Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
9. 7. 2014,
18.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 9. 7. 2014, 18.17

8 let

Union Olimpija dobila zeleno luč za nastop v Evropi

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na skupščini ECA (Euroleague Commercial Assets) so odgovorni potrdili, da bo Union Olimpija zaigrala v EuroCupu tudi v prihodnji sezoni.

V Barceloni je te dni konvencija evropskih košarkarskih klubov, na katero so bili povabljeni vsi košarkarski kolektivi – tudi tisti, ki ne sodelujejo v mednarodnih tekmovanjih. Iz slovenskega prostora je bila v katalonskem prostoru jasno le Union Olimpija, ki je pričakovala uradno potrditev ECA, da lahko v prihodnji sezoni zaigra v drugem najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju EuroCupu.

Od slovenskih klubov bo tako v prihodnji sezoni le Olimpija igrala v evropskih tekmovanjih, saj liga ABA ne dovoljuje udejstvovanje v tekmovanjih pod okriljem Fibe Europe (EuroChallenge), zato bo morala Krka že na začetku sezone igrati v državnem prvenstvu in vzporedno v ligi ABA. Olimpija bo tako drugič zapored zaigrala v EuroCupu, v katerem se je v pretekli sezoni prebila iz uvodnega dela in nato v drugem osvojila četrto mesto v skupini.

"Veseli nas, da nam je uspelo ohraniti stik z evropskim tekmovanjem, kar je bila tudi močna želja in težnja naših zvestih pokroviteljev ter mesta Ljubljana. V današnjih razmerah nastopanje v Evropi ni samoumevno. Pred nami je znova odgovorna naloga, ki smo jo v pretekli sezoni opravili z odliko, a počepnili na lokalni ravni. Evropska tekmovanja so vsako leto bolj zahtevna predvsem finančno, zato bo za uspešne nastope ob trdem delu potrebna tudi podpora okolja, saj bomo ekipo postavljali na mlade, večinoma domače in finančno dosegljive temelje," je iz Barcelone sporočil direktor kluba Matevž Zupančič.

Na dnevnem redu sta bila tudi tematika prihodnosti evropske košarke in vprašanje, zakaj klubi propadajo. Zaradi finančne selekcije bo postala evroliga vedno bolj zaprto tekmovanje, saj logistični, organizacijski in finančni pogoji postajajo vse ostrejši, tako pa se je vse težje priključiti elitni družini.

Ne spreglejte