Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 5. 2018,
23.38

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,05

4

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Beno Udrih Evroliga Real Madrid

Petek, 18. 5. 2018, 23.38

5 let, 11 mesecev

Takšne norije okoli Luke Dončića še ne: kaj bo šele v nedeljo? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,05

4

Real Madrid | Foto Sportida

Foto: Sportida

V velikem finalu Evrolige se bosta pomerila Fenerbahče in Real Madrid. Prvi je preskočil Žalgiris, Španci pa CSKA. Luka Dončić je bil spet v središču pozornosti, po tekmi pa ga sedma sila ni hotela izpustiti iz rok. V nedeljo ga čaka veliki finale proti turškemu moštvu, njegova velika želja pa je, da sezono konča na sanjski način.

Od našega poročevalca iz Beograda | Foto:

Da je zaključni turnir najboljše četverice Evrolige velik dogodek, smo dobili potrditev praktično na vsakem koraku v Beogradu. Okoli dvorane se vidi, da je v glavnem mestu Srbije velik mednarodni dogodek. Navijači so svoje glasilke ogrevali že na znamenitem Kalemegdanu, nato pa se je vzdušje preselilo v dvorano.

Luka Dončić
Sportal Real na evropskem prestolu, izjemni Dončić do nove nagrade #video

Navijaško ogrevanje na Kalemegdanu

Kot prva sta na parket Stark Arene stopila Fenerbahče in Žalgiris. Favorizirani turški klub, ki brani naslov najboljšega v tem tekmovanju, je dvoboj odlično začel. A so se izbranci Šarunasa Jasikevičiusa, kot že velikokrat v tej sezoni, dvignili. Tudi tokrat so pokazali, kako žilav nasprotnik so in da njihova prisotnost na zaključnem turnirju ni bila naključje.

A je imel prekaljeni trenerski maček Željko Obradović več rotacije in je ob zaključku dvoboja to izkoristil, da se je s soigralci veselil uvrstitve v finale, v katerem bo branil naslov prvaka Evrolige.

"Razočaranje je zelo veliko. Hoteli smo priti, presenetiti in zmagati F4. Vsi smo prišli z veliko motivacije. Na žalost smo igrali proti Fenerbahčeju, ki je bil lani prvak. Na zaključnem turnirju je že petič zapored. Na žalost se ni izšlo," je bil razočaran slovenski košarkar pri Žalgirisu Beno Udrih.

Kaj je Beno Udrih povedal po porazu v polfinalu

V slabih osmih minutah je dosegel dve točki, opozoril pa je na ključno stvar, ki je bila v prvem polčasu razlog za velike težave: "Preveč žog smo izgubili. V prvem polčasu okoli deset, kar je preveč. Nato se je razigral Dixon in težko je loviti tekmeca, ko ti pobegne za deset točk. Zlasti takšno ekipo, kot je Fenerbahče."

Bobby Dixon ali po turško Muhammed Ali je bil z 19 točkami prvo ime dvoboja, ki ga je Fenerbahče dobil s 76:67.

CSKA bolje začel, Real bolje končal

Če je bil v prvem obračunu izid pričakovano nizek, pa je bila napoved za drugega med najboljšo ekipo rednega dela CSKA in Real Madrid povsem drugačna. Obetala se je tekma z veliko koši in tako je tudi bilo. Rusi so prvo četrtino dobili s 30:20, Španci pa drugo, potem ko so imeli neverjetno serijo zadetih trojk. Kar šest so jih dosegli v drugih desetih minutah in odšli na odmor pri vodstvu s 47:46.

Bo po reprezentanci sotpil tudi na evropski klubski vrh? | Foto: Sportida Bo po reprezentanci sotpil tudi na evropski klubski vrh? Foto: Sportida

Trener Reala Pablo Laso je prvega moža ekipe Luko Dončića pustil kar vso prvo četrtino na parketu, ob polčasu pa bil s slabimi 15 minutami najbolj aktiven od košarkarjev v belih dresih. Tudi statistiko je imel v skladu s sezono odlično. Desetim točkam je dodal dve asistenci, skok … In imel statistični indeks 14 – najvišjega v prvem polčasu.

Dončić leto dni starejši, leto dni boljši: Neverjetno bi bilo, če bi v nedeljo zmagali

To je bila povsem drugačna predstava kot pred letom dni, ko si je šele odpiral prava vrata in izgubil v polfinalu Evrolige. "Velikokrat sem rekel, da sem se takrat veliko naučil, zdaj pa sem se pokazal v veliko boljši luči," je dejal Luka.

Ko je svojo drugo trojko v 17. minuti zadel prav Dončić, je imel Real že lepo prednost devetih točk (60:51). Z igrivo igro je navdušil tudi občinstvo, ki mu je večkrat zaploskalo. CSKA je dokončno padel v drugi polovici zadnje četrtine, ko se je Real spet odlepil in rutinirano pripeljal tekmo v svojo korist (92:83).

Luka ima po tekmi dolgo pot

Luka ima v nedeljo tako lepo priložnost, da po evropskem prvenstvu osvoji evropsko krono še na klubskem področju. In to je njegov cilj že od začetka sezone: "Neverjetno bi bilo, če bi se to zgodilo," je bil povsem miren Luka, ki je imel po tekmi od vseh košarkarjev največ dela. Novinarji želimo na vsak način dobiti njegovo izjavo. A ne le slovenski. Medtem ko so se njegovi soigralci po veliki zmagi že prhali, je bil on šele na četrtini poti v mešani coni, kjer dajejo košarkarji po tekmah izjave. Zaustaviti se je moral na približno desetih mestih. Zanimanje zanj je neverjetno. Vsi bi radi dobili njegovo izjavo.

V Beogradu vlada izjemno zanimanje za Luko Dončića. | Foto: Jaka Lopatič V Beogradu vlada izjemno zanimanje za Luko Dončića. Foto: Jaka Lopatič

In to je še en pokazatelj, kakšen košarkarski diamant imamo v Sloveniji, saj bo letos najverjetneje šel na dodatno brušenje v ligo NBA.

Luka Dončić
Sportal Kje bo Dončić zaslužil svoje prve milijone?
Ne spreglejte