Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
29. 8. 2012,
15.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Union Olimpija

Sreda, 29. 8. 2012, 15.12

8 let

Waters poguglal Ljubljano, za Olimpijo je vedel

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ob Teemuju Rannikku in Janu Močniku bo organizator igre pri Unionu Olimpiji tudi Dominic Waters. Pri prestopu v Ljubljano je prevladala zgodovina kluba. Želja je postati vodja na parketu.

Dominic Waters je prišel v Evropo s Havajev, kjer je študiral. Prvi sezoni je igral v Belgiji, nato pa je sledil prestop v Union Olimpijo. Na nov način igranja na Stari celini se je hitro navadil, tako da nima pri tem težav: "Igra je drugačna. Delo nog tudi. Navaditi sem se moral na korake. V Evropi je več poudarka na kontroli. Tempo je počasnejši. Ko si mlajši, igraš raje hitro. Zdaj je več razmišljanja."

Še več razmišljanja čaka Watersa v Olimpiji, saj je Sašo Filipovski taktično zelo podkovan in se poslužuje različnih akcij v napadu in obrambi. "O, to je pa res," se je sprva nasmehnil Waters in nadaljeval: "Trener želi, da se kot organizator igre hitro naučim stvari. Sem le na pomembnem igralnem mestu."

Pred prestopom v zeleno-beli dres o Sloveniji in Ljubljani ni vedel ničesar, poznal pa je zgodbo kluba in o igralcih, ki so se razvili in izpopolnili v Olimpiji. "Pošteno povedano nisem vedel, kje je Slovenija. Moral sem pogledati na googlu, kam grem. Olimpijo sem poznal, nisem pa vedel, kje je. Klub ima bogato zgodovino. Mnogi košarkarji so se uveljavili v Ljubljani. Zelo sem ponosen, da sem dobil ponudbo. Nisem se obotavljal in jo v hipu sprejel. Zgodovina Olimpije me je pritegnila in prepričala. Igrati v evroligi bo nekaj posebnega."

Del zgodovine pa so pri Olimpiji tudi finančne težave, vendar pravi novi organizator igre Ljubljančanov, da ima željo le napredovati: "To me ne moti. Priložnost igrati na visoki ravni je najbolj pomembno. Igral sem zastonj vse do zadnjih dveh sezon. Ni vedno le denar. Želim igrati na visoki ravni, delati trdo, napredovati in pomagati klubu do dobrih rezultatov."

"Sem nesebičen in rad ustvarjam priložnosti za soigralce"

Dobro se zaveda, da bo v dresu Uniona Olimpije čutil več pritiska na plečih kot v Belgiji, vendar je pripravljen na vse ovire: "Jasno mi je, kakšna so pričakovanja. Vendar košarka je le košarka in jaz uživam v tej igri. Mislim, da sem pripravljen. Igral sem že proti dobrim košarkarjem v preteklosti, zato ni nobenega strahu."

In kaj lahko za konec pove Dominic o sebi? "Sem nesebičen in rad ustvarjam priložnosti za soigralce. Dobro tudi zadanem, vsaj mislim tako. Moja moč je v podajah in prebiranju nasprotnikove obrambe. Rad naredim ekipo boljšo. Mislim, da sem pameten igralec. Rad bi vodil in izpolnil pričakovanja ter morda podaljšal pogodbo. Rad bi, da bi bil del Olimpijine zgodovine in odšel iz kluba kot košarkar, ki je napredoval in naredil vse dobro za klub. Zavedam se, da je lahko Olimpija zame dobra odskočna deska. Moja želja je zmagovati. Statistika mi nič ne pomeni," je pogovor za Sportal zaključil 25-letni ameriški košarkar.

Ne spreglejte