Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 12. 2023,
7.00

Osveženo pred

4 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37

Natisni članek

Jayson Tatum Jalen Brunson New York Knicks Orlando Magic Boston Celtics Liga NBA

Sobota, 16. 12. 2023, 7.00

4 mesece, 2 tedna

Liga NBA, 15. december

Oslabljeni Boston še podaljšal niz domačih zmag

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,37
Boston Celtics Orlando Magic  Jayson Tatum | Jayson Tatum je bil s 30 točkami prvi strelec Bostona, še pet soigralcev je bilo dvomestnih. | Foto Reuters

Jayson Tatum je bil s 30 točkami prvi strelec Bostona, še pet soigralcev je bilo dvomestnih.

Foto: Reuters

Minnesota je v četrtek z zmago nad Dallasom potrdila, da je trenutno najboljša ekipa zahodne konference lige NBA, Boston pa dan pozneje z zmago nad Orlandom, da je številka ena vzhodne konference. Celtics so zmagali s 128:111 in so z 19 zmagami (samo pet porazov) za zdaj tudi najuspešnejša ekipa lige.

Dallas Mavericks Luka Dončić
Sportal Najboljši v drugem polčasu ustavili Dončića in Dallas

Boston Celtics ostajajo neporaženi na domačem parketu. Zmaga nad Orlando Magici v noči na soboto s 128:11 je bila še toliko bolj navdušujoča, saj je bila to njihova tretja tekma v zadnjih štirih dneh, igrali pa so brez treh ključnih košarkarjev pod obročem (Kristaps Porzingis, Al Horford in Luke Kornet). "Malo moramo spremeniti svojo igro. KP in Al sta za naš sistem igre zelo pomembna, ker nista igrala, smo stavili na našo hitrost," je poudaril Payton Pritchard, ki je dal s klopi 21 točk. Klop Bostona je klop Orlanda nadigrala s 47:28. Prvi strelec ekipe, ki ima 19 zmag, največ med vsemi v ligi, je bil sicer prvi zvezdnik Jayson Tatum (30 točk).

Za Celticse je to 20. zaporedna domača zmaga oziroma 13. zaporedna domača zmaga na začetku te sezone, kar je drugi najdaljši niz te franšize na začetku sezone. Rekord je 17 zaporednih zmag, ki so ga v sezoni 1957/1958 dosegli Celtics na čelu z legendarnim Billom Russllom. Nazadnje so izgubili petega marca.

Velika zmaga Wembanyame nad LeBronom
Victor Wembanyama | Foto: Reuters Victor Wembanyama Foto: Reuters Victor Wembanyama je zmagal v svojem prvem dvoboju s superzvezdnikom lige NBA LeBronom Jamesom, ko je moštvo San Antonio Spurs prekinilo najdaljši negativni niz v zgodovini te franšize, 18 porazov. Ostroge so Los Angeles Lakerse ugnale s 129:115. Devin Vassell je za San Antonio dosegel rekord kariere, 36 točk. Sedem igralcev Spursov, vključno z Wembanyamo (13 točk, 15 skokov), je doseglo dvomestno število točk. James, štirikratni prvak lige NBA, ki bo ta mesec dopolnil 39 let, je dal 23 točk s 7 skoki in 14 podajami. "To je tisto, s čimer sem zasvojen, zmage, to je tisto, kar obožujem," je dejal Wembanyama.

Brunson z rekordnimi 50 točkami

Jalen Brunson | Foto: Reuters Jalen Brunson Foto: Reuters Vse boljša je še ena ekipa z nekdanjim Dončićevim soigralcem iz Dallasa New York Knicks. Jalen Brunson je namreč Kratkohlačnike popeljal do 14. zmage v sezoni, ko so v noči na soboto s 139:122 premagali Phoenix Suns. Brunson je imel neverjeten večer, saj je dal kar 50 točk (rekord njegove kariere v ligi NBA), iz igre pa je metal 17/23. Zadel je prav vseh devet metov za tri točke. Obenem je še ukradel pet žog. Kot na vsaki tekmi sta izstopala še Julius Randle (23 točk) in RJ Barrett (21). V vrstah Phoenixa si je Bradley Beal v prvi četrtini poškodoval gleženj in tekme ni mogel nadaljevati. Za Suns je to šesti poraz na zadnjih osmih tekmah (imajo 13 zmag in 12 porazov).

Luka Dončić in njegovi Dallas Mavericks bodo naporen teden zaključili v noči na nedeljo, ko bodo gostovali pri Portland Trail Blazersih.

Liga NBA, 15. december

Lestvica

Giannis Antetokounmpo
Sportal Rekordna predstava Antetokounmpa in pretep na parketu
Ne spreglejte