Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 11. 2023,
20.31

Osveženo pred

5 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

Borac Čačak Studentski centar Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija KK Krka Novo mesto ABA liga ABA

Ponedeljek, 6. 11. 2023, 20.31

5 mesecev, 3 tedne

LIGA ABA, 6. KROG

Derbi pripadel srbskemu evroligašu, Cedevita Olimpija uspešna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
Cedevita Olimpija Borac Jaka Blažič | Jaka Blažič je dal osem točk, Klemen Prepelič pa 14. | Foto www.alesfevzer.com

Jaka Blažič je dal osem točk, Klemen Prepelič pa 14.

Foto: www.alesfevzer.com

Košarkarji Krke so v uvodnem dejanju šestega kroga lige ABA izgubili pri SC Derbyju (84:70). Jan Špan je dal 15 točk. Drugi slovenski klub v regionalni ligi Cedevita Olimpija je z 82:78 doma premagala Borac. Za četrto zmago sta s po 18 točkami največ prispevala JR Stewart in Karlo Matković. V nedeljo sta se v derbiju kroga pomerila Crvena zvezda in Budućnost. Zmaga je ostala doma.

Cedevita Olimpija Wolves Vilnius Karlo Matković
Sportal Blažič in Prepelič priigrala preobrat, a to ni bilo dovolj

JR Stewart | Foto: www.alesfevzer.com JR Stewart Foto: www.alesfevzer.com Košarkarji Cedevite Olimpije so prvič v sezoni dosegli zaporedni zmagi v enem tekmovanju. Po Studentskem centru prejšnji teden so v Stožicah v ligi Aba premagali še Borac iz Čačka. Po šestih krogih imajo štiri zmage. A toe je bila šele peta zmaga Ljubljančanov v novi sezoni. V evropskem pokalu so po petih nastopih še brez uspeha, tri poraze so doživeli v superpokalu lige Aba, eno zmago pa so vknjižili v slovenskem superpokalu.

Zmaji so bili večino tekme boljši nasprotnik, zbranost pa so ohranili tudi v zadnji četrtini. To so odprli z najvišjo prednostjo (67:56) in jo nato suvereno zadržali vse do konca. Ključni posamezniki so bili Karlo Matković z 18 točkami in zgolj enim zgrešenim metom iz igre (9:10, 7 skokov), JR Stewart, ki je prav tako zbral 18 točk (met iz igre 8:14), ter Klemen Prepelič (14 točk, trojke 4:10, 6 podaj).

Karlo Matković igra vse bolje. Z 18 točkami je bil prvi strelec Olimpije. Zgrešil je en sam met. | Foto: www.alesfevzer.com Karlo Matković igra vse bolje. Z 18 točkami je bil prvi strelec Olimpije. Zgrešil je en sam met. Foto: www.alesfevzer.com

Košarkarji SC Derbyja, ki jih vodi Andrej Žakelj, so premagali Krko in vknjižili četrto zmago v tej sezoni. Poleg Krke so v tej sezoni premagali še Zadar in Mornar doma ter Split v gosteh, izgubili pa so z Igokeo in Cedevito Olimpijo v gosteh.

Kenan Kamenjaš je za zmago Derbyja dosegel 21 točk. | Foto: SC Derby/Filip Roganović Kenan Kamenjaš je za zmago Derbyja dosegel 21 točk. Foto: SC Derby/Filip Roganović Strateg Krke Gašper Okorn je pred gostovanjem v Črni Gori opozarjal, da jih čaka ekipa, pri kateri je težko napovedati, kdo je najbolj nevaren, vendarle pa je izpostavil centra Kenana Kamenjaša. Prav ta je tudi opravil glavni del posla ob četrti zmagi domače ekipe v sezoni. Ta je do nje prišla po prevladi v drugem polčasu. Krka, ki je bila v prvem polčasu povsem enakovredna, pa je vpisala peti poraz.

Ekipi sta v prvem polčasu pokazali izenačeno igro, v kateri razlika med njima nikoli ni znašala več kot tri točke. So pa domači, sicer zmagovalci superpokala tega tekmovanja, ta niz presekali kmalu v tretji četrtini, ko so povedli za pet točk in po Krkini minuti odmora že za sedem in tudi 12.

V zadnjih deset minut so Dolenjci vstopili z -10, po nekaj zgrešenih metih in napakah pa so bili osem minut pred koncem že 14 točk za tekmeci. Podobno prednost so gostitelji nato držali, jo na trenutke tudi povečali, tako da je bilo že približno pet minut pred koncem jasno, da bo zmaga ostala doma. Pri domačih je Kamenjaš dosegel 21 točk in zbral osem skokov, pri gostih je bil s 15 točkami in osmimi podajamo najbolj razpoložen Jan Špan.

Šesti krog lige ABA se je zaključil z derbijem med evroligaško Crveno zvezdo in Budućnostjo. Zmage so se veselili predstavniki srbskega kluba, ki so Črnogorcem tako zadali prvi poraz v sezoni.

Liga ABA, 6. krog

Četrtek, 2. november:

Sobota, 4. november:

Nedelja, 5. november:

Ponedeljek, 6.november:

Lestvica:

Luka Dončić, Nikola Jokić
Sportal Šov Dončića in Jokića, udarec za Dallas že pred tekmo
Ne spreglejte