Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 3. 2024,
22.40

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Virtus Bologna Fenerbahče Barcelona Real Madrid Alba berlin Žiga Samar Mike Tobey Crvena zvezda Partizan Beograd Evroliga

Petek, 1. 3. 2024, 22.40

1 mesec, 3 tedne

Evroliga, 27. krog

Prvi domač poraz Reala, neuspešni tudi Tobeyjeva Zvezda in Barcelona

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Alba Berlin Žiga Samar | Žiga Samar v evroligi ni igral vse od konca novembra. | Foto Guliverimage

Žiga Samar v evroligi ni igral vse od konca novembra.

Foto: Guliverimage

Po dvotedenskem premoru zaradi reprezentančnih aktivnosti je spet oživelo tekmovanje v evroligi. Za uvod je berlinska Alba z Žigo Samarjem, ki se je po poškodbi že vrnil na parket, a v četrtek ni kandidiral za nastop, doma gostila Maccabi iz Tel Aviva in izgubila z 71:106. Partizan, ki je izgubil zadnje tri zaporedne tekme v evroligi, se je v Beogradu vrnil na zmagovito pot in s 100:90 odpravil Anadolu Efes. Vodilni Real Madrid pa je doživel razočaranje, gostil je Panathinaikos in izgubil s 86:97. V petek je beograjska Crvena zvezda s slovenskim reprezentantom Mikom Tobeyjem izgubila v Münchnu, Barcelona pa je doma izgubila proti Monacu.

Crvena zvezda Partizan
Sportal Visoka kazen za Crveno zvezdo

Košarkarji Real Madrida so prvič v tej sezoni evrolige izgubili na parketu domače dvorane WiZink, hkrati pa so prvič doživeli dva poraza v nizu. Danes jih je premagal Panathinaikos s 97:86, pred dvema tednoma oziroma pred prekinitvijo zavoljo pokalnih in reprezentančnih obveznosti pa so klonili v Milanu.

Kljub petemu porazu v sezoni aktualni evropski klubski prvak iz Madrida ostaja na vrhu razpredelnice. Pred Barcelono, ki bo tekmo 27. kroga igrala v petek, ima štiri zmage prednosti, tako da je sedem tekem pred koncem rednega dela praktično že uvrščen med prvih šest ekip, ki bodo neposredno napredovale v četrtfinale.

Panathinaikos se je z enajsto zmago na zadnjih štirinajstih tekmah in skupno sedemnajsto v sezoni na tretjem mestu izenačil z Virtusom iz Bologne. Slednja je bila danes boljša od Valencie s 87:74.

Prepričljivo je dve točki vknjižil tudi Maccabi Tel Aviv v Berlinu, kjer je bila Alba brez moči (71:106), slovenski reprezentant Žiga Samar pa ni bil v postavi Nemcev.

V petek je Baskonia, pri kateri je debi v evroligi v zadnjem krogu doživel Vit Hrabar, a ga tokrat ni bilo v postavi in je ravno danes dopolnil 18 let, izgubila na gostovanju v Turčiji pri Fenerbahčeju. Drugouvrščena Barcelona je doma priznala premoč Monacu, Crvena zvezda z Mikom Tobeyjem (12 minut, 3 točke, skok) pa je gostovala v Münchnu pri Bayernu in izgubila s 66:74.

Evroliga, 27. krog:

Četrtek, 29. februar:

Petek, 1. marec:

Lestvica:

 

Ne spreglejte