Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 4. 2019,
6.42

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,07

1

Natisni članek

Miami Heat Goran Dragić Goran Dragić Liga NBA

Četrtek, 11. 4. 2019, 6.42

5 let

Liga NBA, 10. april

Dragić in Dončić s pogledom s strani, Nowitzki ni mogel zadržati solza #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,07

1

Luka Dončić Goran Dragić | Luka Dončić in Goran Dragić sta končala sezono z novim porazom. Dragić je igral le prvih devet minut, Dončić pa sploh ni oblekel dresa. | Foto Reuters

Luka Dončić in Goran Dragić sta končala sezono z novim porazom. Dragić je igral le prvih devet minut, Dončić pa sploh ni oblekel dresa.

Foto: Reuters

Redni del sezone košarkarske lige NBA se je končal, prav tako pa sezona za edina slovenska predstavnika Gorana Dragića in Luko Dončića. Prvi je na zadnji tekmi odigral le uvodnih devet minut, drugi je poraz Dallasa spremljal v civilni opravi. Zadnji tekmi v karieri pa sta odigrala njuna soigralca Dwyane Wade in Dirk Nowitzki. In oba sta se za konec izkazala.

Dirk Nowitzki - slovo
Sportal Večer, v katerem je bil Dončić znova majhen: Vsi smo Dirk! Hvala!

Statistika slovenskih košarkarjev v ligi NBA

Luka Dončić

21,2 točke, 7,8 skoka, 6 asistenc v 32,2 min.

Goran Dragić

13,7 točke, 4,8 asistence, 3,1 skoka v 27,5 min.

Poškodbi sta bili tisti, ki sta preprečili Goranu Dragiću in Luki Dončiću, da bi na zadnji tekmi sezone lahko pustila pečat na igrišču.

Starejši Dragić je proti Brooklyn Nets sicer začel tekmo in odigral prvih devet minut, v katerih se mu ni uspelo vpisati med strelce, nato pa je presedel tekmo na klopi z opornico na desnem kolenu, ki mu je dodobra ponagajala v tej sezoni.

Mlajši Luka se proti San Antoniu sploh ni oblekel v dres, saj ima še vedno težave z mečno mišico na levi nogi. Poškodbo, ki jo je konec marca staknil proti Miamiju.

Oba sta doživela nov poraz in sezono tako končala, saj je zdaj čas, da se začne končnica, v kateri ne bo prostora za njuna Miami in Dallas. Vročica je na vzhodu zasedla deseto mesto – v izločilne boje potuje osem najboljših ekip, kot zadnji so se vanje uvrstili Detroit Pistons -, Mavericks pa so bili na zahodu celo predzadnji in so šesta najslabša ekipa v ligi NBA.

Pari končnice

Vzhod

(1) Milwaukee Bucks vs. (8) Detroit Pistons
(2) Toronto Raptors vs. (7) Orlando Magic
(3) Philadelphia 76ers vs. (6) Brooklyn Nets
(4) Boston Celtics vs. (5) Indiana Pacers

Zahod

(1) Golden State Warriors vs. (8) LA Clippers
(2) Denver Nuggets vs. (7) San Antonio Spurs
(3) Portland Trail Blazers vs. (6) Oklahoma City Thunder
(4) Houston Rockets vs. (5) Utah Jazz

Wade zaključil kariero s trojnim, Nowitzki z dvojnim dvojčkom

Zato pa sta imela posebna večera njuna soigralca. Dwayne Wade in Dirk Nowitzki sta odigrala zadnji tekmi v bogati karieri. Dragićev soigralec se je poslovil pri 37 letih, Nemec pa pri 40 letih. Pred domačimi navijači sta se poslovila že dan prej in imela čustveno slovo, v noči na četrtek pa sta se še zadnjič predstavila v Brooklynu oziroma San Antoniu.

Wade se je lahko pohvalil celo s trojnim dvojčkom – 25 točk, 10 asistenc in 11 skokov. Na njegovi zadnji tekmi so ga pospremili tudi velikani košarke LeBron James, Carmelo Anthony in Chris Paul.

Nowitzki ni mogel zadržati solza

Nowitzki je kariero končal z dvojnim dvojčkom, potem ko je 20 točkam dodal 10 skokov. Čeprav je gostoval pri San Antoniu, so pričarali lepo slovo. Že pred začetkom tekme so mu zaigrala čustva, potem ko je gledal video, ki so mu ga pripravili. "Hvala Dirk," so na koncu videa zapisali. S solzami v očeh se je zahvalil vsem, nato pa odigral še zadnjo tekmo v karieri.

S San Antoniom je bil posebne bitke. Verjetno najbolj srhljiva je bila v finalu zahodne konference leta 2006, ko je Dallas že vodil s 3:1 v zmagah, Spurs pa so izenačili ter v odločilni tekmi že vodili z 20 točkami razlike. 21,6 pred koncem takratne tekme je Argentinec Manu Ginobili naredil prekršek prav nad Nowitzkim, ki je izenačil za podaljšek, v katerem so si Mavericksi priigrali prvi finale – naslov prvaka so nato edinkrat v zgodovini kluba osvojili leta 2011.

Da je v Ameriki pustil velik pečat, je vsem jasno, to pa je dal jasno vedeti tudi nekdanji predsednik Združenih držav Amerike Bill Clinton, ki je po koncu Nemčeve kariere zapisal: "Čestitke Dirku Nowitzkemu. Zaslužiš si našo zahvalo, ker si bil neverjeten mednaroden košarkarski ambasador in svetovna klasa kot človek. Komaj čakam, da vidim tvoje naslednje poglavje v karieri."

Lestvica:

Ne spreglejte