Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 11. 2022,
6.43

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,86

Natisni članek

Phoenix Suns Miami Heat Kyrie Irving Kevin Durant Brooklyn Nets Chicago Bulls Goran Dragić Goran Dragić Liga NBA

Sreda, 2. 11. 2022, 6.43

1 leto, 6 mesecev

Liga NBA, 1. november

Goran Dragić znova navdušil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,86
Goran Dragić | Goran Dragić je na tekmi proti Brooklyn Nets dosegel 15 točk in bil pomemben člen ekipe. | Foto Reuters

Goran Dragić je na tekmi proti Brooklyn Nets dosegel 15 točk in bil pomemben člen ekipe.

Foto: Reuters

Goran Dragić je s Chicago Bulls v noči na sredo igral v Brooklynu. Pomeril se je z nekdanjimi soigralci, člani moštva Nets, kjer je igral lani. Na koncu so Biki zmagali z izidom 99:108. Pomembno je k zmagi prispeval tudi slovenski košarkar.

Vrhunci tekme med Brooklyn Nets in Chicago Bulls:

Košarkarji Chicago Bulls so nad Brooklyn Nets dosegli svojo četrto zmago v letošnji sezoni in imajo zdaj na svojem računu štiri zmage in štiri poraze. Ta statistika jih na lestvici vzhodne konference postavlja na sedmo mesto.

Na tekmi je pri Chicago Bulls je najbolj blestel Zach LaVine, ki je v svojo statistiko vpisal 29 točk, dodal pa še pet asistenc in štiri skoke. LaVine se je po igrišču "razletel" v zadnji četrtini, ko je dosegel 20 točk. DeMar DeRozan je prispeval 20 točk, Ayo Dosunmu pa 17 točk.

"Vsi smo agresivni in včasih kdo ujame ritem," je uvodoma povedal Zach LaVine, ki je med pripravljalnim obdobjem šel na operacijo levega kolena. Videti je, da napreduje iz tekmo v tekmo. "To je vse, kar želim narediti. To je moja peta tekma po operaciji in lovim ritem. Vsako tekmo se počutim bolje," je še povedal.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Goran Dragic (@the_1_dragon)

Goran Dragić | Foto: Reuters Goran Dragić Foto: Reuters Dragić je tekmo začel na klopi in navdušil

Vse kaže, da so pri Chicago Bulls zadeli v polno, potem ko so v svoje vrste pripeljali Gorana Dragića, ki igra svojo že 15. sezono v ligi NBA. Ljubljančan jim ne pomaga samo s svojimi bogatimi izkušnjami, ampak tudi z učinkom na parketu. Gogi, ki je tekmo začel na klopi, je tokrat prispeval 15 točk, ob tem pa prispeval še dve podaji in dva skoka. Na parketu je preživel 20 minut.

Tik pred tekmo je iz Brooklyna prišla vest, da Steve Nash ni več trener ekipe. Odnesli so ga slabi rezultati, tako da je igralce na tekmi vodil Jacque Vaughn. A tudi to ni pomagalo, da bi Nets obrnili trend slabih rezultatov. V letošnji sezoni so zbrali le dve zmagi in šest porazov.

V domači ekipi je bil z 32 točkami najboljši Kevin Durant. Royce O’Neale je dosegel 20 točk, Nic Claxton pa se je ustavil pri desetih točkah in desetih skokih.

Kako so igrali na preostalih treh tekmah?

Ponoči so bile odigrane še tri tekme. Prvaki Golden State Warriors nestrpno iščejo zmagovito formulo. Tokrat jih je s 116:109 premagalo moštvo Miami Heat. Bojevnikom ni pomagal niti trojni dvojček Stephena Curryja, ki je dvoboj končal s 23 točkami, 13 skoki in 13 podajami.

Pri Miamiju se je s 24 točkami izkazal Max Strus, Jimmy Butler je dodal eno manj. Vročica je večji del dvoboja igrala brez Tylerja Herra, ki ga je Moses Moody s prstom zadel v oko. Moštvo s Floride sicer zaseda šele 12. mesto vzhodne konference z razmerjem zmag in porazov 3:5.

Na vrhu zahodne konference pa so Phoenix Suns. Ti so v domači dvorani dosegli šesto zmago, imajo le en poraz. Tokrat so za peto zaporedno slavje ugnali moštvo Minnesota Timberwolves s 116:107. Cameron Johnson je za Sonca dosegel 29 točk, Chris Paul pa je 15 točkam dodal 12 podaj. Pri gostih sta Anthony Edwards in Karl-Anthony Towns (10 skokov) v statistiko vpisala po 24 točk.

