Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 12. 2023,
22.39

Osveženo pred

4 mesece, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

Partizan Beograd Crvena zvezda Mike Tobey Alba berlin Žiga Samar Barcelona Real Madrid Evroliga

Petek, 8. 12. 2023, 22.39

4 mesece, 3 tedne

EVROLIGA, 13. KROG

Real osvojil Atene, Baskonia po tesni končnici ugnala Crveno zvezdo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Alba Berlin Žiga Samar Real Madrid | Real je odigral 13 tekem in zbral kar ducat zmag. | Foto Guliverimage

Real je odigral 13 tekem in zbral kar ducat zmag.

Foto: Guliverimage

Berlinska Alba, pri kateri je zaradi težav s stopalom še tretjo evropsko tekmo v nizu izpustil Žiga Samar, je v 13. krogu košarkarske evrolige doma ostala praznih proti Anadolu Efesu. Vodilni Real Madrid je v gosteh odpravil Panathinaikos, Partizan, ki je pred tem zadnji dve tekmi dobil po podaljšku, pa je bil v Beogradu boljši od milanske Olimpie. V petek so bila uspešna tudi preostala moštva z vrha, Barcelona, Virtus, Monaco in Baskonia, ki je v dramatični končnici premagala Crveno zvezdo, za katero je Mike Tobey v 12 minutah in pol dosegel pet točk.

Eurocup: Cedevita Olimpija - Hapoel Tel Aviv
Sportal Še deseta evropska ničla za Cedevito Olimpijo

Dvoboj oslabljenih ekip v Berlinu je predvsem po zaslugi boljše zadnje četrtine pripadel gostom. Ti so na krilih Shana Larkina (32 točk) slavili sedmo zmago v sezoni, medtem ko je Alba, za katero je Johannes Thiemann dosegel 31 točk, na dnu z 11 porazi po 13 tekmah.

Sedmo zmago v sezoni je zabeležil tudi Partizan, ki je doma z 82:69 premagal Emporio Armani Milano. Ta je ostal pri štirih zmagah. Tudi na tej tekmi je odločila zadnja četrtina, ki so jo Beograjčani dobili z 21:7. Kevin Punter je dosegel 19 točk, Bruno Caboclo pa 16. Pri poraženih Italijanih je Shavon Shields prav tako dvoboj končal z 19 točkami.

Hrvaški reprezentant Mario Hezonja, ki se bo prihodnje leto meril s Slovenijo na kvalifikacijskem turnirju za OI v Pireju, je bil z 19 točkami najboljši strelec Reala na gostovanju v Atenah.  | Foto: Reuters Hrvaški reprezentant Mario Hezonja, ki se bo prihodnje leto meril s Slovenijo na kvalifikacijskem turnirju za OI v Pireju, je bil z 19 točkami najboljši strelec Reala na gostovanju v Atenah. Foto: Reuters

Po prvem porazu pretekli teden proti Fenerbahčeju je znova na zmagovita pota našel madridski Real. Po Olympiakosu v torek je danes ugnal še drugega grškega predstavnika z 90:78. Kendrick Nunn, Mathias Lessort in Konstantinos Mitoglu so skupaj dosegli 57 od Panathinaikosovih 78 točk, a niso imeli prave pomoči soigralcev. Pri Realu je 19 točk dosegel Mario Hezonja. Real je na prepričljivo na vrhu razpredelnice z 12 zmagami, medtem ko je Panathinaikos zdrsnil pod 50-odstoten učinek.

Zvezda je klonila na vročem baskovskem terenu, potem ko se je tik pred koncem še približala na 82:84 in s trojko Rokasa Giedraitisa osem sekund pred koncem izenačila na 85:85. A še en poskus Gedraitisa v zadnji sekundi za tri je zgrešil cilj in domači so zmagali s 87:85. Tobey je za Beograjčane v dobrih 12 minutah na parketu dosegel pet točk in dodal še dve asistenci.

Monaco je za osmo zmago v ligi premagal Žalgiris s 83:79, Olympiakos pa je za sedmo zmago v sezoni premagal Bayern s 77:69.

Druga na lestvici Barcelona se je pomerila s Fenerbahčejem, na koncu je slavila z 89:81 in je zdaj pri desetih zmagah. Deveto pa je dosegel Virtus iz Bologne, ki je s 100:90 premagal Maccabi.

Evroliga, 13. krog

Četrtek, 7. december:

Petek, 8. december:

Lestvica:

Ne spreglejte