Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 5. 2023,
6.12

Osveženo pred

11 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Golden State Warriors Los Angeles Lakers New York Knicks Miami Heat končnica Liga NBA

Nedelja, 7. 5. 2023, 6.12

11 mesecev, 3 tedne

Liga NBA, 6. maj

LeBronu Jamesu se kaj takšnega še ni zgodilo, v Miamiju se je zaiskrilo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
LeBron James Los Angeles Lakers | LeBron James je na koncu dosegel 21 točk, potem ko je svoj prvi met proti košu zabeležil šele dobrih osem minut pred koncem prvega polčasa. | Foto Reuters

LeBron James je na koncu dosegel 21 točk, potem ko je svoj prvi met proti košu zabeležil šele dobrih osem minut pred koncem prvega polčasa.

Foto: Reuters

Košarkarji Los Angeles Lakers so na domačem parketu prišli do svoje druge zmage v polfinalu zahodne konference lige NBA (127:97) in so proti prvakom Golden State Warriors v zmagah povedli z 2:1. Z enakim izidom so na vzhodu povedli tudi košarkarji Miami Heat, ki so na tretji tekmi polfinala vzhoda s 105:86 ugnali New York Knicks.

Branilci naslova košarkarji Golden State Warriors so se še drugič v polfinalni seriji znašli v zaostanku, potem ko so bili v gosteh pri Los Angeles Lakers brez možnosti za končni uspeh. Šele petič v tej sezoni na 92 tekmah se je zgodilo, da so Warriors na eni tekmi ostali pod mejo stotih doseženih točk. Vloga prvega igralca v mestu angelov je pripadla Anthonyju Davisu, ki je srečanje končal pri 25 točkah in trinajstih skokih. Prvič v zgodovini se je na njegovi 275. tekmi v končnici zgodilo, da LeBron James v prvi četrtini ni v statistiko vpisal niti enega meta na koš. Kljub temu je bil na koncu z 21 točkami, osmimi skoki in prav toliko asistencami drugi strelec Lakersov. Mejo 20 doseženih točk je z enakim izkupičkom kot James presegel še D'Angelo Russell (5/8 za 3).

Vrhunci tekme:

Na drugi strani je pri Golden Statu, ki je vknjižil kar 19 izgubljenih žog, Stephen Curry dosegel 23 točk, Andrew Wiggins jih je dodal 16 (devet skokov), Klay Thompson pa je ob 15 točkah dodal še sedem skokov. Tekmo so sicer bolje odprli gostje, ki so prvo četrtino dobili s 30:23, največ so vodili z enajstimi točkami prednosti, nato pa je sledila nadvlada Lakersov, ki so drugo četrtino dobili s 36:18. Lakers so na koncu metali kar 37 prostih metov, od tega so jih zadeli 28, na drugi strani so jih imeli Warriors dvajset manj (12/17).

Naslednja tekma v polfinalni seriji bo na sporedu v noči na torek v Los Angelesu.

Miami na krilih obrambe do vodstva  Jimmy Butler je dosegel 28 točk. | Foto: Reuters Jimmy Butler je dosegel 28 točk. Foto: Reuters

Do zmage na svoji prvi tekmi v polfinalu na domačih tleh so prišli tudi košarkarji Miami Heat, ki so bili s 105:86 boljši od New York Knicks, čeprav so Heat pokazali eno najslabših strelskih predstav v sezoni, saj so iz igre metali le z 39-odstotno natančnostjo, zadeli pa so le 22 odstotkov metov za tri točke. A Miami je levji delež na poti do zmage opravil v obrambi, saj je New York dosegel le 86 točk. "Pomembno je, da ugotoviš, kako igrati na zelo visokem nivoju in kaj je treba storiti, da dobiš tekmo," je po koncu dejal glavni trener Erik Spoelstra.

Vrhunci tekme:

Še slabši odstotek meta so imeli gostje, ki so ob 34 odstotkih metov iz igre, zadeli le osem trojk v 40 poskusih, dosegli so le 86 točk, kar je njihov drugi najslabši izkupiček v sezoni. V Miamiju je bilo tudi nekaj vroče krvi, potem ko je v tretji četrtini košarkar Miamija Cody Zeller najprej odrinil Juliusa Randla, temu pa je na pomoč hitro priskočil Isaiah Hartenstein, a so se nato strasti hitro pomirile.

Prvi strelec ob zmagi Miamija je bil z 28 točkami Jimmy Butler, ki se je tako uspešno vrnil, potem ko je zaradi zvina gležnja izpustil drugo tekmo. "Vedno rečemo, da lahko dobivamo tekme, ko igramo obrambo, tudi če ob tem ne zadevamo v napadu. In to je bilo eno takšnih srečanj," je po koncu dejal Butler. Max Strus je dosegel 19 točk. Pri New Yorku, ki ni vodil niti enkrat na celotnem obračunu, je bil z 20 točkami in osmimi asistencami najučinkovitejši nekdanji soigralec Luke Dončića Jalen Brunson, ki pa je zgrešil vseh pet poskusov za tri točke. Josh Hart je ob 15 točkah dodal še 12 skokov.

Liga NBA, 6. maj

Liga NBA, 2. krog končnice:

Zahod:
Denver Nuggets (1) – Phoenix Suns (4) /2:1/
Golden State Warriors (6) – Los Angeles Lakers (7) /1:2/

Vzhod:
New York Knicks (5) – Miami Heat (8) /1:2/
Boston Celtics (2) – Philadelphia 76ers (3) /2:1/

//Izid v zmagah, igrajo na štiri po sistemu 2-2-1-1-1

Preberite še:

Philadelphia 76ers Boston Celtics
Sportal Grozljiv trenutek v Philadelphii, Čančar ni imel razlogov za veselje
Golden State Warriors
Sportal Golden State Warriors so povozili Lakers in izenačili

 

Ne spreglejte