Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 2. 2019,
6.30

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

Natisni članek

Dwyane Wade Dirk Nowitzki Kevin Durant NBA All-Star Giannis Antetokounmpo LeBron James

Ponedeljek, 18. 2. 2019, 6.30

5 let, 2 meseca

Liga NBA, All Star tekma

Zvezdniški šov znova Jamesu, Durant MVP #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40
LeBron James, Kevin Durant | LeBron James se je z ekipo veselil druge zaporedne zmage na tekmah vseh zvezd. | Foto Reuters

LeBron James se je z ekipo veselil druge zaporedne zmage na tekmah vseh zvezd.

Foto: Reuters

Na nedeljskem vrhuncu vikenda All Star v ligi NBA je na 68. tekmi vseh zvezd ekipa LeBrona Jamesa ugnala ekipo Giannisa Antetokounmpa (178:164). Drugič v karieri je naslov najkoristnejšega igralca tekme All Star pripadel košarkarju Golden Stata Kevinu Durantu, ki je tekmo končal pri 31 točkah in sedmih skokih. Ekipi sta skupaj vrgli kar 167 trojk.

V Spectrum centru v Charlottu je bila v nedeljo zbrana vsa smetana NBA, a brez slovenskega prispevka. Luka Dončić je po tem, ko je Anthony Davis kljub manjši poškodbi zaigral na zvezdniškem srečanju, že odpotoval na krajše počitnice v Mehiko. Davis je na parketu prebil le slabih pet minut, v katerih je dosegel pet točk, a se je kljub temu veselil končne zmage.

Vrhunci obračuna All Star:

Vzhod:

Prva peterka: Giannis Antetokounmpo (Milwaukee), Kawhi Leonard (Toronto), Joel Embiid (Philadelphia), Kyrie Irving (Boston) in Kemba Walker (Charlotte)
Rezervisti: Bradley Beal (Washington), Blake Griffin (Detroit), Kyle Lowry (Toronto), Khris Middleton (Milwaukee), Victor Oladipo (Inidana)*, Ben Simmons (Philadelphia) in Nikola Vučević (Orlando), Dwyane Wade (Miami Heat)**

*Victorja Oladipoja bo zaradi poškodbe zamenjal D'Angelo Russell.
**Dwyane Wade je dobil posebno povabilo.

Trener: Mike Budenholzer (Milwaukee Bucks)

Zahod: Prva peterka: LeBron James (LA Lakers), Kevin Durant (Golden State), Paul George (Oklahoma City), James Harden (Houston) in Stephen Curry (Golden State) 

Rezervisti: Russell Westbrook (Oklahoma City), Anthony Davis (New Orleans), Nikola Jokić (Denver), Damian Lillard (Portland), Klay Thompson (Golden State), LaMarcus Aldridge (San Antonio), Karl Anthony Towns (Minnesota), Dirk Nowitzki (Dallas Mavericks)*

*Dirk Nowitzki je dobil posebno povabilo.

Trener: Michael Malone (Denver Nuggets)

Ekipa LeBrona Jamesa ostaja neporažena na tekmah vseh zvezd, za Jamesa pa je to druga zaporedna zvezdniška zmaga. Obračun so sicer bolje odprli košarkarji moštva Giannisa Antetokounmpa, ki so prvo četrtino na krilih kapetana in njegovega soigralca pri Milwaukeeju Khrisa Middletona (skupaj 28 točk) dobili s 53:37.

Samostojna akcija Curryja:

Ekipa zvezdnika Bucksov je vodila že tudi z 20 točkami naskoka, a je timu Jamesa z delnim izidom 18:4 v tretji četrtini uspel preobrat. Zvezdniška zasedba košarkarja Los Angeles Lakersov je v tretji četrtini poskrbela za šov s kar 12 zadetimi meti za tri točke. Slabih pet minut do konca tekme sta se ekipi še izmenjavali v vodstvu, nato pa je ekipa Jamesa z delnim rezultatom 10:2 odločila tekmo.

