Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 12. 2022,
15.29

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57

Natisni članek

Monza Italija Silvio Berlusconi

Sreda, 14. 12. 2022, 15.29

1 leto, 4 mesece

Svojim igralcem želi dati "dodatno spodbudo"

Berlusconi nogometašem obljubil "avtobus prostitutk", če ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,57
Silvio Berlusconi | Silvio Berlusconi je svojim igralcem obljubil "avtobus prostitutk". | Foto Guliverimage

Silvio Berlusconi je svojim igralcem obljubil "avtobus prostitutk".

Foto: Guliverimage

Razvpiti lastnik italijanskega prvoligaša Monze Silvio Berlusconi je svojim igralcem obljubil "avtobus prostitutk", če zmagajo na enem od prihajajočih obračunov z velikimi italijanskimi ekipami, vključno z njegovim starim klubom Milanom in torinsko staro damo.

Nekdanji italijanski premier se je v govoru na predbožični večerji v torek zvečer pred pokrovitelji kluba in igralci pošalil, da želi svojim igralcem dati "dodatno spodbudo" pred drugo polovico sezone serie A, ki se bo začela 4. januarja.

Monza se bo naslednji mesec pomerila z Juventusom, tako v prvenstvu kot v pokalu, in milanskim Interjem, ko bo znova začela svojo prvo sezono v najboljši italijanski ligi, obisk prvaka Milana pa Monzo čaka sredi februarja.

"Rekel sem jim, da sta pred nami Juventus, Milan, in če jim uspe premagati eno od teh velikih ekip, bom v garderobo poslal poln avtobus prostitutk," je dejal Berlusconi v govoru, ki so ga navzoči pozdravili s smehom in pozneje objavili na družbenih omrežjih.

Iz Monze za francosko tiskovno agencijo AFP niso želeli komentirati Berlusconijevega govora, ko jih je ta prosila za odziv.

Šestinosemdesetletni tajkun je bil nedavno izvoljen za senatorja v italijanskem parlamentu in je partner v koalicijski vladi, ki jo vodi skrajno desna premierka Giorgia Meloni, navaja AFP.

22. oktobra je Monza z 1:4 izgubila obračun z Milanom. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko 22. oktobra je Monza z 1:4 izgubila obračun z Milanom. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Berlusconija v Italiji in tujini še vedno povezujejo z afero "Rubygate". Gre za Berlusconijeve razuzdane zabave z mladimi ženskami, med katerimi so bile nekatere mladoletne. Oproščen je bil obtožb zaradi mladoletne prostitucije, a mu še vedno sodijo zaradi vplivanja na priče v tem primeru.

Berlusconi je Monzo, takrat še tretjeligaša, kupil leta 2018 za tri milijone evrov. Predlani je za 740 milijonov evrov prodal Milan.

Monza je po 15. krogih na 14. mestu serie A, devet točk pred mesti, ki jo vodijo v drugo ligo. Klub bo prvo tekmo v letu 2023 igral proti Fiorentini.

Preberite še:

Paulo Dybala
Sportal Hrvaška ogorčena, Argentinci med slavjem vrgli hrvaški dres v smeti
Matthias Fanimo
Sportal Koper se je okrepil z Angležem, ki je nekoč veljal za najhitrejšega na svetu
Neymar sodišče
Sportal Sodišče v Barceloni oprostilo Neymarja
Ne spreglejte