Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Torek,
23. 12. 2014,
14.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Krka Cedevita Aleksandar Džikić Erjon Kastrati liga ABA

Torek, 23. 12. 2014, 14.38

8 let

Na krilih Olimpijinega skalpa v Zagreb po presenečenje

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Novomeščani so v soboto prekinili niz šestih zaporednih porazov. Ob 18. uri jih čaka gostovanje pri tretjeučvrščeni Cedeviti. Erjon Kastrati recept za zmago vidi v ponovitvi igre z Olimpijo.

Košarkarjem Krke je v soboto v slovenskem derbiju uspelo končati niz šestih porazov in z visoko razliko premagati Olimpijo. Po slavju nad košarkarji iz slovenske prestolnice jih tokrat čakajo še košarkarji iz hrvaške prestolnice.

Zagrebška Cedevita je z osmimi zmagami in štirimi porazi na tretjem mestu v ligi ABA, za seboj pa imajo dve zaporedni zmagi, Krka pa je po odličnem začetku in poznejši krizi na šestem mestu s šestimi zmagami in sedmimi porazi.

"Drugo polovico lige ABA začenjamo s težkim gostovanjem pri evroligaški ekipi Cedevite, ki je pod pritiskom uvrstitve v končnico oziroma celo v finale. Njihova postava je zmes izkušenih evroligaških igralcev in najboljših hrvaških mladih igralcev. Igrajo agresivno in dobro tečejo, to sta elementa, v katerih se bomo morali kosati z njimi, če želimo uspešno igrati. Njihova agresivnost nas ne bo smela zmesti, da v napadu ne bi naredili tistega, kar želimo. V obrambi pa moramo otežiti povezavo med Bilanom in zunanjimi igralci ter s protinapadi poskušati kaznovati njihovo široko postavitev," razkriva del načrta novomeški trener Alekdansar Džikić.

Hrvaški in slovenski prvak sta se v letošnji sezoni že pomerila v prvem krogu lige ABA. Takrat so v dvorani Leona Štuklja slavili Novomeščani, drugega od štirih porazov do zdaj pa jim je prizadejala še druga slovenska ekipa v jadranski druščini, Olimpija.

V Zagreb sproščeni

Vzdušje v taboru prvakov je po dobljenem derbiju veliko boljše, tudi igralci pa so pred težkim gostovanjem odločeni, da lahko pripravijo še eno presenečenje.

"Dobro je, da smo z zmago proti Unionu Olimpiji končali niz šestih porazov. Zdaj gremo lahko v Zagreb sproščeno. Kot evroligaška ekipa so favoriti, a verjamem, da če ponovimo sobotno predstavo, lahko premagamo tudi njih," pravi 20-letni Erjon Kastrati.

Tekma med Cedevito in Krko se bo začela ob 18. uri.

Ne spreglejte