na čelu s prvim zvezdnikom Dončićem so ga v drugem polčasu srečanja v Portlandu še kako pogrešali. Tako bo tudi v prihodnje, a se za zdaj še ne ve, kako dolgo bo Dallas brez izkušenega branilca, ki že vrsto let spada v elitno skupino zvezdnikov in želi skupaj z Dončićem popeljati Mavericks do vidnejših uspehov.

Za zdaj je jasno le, da ga ne bo na naslednji tekmi Dallasa v Memphisu. Mavericks se na naslednje gostovanje podajajo brez Irvinga. V noči na torek bodo lovili 14. zmago v tej sezoni, na dvoboju pa bo primoran še več odgovornosti v napadu prevzeti Luka Dončić. Za zdaj gre 24-letnemu Ljubljančanu imenitno, v tem trenutku je s povprečjem 31,9 drugi najboljši strelec lige NBA, na zadnjih šestih srečanjih pa je vedno dosegel vsaj 30 točk. V noči na sredo pa se nato v Dallasu obeta nov spektakel. V Teksas prihaja zvezdniški Los Angeles Lakers, ki je na čelu z LeBronom Jamesom, dolgoletnim Dončićevim vzornikom, in Anthonyjem Davisom osvojil medsezonski turnir v Las Vegasu.

Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Razigrani Dončić, ki se ne ustavlja, že pred tekmo izvedel dobro novico
Luka Dončić, Kristaps Porzingis
Sportal Nekdanji soigralec spregovoril o klavrnem odnosu z Dončićem
Ne spreglejte