Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
3. 1. 2016,
18.53

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Aleš Mertelj

Nedelja, 3. 1. 2016, 18.53

6 let, 7 mesecev

Aleš Mertelj: leto, v katerem je pogosto krpal luknje

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Aleš Mertelj je tudi v letu 2015 redno igral za Maribor in se pogosto žrtvoval za klubske cilje. Z veseljem lahko ugotovi, da je sodeloval na enem izmed nogometnih vrhuncev leta v Sloveniji.

Tudi v letu 2015 je Aleš Mertelj redno igral za Maribor, katerega staroselec je. V prvi polovici leta je v vijoličastem dresu k novi prvenstveni lovoriki prispeval 14 nastopov, enkrat se je vpisal med strelce. Dvakrat je zaigral tudi v pokalu, od katerega so se Mariborčani presenetljivo poslovili po porazu v polfinalu proti Celju. Igral je večinoma na sredini igrišča, kjer se počuti najbolje in skrbi predvsem za defenzivne naloge.

Sezono 2015/16 je začel z nastopom v superpokalu, tudi tega so Mariborčani izgubili. Boljši je bil Koper. V prvi postavi je bil tudi na obeh tekmah proti kazahstanski Astani, po kateri so vijoličastih presenetljivo hitro končali evropsko pot in poskrbeli za šok na začetku sezone.

Po slabšem začetku prvenstvene sezone, posledični spremembi na trenerskem mestu in poškodbah v moštvu je bil Gorenjec prisiljen krpati luknje v ekipi, zato je v drugem delu leta igral skorajda povsod, le tam, kjer se počuti najbolje, ne. Bil je bočni branilec, igral tudi v osrčju obrambe in Mariboru pomagal do drugega mesta po prvem delu sezone in treh točkah zaostanka za vodilno Olimpijo. Zaigral je na 17 prvenstvenih tekmah.

Trikrat je zaigral tudi v pokalu, tam se je soigralci uvrstil med najboljše štiri in je še v igri za lovoriko.

Na spektaklu v Ljubljani od prve do zadnje minute

V reprezentanci je v lanskem letu zaigral le na dveh tekmah, a bil med osrednjimi akterji enega izmed športnih dogodkov leta. Tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016 proti Angliji v Ljubljani. Pri porazu z 2:3 je bil na igrišču od prve do zadnje minute.

Vso tekmo je odigral tudi v Katarju, pri porazu na prijateljski tekmi.

To je bila tudi njegova za zdaj zadnja tekma v reprezentančnem dresu, v katerem je do 28. leta starosti zbral 16 nastopov, kar za nogometaša, ki še nikoli ni igral v tujini in vprašanje, če sploh bo, ni malo.

Ne spreglejte