Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 3. 2019,
15.00

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59

Natisni članek

Jure balažič Petrol Olimpija liga ABA Simon Petrov Krka

Sreda, 6. 3. 2019, 15.00

3 leta, 8 mesecev

IZ TABORA KRKE

"Stisnjeni smo ob zid"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59

"Storili bomo vse, da ostanemo v ligi ABA," pred zadnjima krogoma regionalne jadranske košarkarske lige, v katerih se bodo pomerili s Cibono in Olimpijo, sporočajo iz tabora novomeške Krke.

Pogled na lestvico lige ABA dva kroga pred koncem ni pretirano obetaven. Petrol Olimpija in Krka si s po šestimi zmagami na 20 tekmah namreč delita zadnje mesto. Če sta v prvi sezoni lige ABA, torej pred 17 leti, ljubljanski in novomeški klub odločala o prvaku, bosta zdaj, kot vse kaže, o obstanku. "Želeli smo, da ne bi trepetali do zadnje tekme, še manj, da bi dva slovenska kluba odločala o obstanku," pravi trener Krke Simon Petrov. Trenutno še noče razmišljati o Olimpiji, s katero se bodo Dolenjci pomerili 17. marca, temveč so njegovi misli pri sobotni tekmi s Cibono (ob 21. uri prenos na Planet 2). Olimpija se bo dan zatem v Tivoliju pomerila s Cedevito (ob 17. uri).

Vse za obstanek

"Zares gre že od začetka sezone, a zdaj smo stisnjeni ob zid. Čakata nas dve tekmi, ki bi ju radi dobili in tako mirno obstali v ligi. Ne bo lahko, a po zmagi nad Cedevito smo samozavestni," ob enem od zadnjih treningov zagotavlja Petrov, zadovoljen, da so njegovi izbranci po porazu v prvenstveni tekmi proti Olimpiji ugnali evropsko usmerjeno Cedevito. "Vsaka zmaga nad priznanimi ekipami nam veliko pomeni. Sebi smo dokazali, da lahko igramo dobro košarko. Vidi se, da smo premor dobro izkoristili. Res je, da tega na prvi tekmi proti Olimpije še nismo pokazali, smo se pa iz te tekme veliko naučili," pravi nekdanji reprezentant.

"Žal mi je, da bomo o obstanku odločali Slovenci"

"Ustaviti strelce in pokazati kolektivno igro, pa bomo imeli velike možnosti za zmago," svoje izbrance prepričuje trener Novomeščanov. Pri tem mu je v oporo tudi izkušeno jedro ekipe, predvsem nekdanji reprezentančni kapetan Jure Balažič. Zanj je pomembno, da bo Krka sama odločala o svoji usodi. "To so tekme, ki so sicer najtežje, a jih vsi skupaj najraje igramo," pravi 38-letni Dolenjec, prav tako osredotočen na Cibono, čeprav misli o Olimpiji ne zanika. "Gledamo na celostno sliko, mi je pa žal, da bosta o obstanku odločala dva slovenska kluba," dodaja.

Dominik Mavra
Sportal Ko se strga košarkarju Krke #video
Jure Zdovc
Sportal Olimpija po novem tesnem porazu pred vrati izpada
Ne spreglejte