Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 4. 2024,
17.07

Osveženo pred

3 tedne, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,08

Natisni članek

Oliver Bogatinov Matej Podlogar Arnel Jakupović FC Koper NŠ Mura NK Radomlje NK Rogaška NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor NK Domžale NK Celje NK Bravo NK Aluminij 1. SNL Prva liga Telemach

Nedelja, 7. 4. 2024, 17.07

3 tedne, 1 dan

1. SNL, 29. krog

Domžale do sladke zmage v Ljubljani. Smo videli evrogol leta?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,08
Dušan Kosić | Matej Podlogar (levo) je v tej sezoni pomagal Dušanu Kosiću, v nedeljo pa se je prvič predstavil v vlogi prvega trenerja in popeljal rumeno družino do pomembne zmage v Šiški. | Foto Nik Moder/Sportida

Matej Podlogar (levo) je v tej sezoni pomagal Dušanu Kosiću, v nedeljo pa se je prvič predstavil v vlogi prvega trenerja in popeljal rumeno družino do pomembne zmage v Šiški.

Foto: Nik Moder/Sportida

Nogometaši Domžal so v sklepnem dejanju 29. kroga v nedeljo v gosteh premagali Bravo (3:1), dvoboj pa sta zaznamovala dva atraktivna zadetka Jošta Piška in velemojstrski gol Filipa Stuparevića, ki je zatresel mrežo z izjemnim lobom s svoje igralne polovice! Tako je Matej Podlogar v vlogi trenerja Domžal debitiral z veliko zmago. Maribor je v petek v gosteh premagal Aluminij (2:0), Olimpija je dan pozneje v Rogaški Slatini tudi s pomočjo povratnika Matevža Vidovška zmagali s 3:2, a so Celjani z zmago nad Muro (3:1) vrnili prednost pred zmaji na +10. Oliver Bogatinov je prvič vodil Koper in proti nekdanjim varovancem, Radomljanom, osvojil točko (1:1).

Lan Jovanović
Sportal Golobradi mladenič, ki občuduje Jana Oblaka in si v šoli izposoja zvezke

1. SNL, 29. krog:

Nedelja, 7. april:

Maloštevilni gledalci na stadionu ŽAK, ki ima najmanjšo prvoligaško zelenico v Sloveniji, dolgo časa niso videli zadetkov. V poletnih razmerah, za ta koledarski del leta je bilo zelo vroče (tudi 27 stopinj), sta ostali mreži dolgo časa nedotaknjeni. Nato pa se je začelo. V 70. minuti so Domžalčani prvič pokvarili načrte Šiškarjem. Jošt Pišek je imenitno izvedel prosti strel in mojstrsko zatresel mrežo Brava. Le tri minute pozneje pa je zablestel Filip Stuparević. 23-letni Srb je izkoristil nepazljivost domačega vratarja Matije Orbanića, ki je bil izven svojih vrat, in ga velemojstrsko premagal s popolnim strelom iz svoje igralne polovice!

Domžalčani so v gosteh prekrižali načrte četrtouvrščenemu Bravu. | Foto: www.alesfevzer.com Domžalčani so v gosteh prekrižali načrte četrtouvrščenemu Bravu. Foto: www.alesfevzer.com

To je bil eden najlepših zadetkov na slovenskih zelenicah, doseženih s tako velike razdalje, po katerem so soigralci hitro pohiteli v objem presrečnemu strelcu. Izjemne minute prerojenih Domžal je z novim zadetkom, mojstrsko je zadel po natančnem strelu po tleh z razdalje, oplemenitil Pišek. V tej sezoni je dosegel že sedem zadetkov!

Ljubljančani so do konca srečanja prek Bena Selana, to je bil njegov strelski prvenec, poskrbeli za časten zadetek, Domžalčani pa so se veselili pomembne zmage (3:1), s katero so se oddaljili od dna razpredelnice in si izboljšali izhodišče pred zaključkom prvenstva.

