Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 11. 2023,
6.54

Osveženo pred

5 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

Natisni članek

New York Knicks Boston Celtics Liga NBA

Torek, 14. 11. 2023, 6.54

5 mesecev, 2 tedna

Liga NBA, 13. november

Boston Philadelphii diha za ovratnik, preobrat v Torontu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50
Kristaps Porzingis, Boston Celtics | Kristaps Porzingis je dosegel 21 točk. | Foto Reuters

Kristaps Porzingis je dosegel 21 točk.

Foto: Reuters

Košarkarji Boston Celtics so v ligi NBA dosegli še tretjo zaporedno zmago. Kelti so tokrat s 114:98 slavili na gostovanju pri New York Knicks. V Milwaukeeju je 35 točk Giannisa Antetokounmpa pomagalo Bucks, da so se vrnili po dveh zaporednih porazih na gostovanjih in s 118:109 dosegli zmago nad Chicago Bulls.

Luka Dončić
Sportal Fantastično, kaj uspeva Dončiću in Irvingu! #video

V dresu Bostona sta ob zmagi nad New York Knicks blestela Jayson Tatum in Kristaps Porzingis. Tatum je zbral 35 točk, od tega 17 v zadnji četrtini, Porzingis je k osmi zmagi Keltov v sezoni prispeval 21 točk, 22 pa jih je dodal Jaylen Brown. "V prvem polčasu so zadevali po želji, v drugem pa smo jih začeli ustavljati," je dejal Tatum po tretji zaporedni zmagi. "Imeli smo tri tekme v štirih dneh, zdaj pa gremo za en teden na gostovanje. Upam, da bomo lahko nadaljevali v tem ritmu," je dodal. Boston je ostal na drugem mestu vzhodne konference za Philadelphia 76ers.

Vrhunci tekme:

Prvi strelec Kratkohlačnikov je bil na drugi strani nekdanji član Dallasa Jalen Brunson s 26 točkami, Julius Randle jih je dodal 25, Josh Hart pa 16.

Toronto do preobrata

Toronto Raptors so zrežirali izjemen preobrat in izničili zaostanek 23 točk v drugem polčasu za zmago nad Washington Wizards s 111:107. Zdelo se je, da se Čarovniki bližajo zmagi, saj so ob polčasu vodili s 64:45, toda Raptors so za tem obrnili scenarij, v zadnjih dveh četrtinah premagali Washington s 66:43 in dosegli zmago.

Pascal Siakam je bil z 39 točkami prvi strelec Toronta. | Foto: Reuters Pascal Siakam je bil z 39 točkami prvi strelec Toronta. Foto: Reuters

Pascal Siakam je bil z 39 točkami prvi strelec Toronta, Scottie Barnes je k zmagi dodal 19 točk, Jakob Pöltl pa 13. Pri Washingtonu je bil najboljši strelec Kyle Kuzma s 34 točkami.

Bucks uspešni po dveh porazih

V Milwaukeeju je 35 točk Giannisa Antetokounmpa pomagalo Bucks, da so se vrnili po dveh zaporednih porazih na gostovanjih in s 118:109 dosegli zmago nad Chicago Bulls. Poleg grškega zvezdnika je Bobby Portis s klopi dodal 19 točk, Khris Middleton 13, Damian Lillard pa 12. Pri Chicagu je bil najboljši Nikola Vučević s 26 točkami.

Giannis Antetokounmpo | Foto: Reuters Giannis Antetokounmpo Foto: Reuters

Razprodana dvorana Golden 1 Center v Sacramentu pa je z navdušenjem pospremila zmago domačih Kings nad Cleveland Cavaliers s 132:120. Pri domači ekipi se je z 28 točkami najbolj izkazal De'Aaron Fox, tri točke manj je k zmagi prispeval Keegan Murray, 23 pa jih je dodal Domantas Sabonis.

Luka Dončić bo z Dallas Mavericks na delu spet v noči na sredo, ko se bo še drugič zapored pomeril z New Orleans Pelicans, tokrat v gosteh.

Liga NBA, 13. november:

Lestvica:

Preberite še:

Giannis Antetokounmpo Milwaukee
Sportal Ekipa grškega orjaka že drugič na kolenih #video
Ne spreglejte