Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 8. 2023,
8.32

Osveženo pred

8 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

Natisni članek

Slovenska košarkarska reprezentanca Luka Dončić Luka Dončić Saša Dončić SP 2023

Nedelja, 27. 8. 2023, 8.32

8 mesecev, 1 teden

saša dončić na svetovnem prvenstvu tokrat kot navijač

Koliko Dončićev je na Okinavi? "Več kot v Stožicah."

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24
Saša Dončić | Oče prvega zvezdnika svetovnega prvenstva Saša Dončić vrhunec reprezentančne sezone spremlja kot navijač. | Foto Žiga Bojc/STA

Oče prvega zvezdnika svetovnega prvenstva Saša Dončić vrhunec reprezentančne sezone spremlja kot navijač.

Foto: Žiga Bojc/STA

Nepogrešljiv spremljevalec slovenske košarkarske reprezentance v zadnjih letih je oče prvega zvezdnika prvenstva Luke Dončića. Saša je bil na preteklih tekmovanjih strokovni sodelavec za televizijo, letos pa si bo svetovno prvenstvo na Okinavi ogledal zgolj kot navijač.

Boštjan Nachbar
Sportal Slovenec, ki je tudi brez Dončića pisal zgodovino
slovenska košarkarska reprezentanca Slovenija : Venezuela SP 2023 Luka Dončić
Sportal Dončić po prigarani zmagi izpostavil pomembno stvar #video

"Uživam tu na Okinavi. Gledam tekme, navijam za naše in sem povsem brez obveznosti," je v pogovoru s slovenskima novinarjema dejal Saša Dončić.

Že na prvi tekmi Slovenije se je lahko prepričal, kako priljubljen je njegov sin na Japonskem. "Vedel sem, da so Japonci nori na Luko, saj so kot gostitelji izbrali prav Slovenijo v svojo skupino oziroma na Japonsko, nisem si pa mislil, da bom na Okinavi videl toliko dresov z napisi Dončić. Tu jih je še več kot na tekmah v Ljubljani oziroma Stožicah," je dodal starejši Dončić.

Francija : Latvija SP 2023
Sportal Norišnica na SP: Francozi se poslavljajo, drama tudi na velikem derbiju

"Nisem si pa mislil, da bom na Okinavi videl toliko dresov z napisi Dončić. Tu jih je še več kot na tekmah v Ljubljani oziroma Stožicah." | Foto: FIBA "Nisem si pa mislil, da bom na Okinavi videl toliko dresov z napisi Dončić. Tu jih je še več kot na tekmah v Ljubljani oziroma Stožicah." Foto: FIBA

Luka je proti Venezueli prvič na velikih tekmovanjih v članski konkurenci nosil dres s kapetanskim trakom. S 37 doseženimi točkami in vodenjem ekipe na igrišču in izven njega je takoj dokazal, da je pravi lider.

"Luka se je temeljito pripravil na novo vlogo. Zaveda se, kaj pomeni biti vodja in kakšna čast je biti kapetan državne reprezentance. Pri 24 letih je zrel in ima že ogromno izkušenj," pravi njegov oče, ki priznava, da ima tudi sam precej oboževalcev na Japonskem. "Vseskozi poslušam, mister Dončić, mister Dončić, foto please."

Poškodbi Čančarja in Murića hud udarec

Slovensko reprezentanco detajlno spremlja že celo poletje. "Poškodbi Čančarja in Murića sta bili hud udarec. Brez njiju je reprezentanca povsem druga, saj sta oba igrala na ključni poziciji okoli obroča. Selektor Sekulić je v Binetu Prepeliču našel zelo dobro zamenjavo. Fant sicer prvič igra na velikem tekmovanju, a glede na prikazano mislim, da ima Slovenija zagotovljeno prihodnost na igralnem mestu štiri."

"Poškodbi Čančarja in Murića sta bili hud udarec. Brez njiju je reprezentanca povsem druga, saj sta oba igrala na ključni poziciji okoli obroča." | Foto: Vid Ponikvar/Sportida "Poškodbi Čančarja in Murića sta bili hud udarec. Brez njiju je reprezentanca povsem druga, saj sta oba igrala na ključni poziciji okoli obroča." Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Po uvodni zmagi proti Venezueli je več ali manj jasno, da bo o prvem mestu v skupini F odločala ponedeljkova tekma proti Gruziji, ki se bo začela ob 13.30. Gruzija je v prvem nastopu premagala Zelenortske otoke s 85:60, ob številnih robustnih in visokih igralcih pa izstopa njen prvi zvezdnik Tornike Šengelia, ki je nastopal v ligi NBA (Brooklyn Nets, Chicago Bulls) ter najmočnejših evropskih klubih (CSKA Moskva, Baskonia Vitoria, Virtus Bologna).

slovenska košarkarska reprezentanca Slovenija : Venezuela SP 2023 Luka Dončić
Sportal Slovenci niso blesteli, a led je uspešno prebit, favoriti zanesljivi

Tri zmage v prvem delu in vsaj eno v drugem

"Za preboj v Manilo oziroma četrtfinale, kar bi bil zame lep uspeh, je treba dobiti vse tri tekme v prvem delu, ter eno v drugem, ko se bomo križali z reprezentancami, kot so Avstralija, Nemčija ali Finska. Gruzija je sigurno druga najmočnejša ekipa v naši skupini, a drugega kot zmage ne pričakujem," je dejal oče Dončić.

"Za preboj v Manilo oziroma četrtfinale, kar bi bil zame lep uspeh, je treba dobiti vse tri tekme v prvem delu ter eno v drugem." | Foto: Guliverimage "Za preboj v Manilo oziroma četrtfinale, kar bi bil zame lep uspeh, je treba dobiti vse tri tekme v prvem delu ter eno v drugem." Foto: Guliverimage

Saša Dončić bo tudi letos vpet v košarkarski klub Ilirija, ki nastopa v slovenskem državnem prvenstvu. Okoli trenerja Stipeta Modrića je zbral številne mlade, nadarjene slovenske igralce, ki bodo po njegovih besedah znova mešali štrene najboljšim ekipam lige Nova KBM.

SP košarka Kanada Francija
Sportal Pozor na Kanadčane! Razbili favorizirano evropsko ekipo.
Slovenija - Venezuela
Sportal Venezuelec nasmejal z receptom, kako ustaviti Dončića
Ne spreglejte