Domžalčani so se zelo razveselili gostujoče zmage nad Ljubljančani. | Foto: www.alesfevzer.com Domžalčani so se zelo razveselili gostujoče zmage nad Ljubljančani. Foto: www.alesfevzer.com

Začasno vlogo trenerja opravlja Matej Podlogar, ki je s tem pri 33 letih postal najmlajši trenutni glavni strateg v prvi SNL. Trenerskega dela na novi, še bolj odgovorni vlogi, skoraj ne bi mogel začeti bolje, Bravo pa po drugi strani izgublja stik s tretjeuvrščenim Mariborom, tako da se oddaljuje od morebitne evropske vozovnice.

Hitro vodstvo Mure, po preobratu zmaga Celja

Muraši so hitro prišli do vodstva. | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Muraši so hitro prišli do vodstva. Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Derbi 29. kroga se je v soboto zvečer igral v Murski Soboti. Prekmurski ponos v prvenstvu zaseda šele šesto mesto, a odkar ga vodi Anton Žlogar dviguje formo ter pridobiva želeno podobo ekipe. A vodilni Celjani to sezono poredko izgubljajo. Spomladi so ostali praznih rok le v Domžalah, z dolgo in široko klopjo, uspešno se je vrnil tudi Luka Bobičanec, pa so želeli na krilih prvega strelca tekmovanja Aljoše Matka narediti nov korak k zagotovitvi državnega naslova. Med kluboma po prestopu številnih članov šampionske zasedbe Mure iz sezone 2020/21 v Celje vlada veliko rivalstvo, na zelenici pa gre bistveno bolje grofom. Do sobote so dobili zadnjih pet medsebojnih srečanj, ko skupna gol razlika znaša 11:1.

A tokratna tekma se je začela povsem drugače. Celjani so si že v deveti minuti privoščili napako v zadnji liniji, hitri Robert Čaks pa je podarjeno izkoristil z lepim zadetkom za vodstvo Mure z 1:0. Vodstvo domačih je trajalo le 15 minut, ko je Žan Karničnik s projektilom z več kot 20 metrov presenetil Klemna Mihelaka. Evrogol, ki pa se ga proti svojemu nekdanjemu klubu ni veselil. Četrti gol v sezoni za slovenskega reprezentanta je pomenil izenačenje na 1:1. Celjani so v nadaljevanju polčasa pokazali, zakaj so vodilna ekipa lige. Nevarno so bili tudi iz kotov, enega od teh je z golom z glavo realiziral Damjan Vuklišević. Podal je kapetan Denis Popović. Prvi polčas je bil zanimiv za gledalce, razmerje v strelih to potrjuje: proti golu 10:11, znotraj okvira vrat pa 3:4.

Damjan Vuklišević je pomagal Celjanom do "metle" nad Muro v tej sezoni. Grofi so dobili vse štiri tekme, skupna razlika v zadetkih znaša 14:2! | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Damjan Vuklišević je pomagal Celjanom do "metle" nad Muro v tej sezoni. Grofi so dobili vse štiri tekme, skupna razlika v zadetkih znaša 14:2! Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Tekma je bila bolj ali manj odločena v 49. minuti, ko sta znova na sceno stopila glavna igralca Celja: Popović je podal, Matko pa žogo poslal v gol. To je njegov 14. gol v sezoni, s katerim je znova sam na prvem mestu lestvice strelcev. Je pa sredi drugega polčasa dobil rumen karton in bo zaradi kvote kartonom moral izpustiti naslednjo tekmo. Celjani so torej zmagali s 3:1, se je pa sicer zelo lepa tekma končala na prav nič lep način, saj sta si v sodnikovem dodatku nekaj ostrih besed namenila Luka Menalo in Leardu Sadriu. Rezervist Menalo je povsem izgubil živce in tudi dobil rdeči karton.

