Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 5. 2021,
6.55

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

Natisni članek

Charlotte Hornets Boston Celtics Washington Wizards Indiana Pacers San Antonio Spurs Memphis Grizzlies Golden State Warriors Los Angeles Lakers Liga NBA

Sreda, 19. 5. 2021, 6.55

3 leta

Liga NBA, 18. maj

Boston že v končnici, 50 točk Tatuma

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26
Jayson Tatum | Anthony Davis in LeBron James si morata z Lakers še priboriti nastop v končnici lige NBA. | Foto Guliverimage

Anthony Davis in LeBron James si morata z Lakers še priboriti nastop v končnici lige NBA.

Foto: Guliverimage

V košarkarski ligi NBA so se ponoči začele kvalifikacije za končnico, v katerih so se znašle sedma, osma, deveta in deseta ekipa vzhodne in zahodne konference. V noči na sredo so si na vzhodu mesto v končnici priborili Boston Celtics, potem ko so v tekmi za sedmo mesto premagali Washington Wizards s 118:110. Tekmo med Indiana Pacers in Charlotte Hornets so dobili prvi z izidom 144:117.

Boston Celtics so si lahko oddahnili, potem ko so si že zagotovili končnico. Na domačem parketu so z razliko osmih točk premagali Washington Wizards (118:110). Glavni junak tekme je bil Jayson Tatum, ki je za svojo ekipo dosegel 50 točk, Kemba Walker jih je prispeval 29. Boston bo v končnici zahodne konference igral proti Brooklyn Nets.

Na drugi tekmi so se pomerili Indiana Pacers in Charlotte Hornets, deveta in deseta ekipa zahodne konference. Indiana je je zmagala z veliko razliko 144:117 in s tem ohranila upanje za uvrstitev v končnico. Za to bo igrala proti Washington Wizards.

LA Lakers proti Golden State Warriors

LeBron James, Anthony Davis in druščina, ki je v lanskem finalu lige NBA premagala Miami Heat Gorana Dragića, si morajo letos pravico nastopa v končnici priboriti v kvalifikacijah, v tako imenovanem "play-inu". LA Lakers so namreč redni del tekmovanja končali na sedmem mestu zahodne konference, neposredno uvrstitev v "play-off" pa je zagotavljalo le prvih šest.

Lakers se bodo ponoči v prvem krogu kvalifikacij spopadli z Golden State Warriors Stepha Curryja, osmo ekipo zahoda po rednem delu tekmovanja. Če zmagajo, so že v končnici, če izgubijo, bodo imeli še eno priložnost v tekmi s poražencem drugega para prvega kroga kvalifikacij na zahodu, Memphis Grizzlies ali San Antonio Spurs.

Liga NBA, 18. maj, kvalifikacije za končnico:

Vzhod:
Boston Celtics (7) - Washington Wizards (8) 118:110
Tatum 50, 8 sk., Walker 29; Beal 22, Westbrook 20

Indiana Pacers (9) - Charlotte Hornets (10) 144:117
Brisset 23, McDermott 21; Bridges 23, Zeller 17

Zahod:
1:30, Memphis Grizzlies (9) - San Antonio Spurs (10)
4:00, Los Angeles Lakers (7) - Golden State Warriors (8)

*Zmagovalec dvoboja med 7. in 8. ekipo si bo prislužil prvo vstopnico za končnico. Poraženec tega dvoboja bo imel še eno priložnost za vstop v končnico, a bo moral premagati zmagovalca dvoboja med deveto in deseto ekipo.

Preberite še:

Goran Dragić Luka Dončić
Sportal Dončićev deja vu, Dragićeva serija s superzvezdnikom
Ne spreglejte