Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
9. 7. 2015,
14.35

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Miami Heat Zoran Dragić Dwyane Wade Chris Bosh

Četrtek, 9. 7. 2015, 14.35

6 let, 7 mesecev

Goran Dragić dočakal slavnostni trenutek

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski košarkar Goran Dragić je tudi uradno podpisal petletno pogodbo z ekipo Miami Heat, ki mu bo navrgla približno 80 milijonov evrov. Moštvo s Floride zdaj zre proti najvišjim mestom v ligi NBA.

Da bo Goran Dragić nadaljeval kariero pri Miami Heat, je bilo znano že nekaj časa, danes pa je tudi uradno podpisal pogodbo, saj pred 9. julijem zaradi pravil v ligi NBA to ni bilo mogoče.

Njegova petletna zvestoba bo vredna 85 milijonov dolarjev oziroma 77 milijonov evrov.

Do zdaj je bil Rašo Nesterović tisti, ki je v ligi NBA zaslužil največ. Pohvalil se je lahko s 50 milijoni dolarjev bruto (45 milijonov evrov po trenutnem tečaju).

Zneski imajo tudi dodaten pomen

Gogi ima tako kot pri zadnji pogodbi leto dni pred njenim iztekom možnost, da se poda na tržnico in iztrži še zadnjo večjo finančno pogačo. Lahko pa počaka vse do konca veljavnosti trenutne. Takrat bo star 34 let, v najmočnejši košarkarski ligi na svetu pa bo zaslužil že 115 milijonov dolarjev (104 miljone evrov), po trenutnem tečaju, vendar številka ni povsem realna, saj je imel nekdaj evro večjo vrednost v primerjavi z dolarjem kot danes).

Čeprav se morda komu zdi, da se preveč poudarjajo te številke, pa so zneski v ligi NBA zelo pomembni. Košarkarji namreč prejmejo etiketo, koliko je nekdo vreden na parketu, koliko minut bo na njem igral in kaj se od njega pričakuje.

Goran spada med najboljše organizatorje igre na svetu, kar je dokazal z odličnimi predstavami. Zlasti zadnje tri sezone so bile odlične, najboljša pa tista pri ekipi Phoenix Suns, za katero je v tekmovalnem obdobju 2014/15 v povprečju dosegal 20,3 točke, 5,9 podaje in 3,2 skoka na tekmo.

Bi Miami lahko napadel vrh lige NBA?

Ob letošnjem prestopu v Miami tudi na Floridi ni dočakal končnice, vendar so bili razlogi povsem drugačni kot pri Soncih. Poškodbe ključnih igralcev so otežile boj za vstop v izločilne boje, ki bi morali biti v prihodnji sezoni praktično samoumevni, skrita želja predsednika Miamija Pata Rileyja pa je zagotovo naslov prvaka lige NBA.

V ekipo se namreč vrača Chris Bosh, ki je imel pljučno embolijo, na Floridi ostaja tudi prvi zvezdnik moštva Dwyane Wade, v prvi peterki pa lahko pričakujemo še Luola Denga in Hassana Whitesida. Trener Eric Spoelstra bo imel prav tako sladke skrbi, ko bo pogledoval proti klopi za rezervne igralce, na kateri je kar nekaj kakovostnih košarkarjev. Morda pa pravo priložnost dočaka tudi Zoran Dragić, ki lahko, če sklepamo po trenerjevih besedah, pričakuje več priložnosti kot v zadnji sezoni, v kateri je Miami ob koncu lovil končnico, za mlajšega od bratov Dragić pa pravega prostora ni bilo.

Ne spreglejte