Aljoša Matko
Sportal Prometna nesreča mu je spremenila življenje, v Celju je našel mir

Rogaška dvakrat zabila Vidovšku, a se je Olimpija rešila

V soboto popoldne je bil celotna Rogaška Slatina na tamkajšnjem stadionu. Rogaška, ki je v devetih pomladnih tekmah prve lige izgubila le enkrat in se še v pokalu prebila v polfinale, je gostila Olimpijo, ki pa je edini poraz doživela v pokalu. V ligi Olimpija ni izgubila že deset tekem zapored, a od maksimalnih 30 zaradi petih remijev osvojila "le" 20 točk. Prvič po osmem oktobru je med vratnicama Olimpije začel Matevž Vidovšek. Tako vrhunsko kot je Vidovšek branil pred poškodbo, zdaj brani veteran Ajdin Mulalić. ta ni dobil gola v ligi na prejšnjih šestih tekmah. Zdelo se je, da bosta v prvem polčasu ostala nepremagana.

Matevž Vidovšek spet brani za Olimpijo. Bi se lahko vmešal tudi v boj za mesta na Kekovem seznamu potnikov na Euro 2024? | Foto: Blaž Weindorfer / Sportida Matevž Vidovšek spet brani za Olimpijo. Bi se lahko vmešal tudi v boj za mesta na Kekovem seznamu potnikov na Euro 2024? Foto: Blaž Weindorfer / Sportida Nato pa so se zgodile dramatične zadnje minute in sodnikov dodatek. Najprej je bil premagan Vidovšek, zabil mu je nekdanji član Olimpije Oliver Kregar. Dve minuti pozneje bi ga lahko še en nekdanji zmaj Gal Kurež, a je zatresel okvir vrat. Neizkoriščena priložnost se je domačim maščevala, trenutki nezbranosti v obrambi, pa tudi Mulalića in v zadnji minuti polčasa je za izenačenje na 1:1 zadel Raul Florucz.

Če Mulalič ni dobil gola skoraj 600 minut, je zdaj dva enega za drugim. V četrti minuti drugega polčasa ga je premagal še Jorge Silva. Le tri minute pozneje pa sta bili ekipi spet poravnani, na 2:2 je izenačil Alen Korošec. Ljubljančani so prišli do novega vodstva v 80. minuti, ko je sploh prvič v sezoni, po skoraj letu dni, zadel mladi bosanski napadalec Admir Bristrić. Tako je Olimpija s 3.2 le prišla do 16. zmage sezone.

Vijoličasti niso dovolili še enega presenečenja v šumi

Josip Iličić je bil zelo razigran, s soigralci so Aluminij premagali z 2:0. | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Josip Iličić je bil zelo razigran, s soigralci so Aluminij premagali z 2:0. Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Hilal Soudani je postavil končni izid 2:0. Alžirec je v tej sezoni dosegel že devet zadetkov, še več, že 13, pa jih je dosegel njegov soigralec Arnel Jakupović, tudi prvi strelec 1. SNL. | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Hilal Soudani je postavil končni izid 2:0. Alžirec je v tej sezoni dosegel že devet zadetkov, še več, že 13, pa jih je dosegel njegov soigralec Arnel Jakupović, tudi prvi strelec 1. SNL. Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Začelo se je v Kidričevem, kjer je bil Maribor favorit. Osvojil je že 20 točk več od Aluminija in se utrdil na tretjem mestu. Domači so na drugi strani nujno potrebovali točke, da bi se znebili predzadnjega mesta. Robert Pevnik je v tej sezoni pravcati strup za vodilne Celjane, načrte pa je pokvaril tudi Mariboru (jeseni 1:0 v Kidričevem). Na gostovanjih v Ljudskem vrtu pa je vselej ostal praznih rok, na spomladanskem uvodu je doživel pravi polom (0:7). Tokrat presenečenja v šumi ni bilo, v prvem polčasu je trinajstič v sezoni zabil Arnel Jakupović, končni izid 2:0 za Maribor pa je v drugi minuti drugega polčasa postavil Hilal Soudani.