Presenetljivo dobro na zahodu kaže košarkarjem moštva Oklahoma City Thunder, saj so dobili četrto tekmo v sezoni. Tudi tokrat je bil ob zmagi s 116:108 nad Orlando Magic prvi strelec Shai Gilgeous-Alexander s 34 točkami. Pri poražencih je Wendell Carter dosegel 30 točk in dodal 12 skokov.

Nash ni več trener Brooklyna

Zgolj dve zmagi v sedmih nastopih sta bili razlog, da se je vodstvo košarkarskega kluba Brooklyn Nets sporazumno razšlo s trenerjem Stevom Nashem, poročajo ameriški mediji, med njimi tiskovna agencija Associated Press.

Steve Nash | Foto: Reuters Foto: Reuters

Kot piše specializirani novinar za ligo NBA Adrian Wojnarowski, je odhod trenerja, ki je bil v igralskih letih mentor Gorana Dragića ob njegovem prihodu v ZDA, letos pa nekaj mesecev tudi njegov trener prav pri Brooklynu, posledica slabih odnosov med zvezdniki v ekipi.

Nets so na začetku sezone premagali Toronto in Indiano, izgubili pa z New Orleansom, Memphisom, Milwaukeejem, Dallasom in Indiano, poroča STA.

Začasno bo njegovo mesto zasedel Jacque Vaughn, piše Wojnarowski. Eden najresnejših kandidatov za Nashevega naslednika na klopi Nets pa naj bi bil Ime Udoka, suspendirani glavni trener Boston Celtics, poroča Shams Charania. Udoka je bil v sezono 2020/21 že v trenerskem štabu Brooklyna, bil je eden od Nashevih pomočnikov, pri Bostonu pa so ga pred kratkim odpustili, ker je imel intimno razmerje z eno od uslužbenk kluba in s tem kršil interni kodeks.

"Radi bi se zahvalili Stevu za vse, kar je storil za klub v zadnjih nekaj več kot dveh letih. Zame osebno je bila to zelo težka odločitev, toda po analizi začetka sezone smo se strinjali, da je sprememba nujno potrebna," je francoska tiskovna agencija prenesla izjavo direktorja ekipe Seana Marksa. Zahvalil se mu je tudi lastnik ekipe Joe Tsai, ki je poudaril, da je bilo Nashevo delovno obdobje polno težkega dela in pozitivnega pristopa, a je imelo tudi nekaj viharnih obdobij, še piše STA.

Nash je na mesto trenerja ekipe Nets prišel septembra 2020. V sezoni 2020/21 je z ekipo prišel do konferenčnega polfinala, v prejšnji pa je izpadel po porazu z 0:4 z Bostonom že v prvem krogu končnice.

"Hvala Joeju in Clari Tsai ter Seanu Marksu, da sem dobil priložnost trenirati Brooklyn. Bilo mi je v zadovoljstvo delati z igralci, strokovnim vodstvom in osebjem v klubu. Hvala pa tudi izjemnim navijačem. Moja družina je tu našla dom, ekipi pa želim vse najboljše tudi v prihodnje," je ob slovesu od kluba na Twitterju zapisal Nash.

 

Liga NBA, 1. november:

Brooklyn Nets : Chicago Bulls 99:108
Durant 32, 9 sk., 6 asis., O'Neale 20, Claxton 10, 10 sk.; LaVine 29, DeRozan 20, Dosunmu 17, (Goran Dragić 15, 2 sk., 2 asis., igral 20 minut)

Miami Heat : Golden State Warriors 116:109
Strus 24, Butler 23, 8 asis., Adebayo 19, 7 sk., 6 asis; Curry 23, 13 sk., 13 asis., Wiggins 21

Oklahoma City Thunder : Orlando Magic 116:108
Gilgeous-Alexander 34, 6 asis., Pokusevski 16, 9 sk.; Carter Jr. 30, 12 sk., Wagner 20

Phoenix Suns : Minnesota Timberwolves 116:107
Johnson 29, Bridges 19; Towns 24, 10 sk., 7 asis., Edwards 24, 6 sk.

Lestvica:

Preberite še:

Philadelphia 76ers
Sportal Philadelphia zaradi prehitrega dogovarjanja kaznovana
Kevin Durant
Sportal Pester večer brez slovenskega pečata, kjer Milwaukee ohranja primat #video
Luka Dončić
Sportal Rekord Luke Dončića, ki je znova rušil zgodovinske mejnike
Vlatko Čančar
Sportal Čančar ostaja na stranskem tiru, tesen poraz za Dragića
Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Razočaranje za Dončića, ki je zgrešil met za zmago #video
Ne spreglejte