Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 8. 2023,
19.55

Osveženo pred

8 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,01

Natisni članek

Slovenska košarkarska reprezentanca Vlatko Čančar Vlatko Čančar

Sobota, 5. 8. 2023, 19.55

8 mesecev, 3 tedne

Vlatko Čančar si je strgal križne kolenske vezi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,01
Vlatko Čančar | Vlatko Čančar si je na petkovi tekmi v Atenah ob zabijanju nekaj minut pred koncem dvoboja poškodoval levo koleno. | Foto FIBA

Vlatko Čančar si je na petkovi tekmi v Atenah ob zabijanju nekaj minut pred koncem dvoboja poškodoval levo koleno.

Foto: FIBA

Iz tabora slovenske košarkarske reprezentance so sporočili, da si je Vlatko Čančar na petkovi pripravljalni tekmi v Atenah strgal sprednjo križno vez na levem kolenu in bo moral izpustiti prihajajoče svetovno prvenstvo. To je velik udarec za slovensko izbrano vrsto, ki zaradi poškodbe na SP ne bo mogla računati niti na Eda Murića, v primerjavi z lanskim EuroBasketom pa v Aziji ne bo še Gorana Dragića.

Slovenska košarkarska reprezentanca se pripravlja na nastop na svetovnem prvenstvu. Ta teden je dvakrat izgubila z Grčijo, tako v Ljubljani kot tudi Atenah, še bolj kot poraz pa boli poškodba, ki jo je ob koncu srečanja staknil Vlatko Čančar. "Preiskave so pokazale, da si je Vlatko Čančar na tekmi proti Grčiji strgal sprednjo križno vez. Na žalost bo zaradi poškodbe primoran izpustiti prihajajoče svetovno prvenstvo. Čane, drži se in čimprejšnje okrevanje," je sporočila Košarkarska zveza Slovenije (KZS) in potrdila črni scenarij, o katerem so v popoldanskih urah kot prvi poročali novinarji v ZDA. 

"To je veliko razočaranje, a gledati moramo naprej, kar zagotovo ne bo lahko, in razmišljati o nadaljevanju priprav in svetovnem prvenstvu," je po petkovem dvoboju v Grčiji (77:88) in poškodbi Čančarja vidno pretresen razlagal selektor Aleksander Sekulić. "Pred nami so še tri zahtevne tekme pred odhodom na Japonsko. Tam bomo imeli precej časa za trening, ampak zdaj nas predvsem skrbi ta poškodba."

Čančar se je poškodoval dobre tri minute pred koncem dvoboja, ki ga je Slovenija izgubila s 77:88. Po zabijanju je nerodno pristal na levi nogi in obležal na parketu. V hudih bolečinah ga je zapustil na rokah slovenske zdravniške službe. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Čančar se je poškodoval dobre tri minute pred koncem dvoboja, ki ga je Slovenija izgubila s 77:88. Po zabijanju je nerodno pristal na levi nogi in obležal na parketu. V hudih bolečinah ga je zapustil na rokah slovenske zdravniške službe. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Koprčana, aktualnega prvaka lige NBA, kjer je bil najboljši z Denver Nuggets, med pripravami na svetovno prvenstvo podrobno spremljajo tudi v Koloradu. Dnevnik Denver Post je tako o žalostni usodi Čančarja, enega izmed najboljših slovenskih košarkarjev in največjih adutov med izbranci Aleksandra Sekulića, poročal že v osrednjih popoldanskih urah. Krilni košarkar si je strgal sprednje križne kolenske vezi, obenem pa iz ZDA še poročajo, da se za zdaj še ne ve, kdaj bo opravljena operacija.

Informacije iz Denverja so se po tem, ko je javnost o poškodbi Čančarja obvestila še KZS, izkazale za resnične. Slovenska reprezentanca je tako v pripravah na svetovno prvenstvo, v torek se bo v Stožicah v prijateljski tekmi pomerila s Črno goro, prejela nov udarec.

Vlatko Čančar
Sportal Selektor pretresen: Poškodba Čančarja ni videti dobro
prijateljska tekma Slovenija Grčija Vlatko Čančar
Sportal Poraz. Dončić odšepal s parketa, Čančarja pa celo odnesli.
Vlatko Čančar
Sportal V slovenskem taboru po porazu vsi opozorili na isto stvar
Ne spreglejte