Ekipi sta poskrbeli tudi za svojevrsten rekord tekme vseh zvezd, saj sta jih skupaj vrgli kar 167, kar se na tekmi All Star še ni zgodilo. Ekipa Giannisa Antetokounmpa jih je metala 27:77, ekipa LeBrona Jamesa pa 35:90, od tega 12 v tretji četrtini. Stephen Curry in Damian Lillard sta jih na primer vrgla kar 17. 

12 trojk ekipe Jamesa v tretji četrtini:

Durant MVP, Antetokounmpo najboljši strelec

Še drugič v karieri je naziv MVP pripadel Kevinu Durantu, ki je tekmo končal pri 31 točkah (met iz igre 10/15). Za zvezdnika ekipe Golden Stata je to drugi naziv najkoristnejšega košarkarja na tekmi All Star, prvič mu je to uspelo leta 2012. Kar devet košarkarjev v ekipi Jamesa je preseglo dvomestno število točk. Klay Thompson se je ustavil pri 20 točkah, Kawhi Leonard in kapetan James sta jih prispevala po 19. James Harden, ki je v tej sezoni kar na 31 tekmah presegel mejo 30 točk, je tokrat ostal v ozadju. Tekmo je končal pri 12 točkah.

Predstava Kevina Duranta:

Najboljši strelec zvezdniškega obračuna je bil sicer Antetokounmpo, ki je dosegel 38 točk (17/23 met iz igre), ob tem je dodal še 11 skokov in pet podaj. Največ pomoči je imel v Paulu Georgu in Khrisu Middletonu, ki sta se ustavila pri 20 točkah.

Eno izmed atraktivnih zabijanj Antetokounmpa:

Dončić: Dirk MVP

Posebno povabilo sta na tekmo vseh zvezd dobila veterana Dirk Nowitzki in Dwyane Wade, ki sta odigrala zadnjo tekmo All Star. Soigralec Dončića pri Dallasu, v petek pa tudi njegov trener na tekmi vzhajajočih zvezd, Nowitzki je v igro vstopil v tretji četrtini in zadel tri trojke s treh poskusov, s čimer je navdušil tudi slovenskega košarkarja, ki mu je na Twitterju podelil naslov MVP. Za 40-letnega Nemca je bil to že 14. nastop na obračunu All Star. 

Na drugi strani je Wade za ekipo nekdanjega soigralca Jamesa dosegel sedem točk in štiri asistence. Za 37-letnega košarkarja Miami Heat je bila to že 13. tekma vseh zvezd, leta 2010 je postal tudi najkoristnejši igralec. Ob zavidljivih številkah in odlični karieri mu je čestital tudi James.

Akcija naveze Wade-James:

Dirk Nowitzki in Dwyane Wade sta odigrala zadnjo tekmo All Star. | Foto: Reuters Dirk Nowitzki in Dwyane Wade sta odigrala zadnjo tekmo All Star. Foto: Reuters

V četrtek vrnitev Dragića?

V ligi NBA bo zdaj na sporedu krajši premor, ki se bo zaključil v četrtek, ko bo na parketu tudi ekipa Miami Heat, pri kateri naj bi se kmalu vrnil tudi zlati slovenski kapetan Goran Dragić. Po napovedih, ki so krožile pred vikendom All Star, bi lahko Dragić zaigral že na četrtkovi tekmi proti Philadelphii. Dončić bo znova na delu v petek, ko bodo Mavericks v domači dvorani gostili Denver.

Tekma All Star 2019:

Preberite še:

Luka Dončić
Sportal Luka Dončić je imel še čas pogledati na klop in se nasmehniti #video
Luka Dončić
Sportal Ni več dvomov, Luke Dončića ne bo na tekmi All Star
Luka Dončić
Sportal Dončić prestal zvezdniški krst in navdušil tudi največje dvomljivce #video
Luka Dončić
Sportal Prvi zvezdniški vikend Luke Dončića: na parket tudi v nedeljo?
Ne spreglejte