Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 6. 2012,
16.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 17. 6. 2012, 16.23

8 let

Anglija pred Francijo v četrtfinale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Anglija si je z zmago proti Ukrajini zagotovila prvo mesto v skupini D in s tem preboj v četrtfinale, kjer bo kljub porazu proti Švedski igrala tudi Francija.

Angleži so z zadetkom Wayna Rooneyja premagali Ukrajince, Švedi pa po zadetkih Zlatana Ibrahimovića in Sebastiana Larssona Francoze. To pomeni, da so Angleži zasedli prvo mesto v skupini D in bodo v četrtfinalu igrali z Italijo, Francozi pa s Španci.

Konec tekem: Anglija je z 1:0 premagala Ukrajino, Švedska pa z 2:0 Francijo. Med osem sta se prebili Anglija in Francija.

Švedska : Francija 90. minuta Gooooooooool: Sebastian Larsson je po vratnici Samuela Holmena odbito žogo zabil v gol.

Švedska : Francija 71. minuta: Yann M'Villa je z razdalje sprožil proti, a je Isaksson žogo odbil v kot.

Anglija : Ukrajina 70. minuta: Pri Ukrajini je vstopil Andrij Ševčenko, ki pred tekmo ni bil povsem nared.

Anglija : Ukrajina 68. minuta: Ashley Cole je po odbiti žogi, v skoku je sodeloval Wayne Rooney, sprožil na ukrajinski gol, a je Pjatov strel ubranil.

Anglija : Ukrajina 62. minuta: Sporna situacija. Marko Dević je z bližine streljal proti angleškim vratom, žoga je Jou Hartu že ušla pod roko, izbil pa jo je John Terry, a žoga je bil bržkone že bržkone s celim obsegom prek golove črte, a sodniki gola niso priznali.

Anglija : Ukrajina 61. minuta: Artem Milevskij je po strelu z glavo zapravil dokaj veliko priložnost za Ukrajince.

Švedska : Francija 57. minuta: Christian Wilhelmsson je streljal proti golu Francije, a je Hugo Lloris ubranil strel.

Švedska : Francija 54. minuta Gooooooooooooool: Izjemen zadetek Zlatana Ibrahimovića z vrha kazenskega prostora z voleja.

Anglija : Ukrajina 54. minuta: Wayne Rooney je na sredini prišel do žoge in sam stekel proti ukrajinskemu vratarju, vendar ga je Andrij Jarmolenko uspel ujeti.

Anglija : Ukrajina 48. minuta Gooooooool: Angleži so povedli. steven Gerrard je z desne strani poslal predložek v kazenski prostor, kjer je ukrajinski vratar Andrij Pjatov izpustil žogo, ki pa je prišla do oslamljenega Wayna Rooneyja, ki je zadel na prvi tekmi na tem Euru. Prvi dve tekmi je namreč izpustil zaradi suspenza.

Anglija : Ukrajina in Švedska : Francija konec prvega polčasa: Na obeh tekmah v prvih polčasih ni bilo kaj prida priložnosti, kar ugaja Franciji in Angliji.

Anglija : Ukrajina 27. minuta: Ukrajina je imela na začetku tekme pobudo, vendar si nobena reprezentanca ni priigrala kakšne večje priložnosti za zadetek.

Švedska : Francija 10. minuta: Še večja priložnost za Švede. Ola Toivonen je sam stekel proti Hugu Llorisu, ga preigral, vendar je z desne strani zgrešil nebranjena vrata in zadel zunanji del vratnice.

Švedska : Francija 8. minuta: Prva priložnost za Francoze. Franck Ribery je iz bližine, vendar z desnega kota streljal proti švedskim vratom, a mu je strel ubranil Andreas Isaksson.

Anglija : Ukrajina začetni postavi: Anglija: Hart; Cole, Lescott, Terry, Johnson; Gerrard, Parker, Milner, Young; Rooney, Welbeck. Ukrajina: Pjatov; Gusev, Selin, Hačeridi, Rakitskij; Timoščuk, Jarmolenko, Garmaš, Konopljanka; Miljevskij, Dević.

Švedska : Francija začetni postavi: Švedska: Isaksson; J. Olsson, Mellberg, Granqvist, M. Olsson; Svensson, Källström, Larsson, Ibrahimović, Bajrami; Toivonen. Francija: Lloris; Debuchy, Rami, Mexes, Clichy; Ben Arfa, Nasri, Diarra, Mvila; Benzema, Ribery.

Ne spreglejte