Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Nedelja,
14. 2. 2016,
14.49

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Union Olimpija Mega Leks Gašper Potočnik liga ABA

Nedelja, 14. 2. 2016, 14.49

8 let, 1 mesec

Olimpija prizemljila leteče mladeniče za mir pred pokalom (video)

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Na vročem gostovanju so si košarkarji Olimpije priigrali pomembno zmago proti Mega Leksu in z dobro popotnico začenjajo boj za slovenski pokal prihodnji teden.

Na zelo pomembnem gostovanju pri četrtem moštvu lige je Olimpija slavila z 81:78 in pred zadnjima dvema krogoma več ali manj rešila položaj na lestvici.

Proti zelo mlademu moštvu Mega Leks, v katerem je ogromno talentiranih košarkarjev, je Olimpija povsem umirila ritem igre in domačinom ni pustila razviti značilne hitre igre, v kateri se najbolje znajdejo atletski mladeniči. Vodila je večino tekme.

Zmaji so ostali mirni tudi ob koncu tekme, ko so domačini povedli, zmago pa je s trojko zapečatil izjemno razpoloženi Miha Lapornik, ki je dosegel 23 točk. Drugi junak je z 19 točkami in 11 skoki bil Sava Lešić.

"Mislim, da smo odigrali dobro tekmo, saj smo igrali timsko, dobro v obrambi in kontrolirali skok. Mogoče smo naredili nekaj napak v napadu, saj smo izgubili preveč žog. Mislim, da so gledalci lahko gledali dobro tekmo, saj so fantje dali vse od sebe in na koncu zasluženo zmagali," je bil po deseti zmagi v ligi ABA in četrti gostujoči zadovoljen Gašper Potočnik.

Naslednja naloga: slovenski pokal

Domačini so v režiji Francoza Timotheja Luwawu-Cabarrota in Radeta Zagorca poskrbeli za atraktivne poteze, ki so dvignili na noge domače navijače, vendar na koncu morali Olimpiji priznati osmi poraz v sezoni. Uvrstitev v končnico imajo kljub temu zagotovljeno .

Olimpija je z zmago poskrbela za miren spanec pred zadnjima dvema krogoma v ligi ABA, ob tem odhaja tudi z lepo popotnico proti slovenskemu pokalu, kjer jo v torek čaka prvi četrtfinalni obračun proti Zlatorogu, ki je lani presenetil zmaje v polfinalu in poskrbel za odhod takratnega trenerja Aleša Pipana.

Ljubljanski košarkarji so pokal v svojo vitrino pospravili že 13-krat, nazadnje pred tremi leti, na letošnjem zaključnem turnirju pa bodo imeli še prednost domačega parketa, saj bo tekmovanje gostila Hala Tivoli.

Ne spreglejte