Mariborčani so takoj prevzeli pobudo, že v tretji minuti je pred golovo črto z glavo žogo odbil Luka Koblar in bržčas preprečil vodstvo gostov, naslednjo nevarno akcijo pa so gosti izpeljali v 25. minuti, ko je iz sicer ostrega kota z leve strani cilj zgrešil Jakupović. V 30. minuti pa je dosegel svoj 13. gol, potem ko mu je Soudani z leve strani žogo poslal pred vrata. Takoj po začetku drugega dela je Maribor podvojil prednost, Maks Barišić je z leve strani podal v osrčje kazenskega prostora, tam je Jakupović žogo oddal do Soudanija, slednji pa je nato zanesljivo ugnal Lana Jovanovića.

Aluminij je enega redkih resnejših strelov sprožil v 54. minuti, ko je Menno Bergsen brez posebnih težav ustavil strel Artema Biljija. Nevarnejši poskus je bil Barišićev na drugi strani z več kot 20 metrov, ko je v 58. minuti zadel vratnico, Lan Jovanović pa je nato ustavil še strel Josipa Iličića. Ta je v 73. minuti ob poskusu podaje zadel zgornji del prečke, nato pa je spet z leve poslal nevarno podajo pred gol, a znova je žoga spet zadela okvir vrat, njegovi soigralci pa niso prišli do odbite žoge.

Oliver Bogatinov
Sportal Po porazu z Mariborom zapušča klop Radomelj

Prijateljski remi med Koprom in Radomljami

Oliverja Bogatinova je do prve zmage kot trenerja Kopra delilo le nekaj minut. | Foto: Filip Barbalić/www.alesfevzer.com Oliverja Bogatinova je do prve zmage kot trenerja Kopra delilo le nekaj minut. Foto: Filip Barbalić/www.alesfevzer.com Nogomet piše nenavadne zgodbe, sobotni obračun na domžalskem stadionu ob Kamniški Bistrici je postregel z eno takih. Oliver Bogatinov je lani s čudežnim nizom ohranil Radomljane med prvoligaško elito, v tej sezoni pa mu ni šlo več tako dobro. Po porazu v Ljudskem vrtu je zapustil mlinarje in trenersko štafetno palico predal pomočniku Luki Žinku. Nekaj dni pozneje pa je Bogatinov že dobil novo službo, na klopi Kopra je zamenjal Aleksandra Radosavljevića, ki je v četrtfinalu izpadel v slovenskem pokalu.

S Koprom se je zdaj Bogatinov kar takoj vrnil v Domžale, kjer so igrali z njegovimi nekdanjimi Radomljami. Tekma, ki je ponudila malo atraktivnega nogometa, se je končala brez zmagovalca. Koprčani so povedli v 76. minuti, ko je zadel Timothee Nkada, že v sodnikovem dodatku pa je izid tekme 1:1 postavil Gaber Dobrovoljc.

Beltinci
Sportal Beltinci po drami v Ljubljani izenačili največji podvig v zgodovini kluba

1. SNL, 29. krog:

Petek, 5. april:

Sobota, 6. april:

Nedelja, 7. april:

Lestvica:

Najboljši strelci:

14  Aljoša Matko (Celje) 
13  Arnel Jakupović (Maribor)
10 – Rui Pedro (Olimpija), Matej Poplatnik (Bravo)
9 – El Arabi Hilal Soudani (Maribor), Madžid Šošić (Radomlje)
8 - Timothe Nkada (Koper) 
7 – Raul Alexander Florucz (Olimpija), Nejc Gradišar (Rogaška), Josip Iličić (Maribor), Mario Krstovski (Domžale), Dardan Shabanhaxhaj (Mura)
– Timi Max Elšnik (Olimpija), Amadej Maroša (Mura), Tin Matić (Aluminij), Patrik Mijić (Rogaška), Nemanja Motika (Olimpija), Bede Amarachi Osuji (Koper), Jošt Pišek (Domžale), Danijel Šturm (Domžale)

prva liga NK Olimpija Timi Max Elšnik
Sportal Olimpija skoraj zapravila vodstvo, kar 36 strelov Celja premalo za zmago
Ne spreglejte