Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
5. 5. 2016,
16.55

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

Natisni članek

Toronto Raptors Kyle Lowry Chris Bosh Dwyane Wade Miami Heat Goran Dragić Goran Dragić

Četrtek, 5. 5. 2016, 16.55

6 let, 7 mesecev

Goran Dragić je postal tarča

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,48

Že nekaj časa je bilo jasno, da Chris Bosh v tej sezoni zaradi zdravstvenih težav ne bo mogel nastopiti v dresu Miami Heat, zdaj pa je to postalo tudi uradno. Goran Dragić je z mislimi že pri naslednjem obračunu s Torontom.

"Miami Heat in Chris Bosh sta naznanila, da Chris v tej sezoni ne bo več igral za Miami. Za takšen korak smo se odločili po posvetu z zdravniki in medicinskim osebjem," je bilo uradno sporočilo Miamija, ki je v noči na sredo na prvi tekmi drugega kroga končnice lige NBA premagal Toronto.

 

Čeprav je Bosh želel stati ob soigralcih na parketu, v tej sezoni tega ne bo več dočakal, saj so se mu pred časom spet pojavili krvni strdki.

 

Chris Bosh bo soigralcem pomagal le s klopi. | Foto: Chris Bosh bo soigralcem pomagal le s klopi.

 

Zato pa bo Bosh s svojo navzočnostjo pomagal soigralcem pri pohodu do visokih uvrstitev. Pomemben govor je imel že na gostovanju v Torontu, potem ko je Kyle Lowry v zadnji sekundi z metom s sredine igrišča izsilil podaljšek. S svojimi besedami je dvignil soigralce, da so v dodatnih petih minutah pokazali pravi obraz in se veselili uspeha.

 

Dragićev preporod

Na uvodni tekmi drugega kroga sta blestela Goran Dragić in Dwyane Wade. Prvi je v rednem delu dosegel 26 točk in bil najboljši strelec svojega moštva, Wade pa je ključne točke dosegel v podaljšku.

 

V taboru Toronta se sprašujejo, kako bodo na drugi tekmi, ki bo danes ponoči, zaustavili ta dvojec, ki je po mnenju strokovnjakov tretji najboljši v ligi NBA.

 

Dragić in Wade sta odličen branilski par. | Foto: Dragić in Wade sta odličen branilski par.

 

"Videli bomo, kako bo serija potekala. Odigrali smo šele eno tekmo, kar ni veliko. Zavedamo se, da lahko igramo še boljše. Na prvi tekmo smo imeli dvajset izgubljenih žog (Dragić je imel tri, op. p.). To je preveč. Prav tako košarkarji Toronta vedo, da lahko igrajo bolje. Vsi pričakujemo boljši tekmi, kar je razumljivo," je pred vstopom v drugi obračun s Torontom dejal Dragić, ki je bil v prvem krogu proti Charlotte Hornets šest tekem nemočen proti Kembi Walkerju, v odločilni pa s 25 točkami eksplodiral in pridobil dodatno moč, ki jo je prenesel tudi v dvoboj s Torontom.

 

Wade: Goran preprosto želi zmagati

Dragićevo dobro delo je izpostavil tudi prvi zvezdnik Miamija Wade: "Goran preprosto želi zmagati. To je vse, o čemer govori. V tem trenutku je v dobri napadalni formi, vedno pa bo naredil vse, da bomo zmagali, kar vsi v ekipi spoštujemo."

 

Strokovnjaki čez lužo poudarjajo, da je bil na prvi tekmi prav slovenski košarkar jeziček na tehtnici in da je postal tarča Toronta. Pri tem bi radi prebudili Lowryja, ki v končnici ne igra najbolje - na prvi tekmi je dosegel vsega sedem točk -, če bo hotel parirati Vročici: "Vem, da sem si sam naložil pritisk. Zavedam se, da ne bomo napredovali, če ne bom igral bolje. Moram igrati bolje, da bo ekipa boljša."

 

Kyle Lowry v končnici še ni ujel prave forme. | Foto: Kyle Lowry v končnici še ni ujel prave forme.

 

Da v končnici ne igra dobro, čudi tudi Dragića: "Presenečen sem … Poznam ga še iz časa, ko sva bila soigralca pri Houston Rockets. Vedno je bil samozavesten, prav tako je odigral že veliko tekem, zadel veliko pomembnih metov, zato je nekoliko presenetljivo, da mu v končnici ne gre najbolje. Vsakdo gre čez takšne trenutke, ko nekoliko izgubiš stik."

 

Serija med Miami Heat in Toronto Raptors: 1:0

1. tekma (3. maj): Toronto : Miami 96:102 /0:1 v zmagah/

2. tekma (5. maj): Toronto – Miami

3. tekma (7. maj): Miami – Toronto

4. tekma (9. maj): Miami – Toronto

morebitna 5. tekma (11. maj): Toronto – Miami

morebitna 6. tekma (13. maj): Miami – Toronto

morebitna 7. tekma (15. maj): Toronto – Miami

Ne spreglejte