Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 2. 2024,
10.50

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,12

Natisni članek

P. J. Washington Daniel Gafford Jason Kidd Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić

Petek, 9. 2. 2024, 10.50

2 meseca, 2 tedna

Dončićeva želja po treh letih uslišana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,12
Luka Dončić | Luka Dončić je vesel prihoda novih soigralcev. | Foto Reuters

Luka Dončić je vesel prihoda novih soigralcev.

Foto: Reuters

Zadnji dan prestopnega roka je bil v ligi NBA spet vroč, kot je to že v praksi zadnja leta pa so imeli zavihane rokave tudi pri Dallas Mavericks. Osrednji zvezdnik moštva Luka Dončić je spregovoril, kaj si misli o prihodu Daniela Gafforda in P. J. Washingtona.

Luka Dončić in soigralci so v preteklosti okusili moč Daniela Gafforda in P. J. Washingtona, ko sta proti Dallasu igrala v dresih Charlotte Hornets in Washington Wizards.

Gaffordovo povprečje na desetih tekmah je bilo 10 točk (86,4-odstotni met) in 6,6 skoka na tekmo, medtem ko je Washington dosegal 17,1 točke in 6,2 skoka na tekmo v devetih obračunih proti Mavsom.

"Mislim, da smo dobili dva res dobra košarkarja. Ekipi smo dodali nekaj višine, dobili rezervnega centra, kakršnega sem si želel imeti v ekipi že tri leta. Menim, da nam bosta igralca veliko pomagala," je o novincih spregovoril dragulj slovenske košarke.

New York Dallas
Sportal Nov šov Luke Dončića, ki je očaral svet s čudežno podajo #video

Del Dončićevega komentarja, "kar sem si želel že tri leta", očitno ni ostal neopažen. Ko je govoril o menjavah, je imel na obrazu vseskozi narisan nasmeh. In kaj bosta po njegovem mnenju konkretno prinesla Gafford in Washington? "Veliko. To sta različna igralca, a predvsem s svojo velikostjo nam lahko pomagata. PJ lahko meče, blokira mete, igra obrambo. Gafford je res dobra grožnja z lobom. Lahko tudi blokira mete. Lahko nas zaščiti v raketi. Mislim, da nam bosta zelo pomagala."

Glavni trener Jason Kidd je povedal, da se je z novima obrazoma že pogovarjal in sta zelo navdušena, da se bosta priključila zasedbi Dallasa: "Dobro vesta, kaj lahko naredi Luka, saj sta mu stala nasproti. Zdaj, ko bosta njegova soigralca, bosta lahko dobila žogo. Velikokrat bosta imela odprte mete. To lahko vprašata že nove soigralce. Morda bo to nekaj novega zanju."

Osrednji mož, ki je izvedel menjave, je bil generalni direktor Nico Harrison. Tri cilje je imel pred zaključkom tržnice: "V ekipi smo želeli imeti višje košarkarje. Prav tako smo želeli dodati globino in tudi razširiti možnosti za dosego koša. Čutimo, da nam je uspelo."

Daniel Gafford
Sportal V Dallasu pošteno zavihali rokave
Ne spreglejte