Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 2. 2024,
19.13

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,65

Natisni članek

Liga NBA NBA Dallas Mavericks Spencer Dinwiddie

Sobota, 10. 2. 2024, 19.13

2 meseca, 2 tedna

Saga Spencerja Dinwiddieja

Dallas se bo moral obrisati pod nosom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,65
Spencer Dinwiddie | Spencer Dinwiddie bo kariero nadaljeval v Los Angelesu. | Foto Reuters

Spencer Dinwiddie bo kariero nadaljeval v Los Angelesu.

Foto: Reuters

Čeprav so se pri Dallas Mavericks ob zaključku tržnice v ligi NBA po prihodu P. J. Washingtona in Daniela Gafforda nadejali prihoda še Spencerja Dinwiddieja, pa, kot vse kaže, zadnja želja Mavericksov ne bo izpolnjena. Po poročanju ameriških medijev, naj bi se 30-letni nekdanji član Brooklyna, ki se mu je ob menjavi s Torontom zadnji odpovedal, odločil, da bo kariero nadaljeval v dresu Los Angeles Lakers.

Dallas Mavericks Luka Dončić
Sportal Zmaga, 146 točk in novinca dvigajo apetite Dallasa

Po vročem dogajanju ob zadnjem dnevu odprte tržnice v ligi NBA, v katerem so bili zelo dejavni tudi pri Dallas Mavericks na čelu z direktorjem Nicom Harrisonom, so si v Teksasu prizadevali, da bi v svoje vrste zvabili nekdanjega člana Dallasa Spencerja Dinwiddieja. Ta je pri Dallas Mavericks, ko so se leta 2022 uvrstili v finale zahodne konference, igral eno ključnih vlog. Za Luko Dončićem in Jalenom Brunsonom je prispeval ključni delež za največji uspeh Mavericksov v zadnjih letih. Dallas je nato lani Dinwiddieja vključil v menjavo za Kyrieja Irvinga iz Brooklyn Nets skupaj z Dorianom Finneyjem-Smithom, prvim izborom leta 2029, in številnimi izbori v drugem krogu. Dinwiddie je bil letos znova "žrtev" prestopnega roka, saj ga je Brooklyn vključil v menjavo s Toronto Raptors, ki pa so se 30-letnemu košarkarju odpovedali. Tako je postal prosti igralec in velika želja številnih NBA-klubov.

Med njimi so bili najbolj glasni in vztrajni pri Dallas Mavericks in Los Angeles Lakers. Čeprav je po poročanju nekaterih ameriških medijev že kazalo, da se bo tehtnica odločitve Dinwiddieja nagnila v smer Dallasa, pa se je zdaj, kot vse kaže, 30-letni košarkar odločil, da bo svojo kariero nadaljeval v svojem rojstnem mestu, Los Angelesu. "Spencer Dinwiddie namerava podpisati pogodbo z Los Angeles Lakersi," v en glas poudarjajo viri blizu lige NBA, med njimi tudi novinar The Athletic Shams Charania. Dinwiddie se je že v petek mudil tudi na tekmi LA Lakers, kjer je na tribuni sedel skupaj z generalnim direktorjem kluba Robom Pelinko. 

Ob tem je po srečanju z New Orleansom o 30-letnem košarkarju spregovoril tudi član Lakersov D'Angelo Russell in po mnenju navijačev kluba iz mesta angelov namignil, da se bo Dinwiddie preselil k njim. "Sem njegov oboževalec. Kmalu ga boste lahko spoznali tudi drugi," je dejal Russell in zanetil plaz odzivov na družbenih omrežjih. 

Dinwiddie je v tej sezoni za Brooklyn v povprečju dosegal 12,6 točke, 6,0 podaje in 3,3 skoka v 30,7 minute na tekmo. 

Preberite še:

Luka Dončić
Sportal Dončićeva želja po treh letih uslišana
New York Dallas
Sportal Nov šov Luke Dončića, ki je očaral svet s čudežno podajo #video
Daniel Gafford
Sportal V Dallasu pošteno zavihali rokave

 

Ne spreglejte