Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 11. 2023,
7.00

Osveženo pred

5 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59

Natisni članek

Victor Wembanyama James Harden Los Angeles Clippers Phoenix Suns Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić Liga NBA

Sreda, 1. 11. 2023, 7.00

5 mesecev, 4 tedne

Liga NBA, 31. oktober

San Antonio z dragocenim velikanom do zmage v izdihljajih tekme #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59
Victor Wembanyama | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Ekipa San Antonio Spurs je v ligi NBA v Phoenixu s 115:114 premagala Suns. Kar 224 centimetrov visoki 19-letni Francoz Victor Wembanyama, prvi izbor letošnjega nabora novincev lige, je zbral 18 točk, osem skokov in štiri blokade, svojo ekipo pa v zaključku tekme z zabijanjem popeljal na točko zaostanka.Tudi v Clevelandu so klonili domači, Cavaliers so s 109:91 ugnali igralci New York Knicks. V Los Angelesu pa so Clippers s 118:102 porazili Orlando Magic.

Luka Dončić Dallas Mavericks
Sportal Dončić znova blestel, Dallasu kaj takšnega ni uspelo že 19 let

Za Spurs je 19-letni Francoz Victor Wembanyama, prvi izbor letošnjega nabora novincev lige, zbral 18 točk, osem skokov in štiri blokade. V zaključku tekme je z zabijanjem svojo ekipo popeljal na točko zaostanka, bilo je še sedem sekund do konca igralnega časa. Nato je Keldon Johnson, ki je pred tem ukradel žogo domačemu zvezdniku Kevinu Durantu, 1,2 sekunde pred koncem tekme postavil končni izid, kar je bilo tudi edino vodstvo gostov na srečanju.

Po njem se je trener Suns Frank Vogel pritoževal zaradi odločitve sodnikov, saj bi morali po njegovem mnenju dosoditi prekršek nad Durantom pred zadnjo akcijo gostov. Zadnji napad gostiteljev je v pomanjkanju časa zapravil prav Durant. Phoenix si je sam zakuhal infarktno končnico in poraz, saj je še v začetku tretje četrtine vodil z 20 točkami prednosti. San Antonio je zadnjo četrtino dobil s 33:19, Johnson je bil s 27 točkami prvi strelec zmagovalcev.

Harden je obračun spremljal kot gledalec 

V Los Angelesu se je v ekipi Clippers prvič pojavil James Harden in bil toplo sprejet v slačilnici domačih po prestopu iz Philadelphie 76ers. Ker pa dogovor še ni bil dokončan, je moral tekmo spremljati kot gledalec. Domači so imeli na voljo le 11 igralcev ter so ob polčasu zaostajali s 47:50.

V tretji četrtini sta Russel Westbrook s 16 točkami in Paul George, dosegel je 14 točk, pripravila preobrat, prvi je imel na koncu 18 točk, George je bil s 27 koši prvi strelec tekme. S 15 točkami je bil Paolo Banchero najbolj učinkovit v Orlandu, Nemec Franz Wagner je dodal 14 točk in osem skokov, njegov brat Moritz Wagner je vstopil s klopi za 13 točk.

Za Knicks sta za zmago nad Clevelandom po 19 točk zbrala Julius Randle in Jalen Brunson, Immanuel Quickley jih je dodal 18, RJ Barrett pa 16. Gostje so bili v zadnjih treh četrtinah ves čas v vodstvu.

Liga NBA, 31. oktober:

Lestvica:

Luka Dončić
Sportal Hrvati zapisali: Luka Dončić ni s tega sveta!
James Harden
Sportal Odmevna selitev v ligi NBA, Harden prihaja k velikima zvezdnikoma
LeBron James
Sportal LeBronu Jamesu so pokvarili obletnico
Ne spreglejte