Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
3. 2. 2016,
22.51

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Union Olimpija košarka Gašper Potočnik

Sreda, 3. 2. 2016, 22.51

8 let

V Stožicah na kolenih sloviti Maccabi: košarkarji Olimpije dobili poplačilo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Košarkarji Olimpije so v 5. krogu Eurocupa pripravili prijetno presenečenje, potem ko so v Stožicah preskočili sloviti Maccabi iz Tel Aviva. To so navijači pozdravili s stoječimi ovacijami.

Maccabi Tel Aviv, ki velja za evropskega košarkarskega velikana, v tej sezoni ni strah in trepet, kar smo lahko videli že v evroligi, iz katere je izpadel po prvem delu. Nič kaj učinkovit ni niti v Eurocupu, kjer je po petih tekmah pri vsega dveh zmagah.

Tretji poraz so mu zadali košarkarji Uniona Olimpije, njeni navijači, zbralo se jih je približno štiri tisoč, pa so lahko nekako občutili evroligaški pridih, ki je bil nekdaj prisoten v Ljubljani.

Četa Gašperja Poročnika je bila v prvem polčasu gospodar na parketu, ki so ga dan pred tekmo skupaj z vso dvorano Izraelci temeljito pregledali, kar ni nobena novost ob gostovanju izraelskih moštev v tujini.

Najvišje vodstvo je imela Olimpija pri 42:31, nato pa se je razigral Gal Mekel, ki je pred kratkim prišel v sloviti Maccabi. S hitrimi prodori je zlahka dosegal točke, s trojko in štirinajsto točko pa goste približal na vsega točko zaostanka pri 50:51.

V Stožicah smo lahko ob parketu videli tudi nekdanje prve dame tivolskih košev, ki so bile posebne gostje v okviru 70 let košarkarske Olimpije. Tudi one so spet začele kazati zadovoljstvo, saj so košarkarji v zeleno-belih dresih dobili nov odmerek energije in prevzeli nadzor nad dogajanjem.

"Verjeli so, da lahko presenetijo."

Izkušeni Sava Lešić, ki je bil najboljši mož domače zasedbe, je minuto in 25 sekund pred koncem postavil piko na i, ko je zadel dva prosta meta za 71:65, zmago pa je potrdil Ronalds Zakis in postavil končni izid 73:66. Šestkratni prvak evrolige je bil na kolenih, medtem ko so privrženci Olimpije s stoječimi ovacijami pozdravili velik skalp. Ta je pomenil prvo zmago v drugem delu Eurocupa, od katerega se bodo Ljubljančani prihodnji teden poslovili.

"Čestitke fantom, ker so verjeli, da lahko presenetimo Maccabi. Na več tekmah smo bili blizu in nam ni uspelo premagati zveneče ekipe. Le na začetku sezone smo dobili Bilbao in Crveno zvezdo. Ta zmaga je poplačilo za njihov trud na treningih. Dobili so dokaz, da lahko igrajo z vsakim. Po drugi strani je to obveza za naprej, da na naslednjih tekmah pokažemo podobno igro. V skoku smo bili konkurenčni. Morda smo imeli malce preveč izgubljenih žog, na srečo pa košarkarji Maccabija niso zadeli odprtih metov," je bil zadovoljen trener Olimpije Gašper Potočnik.

"Tekmo bi razdelil na dva dela. V prvem fizično nismo bili konkurenčni. Težave smo imeli s skokom. Pod košem smo dobili veliko lahkih košev. Olimpija je v prvem polčasu dosegla kar 45 točk. V drugem delu smo bili bolj enakovredni. Težave smo imeli z odprtimi meti, ki smo jih grešili. Poznalo se je, da so nam manjkali ključni igralci, ki so poškodovani. V napadu posledično nismo imeli globine. Olimpija je zasluženo zmagala," pa je dejal hrvaški trener na klopi Maccabija Žan Tabak.

Ne spreglejte