Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 1. 2023,
20.40

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,00

Natisni članek

LeBron James Kevin Durant Luka Dončić Luka Dončić NBA All Star Liga NBA

Četrtek, 5. 1. 2023, 20.40

1 leto, 3 mesece

Prvi rezultati glasov za tekmo All-Star

Tekma All-Star: Dončić prejel več glasov, kot je prebivalcev Slovenije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,00
LeBron James Luka Dončić | Bosta LeBron James in Luka Dončić znova sodelovala v začetni peterki?  | Foto Guliverimage

Bosta LeBron James in Luka Dončić znova sodelovala v začetni peterki?

Foto: Guliverimage

Slovenski košarkarski virtuoz Luka Dončić, v tem trenutku najboljši strelec lige NBA in eden največjih kandidatov za osvojitev priznanja MVP igralca sezone, svojo priljubljenost na drugi strani velike luže dokazuje tudi z visokim številom prejetih glasov za zvezdniško tekmo All-Star. Prejel jih je skoraj dva milijona in pol. Več od njega sta jih v zahodni konferenci prejela le dva, skupno pa pet igralcev. Sodeč po prvih rezultatih tako 23-letnemu Ljubljančanu ne bo ušel nastop v začetni peterki vsakoletnega spektakla, ki bo letos potekal v Salt Lake Cityju.

Boston Dallas Dončić
Sportal Konec sanjskega niza, Dončiću ponagajalo zdravje, Air Čančar navdušil #video

Po prvem štetju glasov za začetni peterki zvezdniške tekme All-Star, ki jo bo 19. februarja gostila dvorana Vivint Arena v Salt Lake Cityju (Utah), sta se na vrhu lestvice znašla izkušena zvezdnika LeBron James (LA Lakers) in Kevin Durant (Brooklyn Nets). Kot edina sta prejela več kot tri milijone glasov, na zahodu pa jih je več od Dončića prejel še Stephen Curry, ki z Golden State Warriors v tej sezoni brani naslov.

Več kot dva milijona glasov sta prejela še Srb Nikola Jokić (Denver) in trenutno poškodovani Anthony Davis (LA Lakers), Dončić pa v kategoriji branilcev zaseda visoko drugo mesto in ima pred tretjeuvrščenim kandidatom za nastop v začetni peterki, to je Ja Morant (Memphis), skoraj poldrugi milijon glasov prednosti. Kar je zelo dober znak, saj je ravno Morant lansko leto prehitel Dončića in mu odvzel mesto v začetni peterki. Dončić je sicer na tekmi All-Star nastopil že trikrat, od tega dvakrat v začetni peterki.

Na vzhodu se je zelo približal meji treh milijonov glasov še grški zvezdnik Milwaukeeja Giannis Antetokounmpo, mejo dveh milijonov pa so presegli še drugi strelec sezone Joel Embiid (Philadelphia), Jayson Tatum (Boston), s katerim se bo Dončić pomeril v noči na petek v Dallasu, in Kyrie Irving (Brooklyn)

Glasovi navijačev predstavljajo 50 odstotkov, drugo polovico pri izboru začetnih peterk pa določajo igralci lige in novinarji, ki spremljajo ligo NBA. Glasovanje bo potekalo do 21. januarja, vmesni rezultati pa bodo znani vsak četrtek, torej še 12. in 19. januarja.

Luka Dončić
Sportal Fantastično, kakšno priznanje za Luko Dončića
Luka Dončić Giannis Antetokounmpo
Sportal V Stožicah se obeta veliki spektakel z Dončićem in Antetokounmpom
Ne spreglejte